E- Devlet üzerinden Adres Değişikliği Nasıl Yapılır

E- Devlet üzerinden Adres Değişikliği Nasıl Yapılır
E- Devlet uygulaması üzerinden Adres Değişikliği Nasıl Yapılır

E- Devlet üzerinden Adres Değişikliği Nasıl Yapılır

E- Devlet üzerinden Adres Değişikliği Nasıl Yapılır; Taşınma sürecini en önemli aşamalarından bir tanesi de adres değişikliği yapmaktır. Adres değiştirme işlemi cuk fazla zaman geçmeden taşındıktan sonra yaklaşık bir hafta içerisinde yapmanız gerekir. Bundan birkaç yıl öncesinde adres değişikliği için nüfus il müdürlüklerine gitmeniz gerekiyordu. Ancak   e- devlet hizmetlerinin verilmesinden sonra bu adres değiştirme işlemi de artık E-devlet üzerinden yapabilir hale gelindi.

E- devlet uygulaması Türkiye cumhuriyet devletinin verdiği hizmetleri elektronik ortamda sunulduğu bir platformdur. E- devlet sayesinde tüm devlet hizmetleri vatandaşa kolay ve etkin bir yoldan kesintisiz, hızlı güvenli ve kaliteli bir şekilde sunulmaya başlanmıştır. Farklı kurumlar aracılığı ile vatandaşın yararına verilen e- devlet hizmetleri tek noktada hızlı kaliteli ve güvenli bir şekilde veriliyor. Adres değişikliği başta olmak üzere araç bilgileri sorgulama, araç muayene randevusu, ödeme hizmetleri abonelik hizmetleri, HES kodu alma ya da listeleme  yardım başvuruları belge üretme hizmetleri gibi farklı hizmetler tek tıkla yapılıyor

E- devlet sistemi üzerinden en cuk kullanılan hizmetlerden bir tanesi de adres değişikliği yapmak oluyor. Adres değiştirmek zorunda olanlar PTT’ den E- devlet şifresi alıp bu şifre ve T.C. kimlik numarası ile sisteme giriş yapıp, sistem içerisinde yer alan arama motorlarına adres değişikliği yazmaları halinde ilgili sayfa karşılarına çıkacaktır. Toplam 4 aşamadan oluşan E -devlet adres değişikliği işleminde kişi kendisi ya da tüm aile fertlerinin a adres değişikliği işlemini tek seferde yapabiliyor. Ancak burada dikkat etmesi gereken önemli bir aşama vardır. Eğer kişi tek seferde kendisinin ve ailesinin adres değişikliği işlemini yapmak istiyorsa adres bildirimi seçeneğinin B şıkkında yer alan   kendim ve aynı konutu paylaştığımı kişi seçeneği seçmesi gerekir.

E devlet üzerinde adres değişikliği yaparken dikkat etmeniz gerekenler

Daha sonra aynı sayfanın hemen altında yazan taşınma tarihi yazıp, sağ alta bulunan ileri linki girilir ve hemen ardından çıkacak sayfadan adres değişikliği yapmak istediğiniz kişilerin T.C Kimlik numaraları isim soy isim yazıp sağ altta bulunan ekle seçeneğine girin. Ailenizde kaç kişi varsa herkesin T.C kimlik numarasını tek tek girip ekle seçeneğine giriş yaparak   sayfanın en altında bulunan ilerle linkine girin. Daha sonra acılan pencereden yeni adresinizin bulunduğu il bulunduğunuz ilce varsa ikinci adrese girip alta bulunan SMS ile doğrulama mobil imza ile doğrulama ya da elektronik imzalama seçeneklerinden birisini seçip kimlik doğrulama sekmesinde T.C kimlik kartı seri no yazıp, ilerle seçeneğine girin. Daha sonra cep telefonuna gelen doğrulama kodunu sayfada çıkan doğrulama kodu sekmesine girmeniz halinde e- devlet üzerinden adres değişikliği işlemini tamamlamış olursunuz.

E devlet üzerinde adres değişikliği yaparken dikkat etmeniz gerekenler

E devlet üzerinde adres değişikliği yaparken dikkat etmeniz gerekenler, eğer ailenizde yaşayan tüm fertlerin adres değişikliğini yapmak istiyorsanız bunu tek seferde yapmanız gerekir. Bu aşamada her birey için tek tek işlem yapılmaz ya da önce kendimi sonra da diğerlerini taşıma söz konusu değildir. Çünkü öyle bir işlem yapmanız halinde yeni adresiniz dolu gözükeceği için sistem aile fertlerinizi adres değişikliği işlemini kabul etmemektedir. Böyle bir durumda nüfus müdürlüklerine gitmeniz gerekecektir.

E- Devlet üzerinden Adres Değişikliği Nasıl Yapılır

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin