Elektronik sigara ile Normal sigara bırakılabilir mi

Elektronik sigara ile Normal sigara bırakılabilir mi yorum
Elektronik sigara ile Normal sigara bırakılabilir mi yorumları

Elektronik sigara ile Normal sigara bırakılabilir mi

Elektronik sigara ile Normal sigara bırakılabilir mi; Elektronik sigara ya da e -sigara olarak tanımlanan teknik cihazlar sigara ve tütün ürünlerini bıraktırmak ya da kullanım miktarını azaltmak için kullanılan aygıtlardır.  Normal sigaraya göre daha az nikotin içermesi ile vücudu daha az etkileyen elektronik sigara yurt dışından imal edilip, satışı Türkiye’ye kadar gelmiştir. Likitle çalışan elektronik sigaralar zararlı duman yerine buhar üretirler. Farklı meyve aromalarından üretilen likitler çevreye güzel ve hoş kokular yayar.

Elektronik Sigaranın Özellikleri Nelerdir

Elektronik sigaranın kartuşunda bulunan sigara dumanı değil, buhardır. Bu buharın içinde kanserojen maddeler bulunmamaktadır. Birçok kimse bu zararlı maddelerden zarar görmemek ve sigara ve tütün ürünlerini kullanmak için e – sigaraya yönelmişlerdir. Normal sigara içerisine bulunan boya giderici aseton, kadmiyum, metan ol bütan, amonyak, arşeni   hidrajön siyanür, naftalin ve 4 binin üzerinde zararlı maddeye e- sigarada rastlanılmamışlardır. Sigara ve tütün ürünlerini içerisinde olan ve vücuda bağımlılık yapan nikotin en tehlikeli maddelerden birisi olup, e- sigar içerisinde çok az oranda bulunuyor.

Elektronik sigara içerisinde ise hem çevreye hem de insan sağlığına zarar verecek herhangi bir zararlı madde bulunmadığı için çevre dostu olarak tanımlanır. Sadece çok az oranda nikotin bulunur. Şimdi gelelim elektronik sigaranın özelliklerine ……

  • Yakma ve yanma özelliği yoktur
  • Benzin katran ve  nitrazamin gibi kansorejen maddeler içermez.
  • Ateşi olmadığından dolayı iç mekanlarda yangın tehlikesi oluşturmaz
  • Dumanı yoktur, buharı ile dumanı taklit ederek, normal sigar içiyormuş hissi yaratır
  • Etrafa kötü koku yaymaz ve bu özelliği ile çevre dostu bir üründür
  • Vücut yapısına uygun içim şekline ve tasarıma sahiptir.
  • Kötü kokusu yoktur ve pasif içiciliğe sebep olmaz

Elektronik Sigara Çalışma Prensibi Nasıldır

Elektronik sigara çalışa prensibi, hiçbir teknik terim kullanmadan sadece içerisindeki pilden güç alarak çalışan elektronik sigara da bir adet batarya bulunur. Bataryanın içerisindeki elektronik enerjisinden güç alarak likitti buhara çeviren bir çalışma prensibine sahip olan e- sigara kullanımından dikkat edeceğinizi temel nokta ise bataryasını çok fazla ısınmamasıdır. Şarj edilen lityum batarya, buharlaşma odası ve kartuş   olmak üzere temel olarak üç bölümden oluşan e-sigaranın likitti buharlaşma odası adı verilen bölüme dışardan ilave edilmektedir. Yani bu likit bir süre sonra biter ve kullanıcı yenisi alarak ilave ederek, e- sigara kullanımına devam edebilir.

E- Sigaralar Gerçekten Sigara ve Tütün Ürünlerini Bıraktırmada Etkili Oluyor Mu

En doğrusu ne elektronik ne normal nede nargile sağlığımız için içmemiz gerekiyor. Sigara bırakma hususu da Sigarayı Bırakmak için öneriler başlıklı makalemizi okuyabilirsiniz. Normal sigara ve tütün ürünlerini bıraktırmak amacı ile yabancı bilim adamları tarafından profesyonel çalışmalar ile geliştirilen e- sigara ile ilgili yapılan bir araştırmadan, sigara ya da tütün ürünlerini bıraktırma konusunda en az nikotin bantları kadar etkili olduğu sonucuna varılmıştır.  Dolayısı ile kullanımı öncelikle yurt dışında yaygınlaşmış ve daha sonra Türkiye’ye getirilerek sigara tiryakilerin kullanımına sunulmuştur.

Avrupa da yapılan bir araştırmaya göre e- sigara ile sigara bırakanların sayısını nikotin bandı kullanarak sigarayı bırakanları sayısı ile aynı olduğu   sonucuna varılmıştır. Ayrıca Yeni Zelanda’daki bulunan Auckland üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre 657 kişi üzerinde hem elektronik hem de nikotin bandı testi yapılmış ve bu kişilerin %7,3’ü   elektronik sigar ile %5,8 ise nikotin bandı ile sigarayı bıraktığı tespit edilmiştir.

 

Elektronik sigara ile Normal sigara bırakılabilir mi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin