En iyi yatırım arsa mı ev mi

En iyi yatırım arsa mı ev mi 2020
En iyi yatırım arsa mı ev mi 2021

En iyi yatırım arsa mı ev mi

En iyi yatırım arsa mı ev mi; Son zamanlarda kredilerin de düşmesiyle çoğu kişi parasını değerlendirmek için çeşitli yerler aramaya başladı peki arsa mı alınmalı, yoksa konuttan yana mı tercih yapılmalı? Bu iki tercihte de en önemli olan tabi ki de konum. İleri de değerlenecek olan yerlere yapılan yatırımların geri dönüşü de çok daha fazla olacaktır.

Eğer alınan arazi tarım yapmak için kullanılacaksa toprağın verimliliğine ve ağaçların yaşı oldukça önemli bir etkendir. Şehir dışında olan ve ileride şehre katılacak olan yerler gerekse daha uygun fiyatlı olmasından gerekse ileride değerlenebilir olmasından çokça tercih edilmektedir. Kar yapmak için coğrafi konuma çokça dikkat edilmelidir gerekse okul yanı veya hastane ya da metro yakını olması arsanın veya konutun değerini arttırıcı unsurlardan birkaçıdır.

En iyi yatırım arsa mı ev mi  2020-2021

Kredi düştü ancak konut fiyatları da yükselmeye devam ediyor bu açıdan arsa almak bütçeniz de kısıtlıysa daha mantıklı olabiliyor. Uzun vadeli yatırımsa amacınız arsa ya da konutu tercih etmelisiniz kısa vadeli bir yatırım yapmak isterseniz hazine bonosu ve hisse senetlerini tercih edebilirsiniz ancak uzun vadeli her zaman çok daha fazla kazandırıyor.

İyi konumlu bir yeri bulursanız ve bütçeniz de buna uygunsa seçiminizi arsadan yana kullanmalısınız nedeni ise iyi seçilmiş olan coğrafi konumlu bir arazi alıyorsanız size kazandıracağı da bir o kadar fazla olacaktır.

Arsa Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar Nelerdir?

Ancak arsa alırken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar söz konusudur. Arsanı imar izni olup olmadığı dikkat etmeniz gereken bir unsurdur bunun dışında inşaat yapılabilirliği, zemin etüdü de dikkat etmeniz gereken bir diğer unsurlardır. İmarsız arazi almak büyük bir risktir ancak siz aldıktan sonra imar gelirse sizin kazancınız da çok fazla olur ancak dediğim gibi riski büyüktür.

Arazi de bulunan sit alanı, hisseli tapu ve su havzasından kaçınmalısınız nedeni ise diğer ortakların sahip olduğu şufa hakkı sizin aldığınız tapu değerini size temin ettikleri zaman elinizden araziyi alma imkanları vardır. Arsanın cephe genişliğine de dikkat edilmeli nedeni ise ticari bir yapı yapılır ise size getirisi de yüksek olabilir. Araziyi büyük almaya özen gösterin arazinin yerini doldurduğunuzda arazinin fazla küçülmesi sizin yararınıza olmaz.

Arsa yatırımı yapılacak bölgeler 2020-2021

Ülkemizde ne kadar çok önem verilmese de arazinin jeolojik yapısı ilerde imar izni çıkması için çokça önemli olan bir diğer unsurdur. Deprem riskini en aza çekmek için jeolojik yapı oldukça büyük önem arz eder. Arazinin boş kalmaması için durduğu her bir zaman için gelir elde etmek için bir çiftçiye vermek size gelir kapısı olabiliyor. Konutun ise karlı olan durumu paraya sıkıştığınızda veya satmak istediğinizde kolaylıkla satabilirsiniz ancak arsa da bu olay o kadar basit olmuyor. Arsayı satmak daha uzun süren ancak kazancı da çoğu zaman daha iyi olabiliyor. Tuzla satılık arsaların ilanları için emlak ofislerini ziyaret edebilirsiniz.

Aceleniz yoksa arsa alabilir aldıktan sonra satmam garanti olsun derseniz de konut almanız sizin için çok daha karlı olacaktır. Arsa alırken okul, hastane, tesis gibi karınızı iki katına çıkaracak olan yapıların yapılaşmaya kapalı olup olmadığını araştırmalısınız ki daha sonra arsadan kar sağlayabilesiniz bunun dışında turizm, sanayi, ticaret gibi yapılaşmaya da açık olup olmadığını öğrenmelisiniz.

En iyi yatırım arsa mı ev mi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin