En lezzetli Çerkes Tavuğu tarifi

En lezzetli Çerkes Tavuğu tarifi
En lezzetli Çerkes Tavuğu tarifi

En lezzetli Çerkes Tavuğu tarifi

En lezzetli Çerkes Tavuğu tarifi… Sevgili okuyucularımız, bugün yine harika bir meze tarifi ile sizlerleyim. Bizzat evde denemiş olduğum ve herkesin severek tüketmiş olduğu Çerkes Tavuğu Mezesi tarifi vermek için karşınızdayım. Bu tarif  sofralarınızın baş tacı olup sofralarınızdan eksik etmek istemeyeceğiniz ve ev halkınızın çok seveceği bir meze tarifi olacağını düşünmekteyim. Eğer sizler de hazırsanız buyurun tarifimize başlayalım. Kalem ve kağıtlarınızı hazır etmeyi unutmayınız.

En lezzetli Çerkes Tavuğu tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 BÜTÜN TAVUK
  • 3 DİŞ SARIMSAK
  • 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
  • YARIM LİMON
  • 1,5 SU BURDAĞI CEVİZ İÇİ
  • YARIM ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
  • 1,5 SU BARDAĞI TAVUK SUYU
  • 4 DİLİM BAYAT EKMEĞİN İÇİ

En lezzetli Çerkes Tavuğu tarifi hazırlanışı

Sevgili okuyucularımız işe öncelikle bir bütün tavuğumuzu bir güzel haşlamak ile başlıyoruz. Tavuğumuz haşlanırken sarımsak döveceğinde sarımsaklarımızı bir güzel dövelim ve kenara alalım. Ceviz içlerimizi iyice ezip bir buçuk su bardağı olacak şekilde hazırlıyoruz. Daha sonra haşlanmış olan bir bütün tavuğumuzu soğuması için bir kenara alalım ve tavuğumuzun suyunu kesinlikle dökmeyelim. Daha sonra tavuğumuzu bir güzel barçalara ayırıp ince ince olacak şekilde tiftelim.

Tiftmiş olduğumuz tavuğumuzu derin bir kaba alalım ve içerisine dört dilim bayat ekmek içini elimizle küçük parçalara ayırıp tavuğumuzun olduğu kaba atalım. Daha sonra bir buçuk su bardağı iyice çekilmiş olan ceviz içimizi koyalım. Daha sonra yarım limonu, dövmüş üç diş sarımsağımızı, yarım çay kaşığı karabiberi, bir çay kaşığı tuzu, bir buçuk su bardağı tavuk suyunu içerisine katalım ve bir güzel karıştıralım. İyice karıştırıp bulamaç gibi olana kadar karıştıralım.

Daha sonra servis etmek için servis tabağımızı alalım. İşte Çerkes Tavuğu Mezesi hazırlamak bu kadar üzeri için dilerseniz tereyağını bir çay kaşığı toz biber katarak kızartıp üzerini süsleyebilirsiniz. Hatta dilerseniz üzerine iri kıyılmış cevizler serpiştirip süsleyebilirsiniz.

Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle harika bir meze tarifi paylaşmak istedim. Sizlerle tariflerimi paylaşırken evde deniyor ve daha sonra sizlerle paylaşıyorum. Bugün ise sizlerin karşınıza Çerkes Tavuğu Mezesi ile gelmek istedim. Hepinizin çok beğeneceği bir tarif olup dilerseniz evde az sayıda iseniz ölçülerinizi kontrollü bir şekilde azaltıp yapabilirsiniz. İlginizi çekebilir; Çerkes yaşam ve yemek kültürü nelerdir?

Çerkes Tavuğu

Çerkes Tavuğu, Türk mutfağına ait lezzetli bir yemektir. İsmi, Türkiye’nin Kuzeydoğu’sunda yaşayan Çerkesler tarafından yapılan geleneksel yemeklerden esinlenilerek verilmiştir. Çerkes Tavuğu, tavuk göğsü, ceviz, maydanoz ve sarımsak gibi malzemelerin kullanıldığı bir salata türüdür.

Çerkes Tavuğu’nun malzemeleri oldukça basit ve sağlıklıdır. Tavuk göğsü haşlanarak parçalara ayrılır ve ceviz, maydanoz ve sarımsak ile birlikte karıştırılır. Salatanın sosu da yoğurt, mayonez, limon suyu ve zeytinyağı gibi malzemelerin karıştırılmasıyla hazırlanır. Sos, salata malzemeleriyle karıştırılır ve servis edilir.

Çerkes Tavuğu, düşük kalorili bir yemek olduğu için diyet yapanların da tercih ettiği bir seçenektir. Ceviz, omega-3 yağ asitleri ve lif açısından zengin olduğu için sağlıklı bir atıştırmalık olarak da tercih edilebilir. Ayrıca, maydanoz ve sarımsak gibi malzemelerin antioksidan özellikleri de vardır ve vücut sağlığına faydalıdır.

Çerkes Tavuğu’nun yapımı oldukça kolaydır ve genellikle hızlı bir öğle yemeği veya akşam yemeği olarak tercih edilir. Salatanın malzemeleri önceden hazırlanabilir ve sos da daha sonra eklenerek servis edilebilir. İsteğe göre, salataya bazı sebzeler veya baharatlar da eklenerek farklı tatlar elde edilebilir.

Sonuç olarak, Çerkes Tavuğu sağlıklı, hafif ve lezzetli bir yemektir. Tavuk göğsü, ceviz, maydanoz ve sarımsak gibi malzemelerin bir araya gelmesiyle oluşan salata, yoğurt, mayonez, limon suyu ve zeytinyağı gibi malzemelerle hazırlanan sosuyla tamamlanır. Çerkes Tavuğu, diyet yapanlar için ideal bir seçenek olmasının yanı sıra, herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği bir yemektir.

 

En lezzetli Çerkes Tavuğu tarifi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin