Enginarın Faydaları

Enginarın Faydaları nelerdir
Enginarın Faydaları

Enginarın Faydaları

Enginarın Faydaları nelerdir? Her sebzenin içinde bulunan minareller ve vitaminler birbirinden farklıdır. Vücudumuz için oldukça faydalı içeriğe sahip sebze ve meyveler sağlıklı bir bünye ve sağlıklı bir yaşam için gereklidir. Enginar sebzesi de kendine özgü vitamin ve minarelleri bünyesinde barındırmaktadır. Karaciğer dostu olarak da bilinen enginarın yemeği yapılabildiği gibi aynı zamanda yaprakları ise bitki çayı da demlenmektedir. Mideyi koruyucu etkiye sahip olan enginar vitamin ve tam bir antioksidan deposudur. Enginar bünyesinde yüksek miktarda sinarin maddesi içermektedir. Bunun yanı sıra ise magnezyum, kalsiyum, potasyum, çinko, demir yönünden oldukça zengindir. B1, B6, C, K ve A vitaminlerini içermektedir.

Enginarın faydaları nelerdir?

• Kan basıncını düzenleyen enginar kolesterolü düşürerek dengede tutar.

• Kanı temizler ve aynı zamanda sindirim sistemini korur.

• İçeriğinde bulunan lif sayesinde bağırsak ve mide sağlığını korumaktadır. Daha düzenli ve hızlı çalışmasını yardımcı olur.

• Amino asit açısından zengin olan enginar mide asidini dengeler, midede oluşan şişkinlik ve gaz oluşumunu engeller.

• Kan hücrelerini temizleyen enginar aynı zamanda tüm organların daha sağlıklı işlemesine katkıda bulunur. Aynı zamanda vücutta bulunan organları zararlı maddelerden temizler.

• Yağ ve kalori miktarı az olan enginar lif bakımından zengin olması açısından kilo vermek isteyenlere destekleyici bir özelliğe sahiptir. Tokluk hissi verdiği için diyetisyenlerin kilo vermek isteyenlere önerdiği bir sebzedir.

• Antioksidan özelliği sayesinde karaciğeri temizler ve sağlıklı bir işleyiş yapması için destekler.

• İçerdiği K vitamininin sayesinde kemikleri güçlendirmektedir. Bu yüzden gelişim çağındaki çocuklar ve yaşlılar bolca tüketerek kemiklerinin daha güçlü olmasına yardımcı olabilirler.

• Hücrelerin yenilenmesine yardımcı olan enginar bu özelliği sayesinde tüm vücut fonksiyonlarının daha düzenli şekilde çalışmasına yardımcı olurken aynı zamanda tüm organların sağlığını da korumaktadır.

• Cilt sağlığını olumlu yönde etkileyerek, yaşlanmaya karşı direnç sağlar.

• İçeriğinde bulunan vitamin, mineral, amino asit, antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini koruyarak hastalıklara karşı bir kalkan oluşturur.

Enginarın tüm bu faydalarından yararlanabilmek için mevsiminde en az haftada bir kes tüketilmelidir. Enginarın yemeğini yapabilir veya yaprakları ile çayını demleyebilirsiniz. Enginar sebzesini pek çok kişi bilse de genel olarak yaprakları çöpe atılmaktadır. Ancak enginarın kendisi kadar en az yaprakları da bir şifa deposudur. İster yemeğini yaparken yaprakları ile birlikte pişirebilir isterseniz de yapraklarını ayırıp, kurutup, öğreterek çayını demleyebilirsiniz.

Enginar Çayının Hazırlanışı

Ayıklanıp, yıkanan, kurutulan ve ardından öğütülen enginar yaprakları ile harika bir bitki çayı hazırlayabilirsiniz. Enginar yaprağı çayı için;

1 tatlı kaşığı kadar öğütülmüş enginar yaprağı

1 su bardağı su

Su ve enginar yaprakları demleme kabına alınarak on dakika boyunca kaynatılır. Ardından ılık veya sıcak tüketebilirsiniz. Yemeklerde yarım saat kadar önce aç karnına tüketmeniz daha faydalı olacaktır.

Enginarın Faydaları

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin