Sinarin Nedir

Sinarin faydaları Nedir
Sinarin Nedir hangi besinlerde bulunur

Sinarin Nedir?

Sinarin Nedir? Enginarda fazlaca bulunan sinarin, safra salgılatıcı özelliğe sahip bir maddedir. Vücut için oldukça faydalı olan bu madde çok az gıdada bulunur. Bu madde karaciğerde bulunan dokuları uyarır ve böylece safra salgısının artmasına yardımcı olur. Karaciğerde yeme bozuklukları ve çeşitli nedenlerden dolayı fazla kolesterol üretiminin önüne geçerken aynı zamanda karaciğer de bulunan fazla miktardaki kolesterolün atılmasını sağlar. Bu özellikleri sayesinde vücut sağlığını olumlu yönde etkileyen sinarin maddesi yeterli miktarda vücuda alınmalıdır. Bunun en iyi yolu ise mevsiminde enginar tüketmektir. ilginizi çekebilir; Enginarın Faydaları nelerdir?

Sinarin Faydaları

Sinarin maddesi çok fazla gıdada bulunmasa da vücut için faydaları bir o kadar fazladır. Sinarin maddesinin faydalarından bazıları ise şu şekilde sıralanır;

• Yeterli miktarda alınan sinarin maddesi sindirimi sisteminin düzeni çalışmasına ve daha sağlıklı olmasına yardımcı olur.

• Kötü kolesterolün düşmesini sağlar. Bu etkisi sayesinde dolaylı da olsa kap ve damar sağlığını da korur.

• Vücuda çeşitli yollar ile alınan yağları vücutta sindirilmesine yardımcı olur.

• Safra üretimini tetikler ve uyarır.

• İdrar yolları sağlığını koruyucu etkiye sahiptir.

• Sağlıklı bir yaşam için, karaciğer ve safra sağlığı için sinarin maddesi düzenli ve yeterli miktarda mutlaka alınmalıdır.

• Karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olarak bulantı, gaz ve şişkinlik gibi durumların ortaya çıkmasını önler.

Bu faydaları hafife alınmayacak ve ciddi faydalardır. Sinarin maddesini ve faydalarını pek çok kişi bilmese de aslında vücut için oldukça gerekli bir maddedir. Bu faydalarından yararlanmak için içinde bulunduğu sebze ve gıdaları düzenli olarak tüketilmesi gerekir.

Sinarin Nelerde Bulunur?

Sinarin çok fazla gıdada bulunmasa da bulunduğu birkaç gıda, sebze bulunmaktadır. Sinarin maddesinin en çok bulunduğu sebze ise enginardır. Enginarın yaprak kısmındaki sinarin oranı gövde kısmından 8 kat daha fazladır. Bu yüzden enginar tüketirken mutlaka yaprakları ile birlikte tüketilmesi önerilir. Enginar ülkemizde pek çok kişi tarafından bu güne kadar hiç yenilmemiş olan bir sebzedir. Ancak mutfaklarımızda mutlaka yer alması gereken, sağlıklı beslenmek için mutlaka tüketilmesi gereken bir sebzedir. Enginarı mevsiminde en az haftada bir kez tüketilmekte fayda var. Düzenli olarak enginar tüketimi hem safra hem karaciğer sağlığını olumlu yönde etkiler. Safra ile ilgili sorunları bulunan, kolesterol seviyesinin sürekli düzensiz seyrettiği kişiler mutlaka enginar tüketerek sinarin maddesini almalıdır. Her sebze kendine has vitamin ve mineraller ile insan sağlığına olumlu etki etmektedir. Enginar içinde farklı vitamin ve minareller bulunsa da yüksek miktarda sinarin içermesi ile ön plana çıkmaktadır. .

Enginar yaprağında bolca bulunan sinarin maddesinden faydalanmak için enginar yemeği yapabileceğiniz gibi enginar yapraklarından çay da hazırlayarak tüketebilirsiniz. Enginar yaprağı çayı için öğütülmüş enginar yapraklarından bir tatlı kaşığı kadar alınız. Bir su bardağı su da 10 dakika kadar kaynatıp tüketebilirsiniz. Şekersiz ve yemeklerden yarım saat önce tüketmek daha faydalı olacaktır. Böbrek hastaları, gebe ve emzirenler için kullanımı uygun değildir.

Sinarin Nedir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin