1. Haberler
  2. Blog
  3. Eski Şarkıların Tazeliği Artık Yok!

Eski Şarkıların Tazeliği Artık Yok!

Eski Şarkıların Tazeliği Artık Yok!
Eski Şarkıların Tazeliği Artık Yok!

Eski Şarkıların Tazeliği Artık Yok!

Eski Şarkıların Tazeliği Artık Yok! Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle günümüzde yozlaşmış olan insanı doyurmayan şarkılardan bahsetmek istiyorum. Eski şarkıların güzelliğini anlam dolu sözlerini artık duyamıyoruz ve çok fazla o eski şarkılara özlem duyuyoruz. Hazırsanız gelin bu konuya hep birlikte bir bakalım.

Sevgili okuyucularımız, eski şarkılarımızın o güzelliğini sizler de hatırlıyorsunuz değil mi? Aşk dolu o şarkıları, sevdalı sözleri, aşkın en derin ve en güzel halini anlatan şarkılarımız vardı. Eskiden eleştirel şarkılarımız bile bir edebi ve anlamı vardı şimdiki şarkılarda ne sevgi var ne de edep. Eskiden aşkların dolu dizgin olduğunu dinlediğimiz şarkılardan anlayabiliyorduk. Ama şimdiki şarkılarda ne o eski aşkların güzelliği ne de o sevda dolu sözler var. Şimdiki şarkılarda sevdalı sözlerin, aşk dolu yaşamlar olmadığı gibi sürekli isyankar ve özellikle bazı kesim şarkılarda sürekli kadınlara küfür ve argo içeren şarkı sözleri ile karşı karşıyayız. Eleştirel şarkılar bile sürekli hakaret ve küfür içeriklidir. Eskiden kelime oyunları ile bir edep ile şarkılarda eleştirildi insanlar.

Ama şimdi şarkılarda açık bir şekilde küfür ediliyor ve hakaret dolu sözler ile eleştirildiği düşünülüyor. Oysa bu yapılan şarkıdan ziyade her şeye benziyor. Eski şarkılarda özlem, hasret, sevgi, aşk, öfke bu duygular yoğun ve en güzel haliyle yaşanırdı. Dinlediğimiz zaman bu eski şarkılarda hepsini en güzel şekilde hissedebiliyorduk. Ama artık bu duyguların en güzel halini değil de en basit halini dinliyor ve asla bizleri doyurmadığını hissediyoruz. Bu yüzden de son zamanlarda eski şarkıların yeni şarkılara göre daha çok dinlenmiş olduğunu görmekteyim.

Eskimeyen şarkılar

Özellikle 90’lar döneminde olan Türkçe Pop şarkıları, 80’lerdeki o güzel şarkıları 2023 yılında bile severek ve büyük bir keyifle hala dinlendiğini söylemek çok doğru olacaktır. Çünkü eski şarkıların vermiş olduğu o tadı yeni zamanın şarkıları asla vermemektedir. Eski şarkıcılar hep yeni şarkıcılar yetiştirip tanıtırlardı ama şimdi hiç sesi olmayan biri bile şarkı yapmaya kalkışıyor ve beste yazmasını bilmeyerek saçma sapan şarkılar ortaya çıkarabiliyorlar.

Eski şarkıcıların birçoğu harika besteler ve şarkılar çıkarabilen insanlardı hatta kendileri gibi şarkıcı ve sanatçı yetiştirebiliyorlardı ama şimdi eline mikrofonu alan kendini şarkıcı sanıyor. Bu yüzden de artık eski şarkılara karşı dinleme isteğimiz artıyor ve dinlediğimiz zaman bizleri daha çok etkileyip doyuma ulaşmamızı sağlıyor. Bu yüzden artık o eski şarkılar kalmadı piyasa da. Eski usta sanatçılar da hala yaşıyor olmasa piyasada dinleyebileceğimiz güzel şarkılar kalmayacak.

Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle günümüz şarkılarının artık çok bayat olması hakkında bir makale yazmak istedim. Özellikle eski şarkıların o güzelliğini şimdiki şarkılarda maalesef ki bulamıyoruz. En azından ben bu şekilde düşünüyorum. Tabi bunu günümüz şarkılarının hepsi çok kötü demiyorum ama en azından bir kısmı gerçekten dinlenebilecek gibi değil doğrusu. Eski şarkılar her ne kadar eski de kalmış olsa bile tazeliğini hala korumaya devam etmektedir. Eskidikçe yıllınmış şarap gibi daha da değerlendiğini düşünmekteyim. Peki siz sevgili okuyucularımız bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizler en çok hangi dönemin şarkılarını dinlemeyi seviyorsunuz?

Sümeyye Nur Gündüz

Eski Şarkıların Tazeliği Artık Yok!
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin