Ev Kiralayacakların Dikkat Etmesi Gereken 7 Altın Kural

Ev Kiralayacakların Dikkat Etmesi Gereken 7 Altın Kural
Ev Kiralayacakların Dikkat Etmesi Gereken 7 Altın Kural tuzla

Ev Kiralayacakların Dikkat Etmesi Gereken 7 Altın Kural

Ev Kiralayacakların Dikkat Etmesi Gereken 7 Altın Kural; Dünyada ev sahibi olmak da zor kiracı olmakta zor. Ev kiralamak kadar evini kiraya vermek de ev sahiplerini için epey sıkıntı oluyor. Halk arasında ev sahibini bir evi fakat kiracını bin evi var diye Bir teselli ifadesi yer alsa da kiracı olmaktan gerçekten zor ve sabır isteyen bir iştir. Bir evde uzun süre huzurlu ve konforlu bir şekilde kirada oturmak için dikkat etmeniz gereken önemli kurallar vardır. Bir ev almayan günümüzde çoğu vatandaşı gücü yetmiyor. Barınma ihtiyacı da yaşamın olmazsa olmazlarından birisi olduğu için kendine ait evi olmayan vatandaşları barınma ihtiyacını ev kiralayarak gideriyor. Eğer sizde ev kiralamak istiyorsanız aşağıdaki 7 altın kuralı dikkat etmelisiniz. Kendi evim olana kadar iyi bir evde konforlu bir şekilde kirada oturmak isteyenler için ev kiralarken dikkat etmesi gereken kurallar ….

Uygun Evi Bulmak İyi Araştırma Yapmalısınız

Kiralık ev bulmak için sokak sokak ya da Tuzla emlakçı emlakçı gezmek zorunda değilsiniz. Artık internet üzerinden bulunduğunuz bölgeden kolaylıkla ev bulabilirsiniz. Ayrıca ev kiralarken herkesin ilk dikkat ettiği bütçesine uygun fiyatlı evi bulmak oluyor. Fiyatına göre uygun ev bulmak bulduğunuz evin eksiksiz ve sorunsuz olması, bulunduğu muhitti, çevresi komşuları birçok ayrıntıları bir arada bulamayabilirsiniz.

Evin Ne Kadar Süreliğine Kiralanacağı

Ev kiralarken dikkat edilmesi gerekenler sonrasında evin ne kadar sürede kiralanacağı konusu da yer alıyor. Eğer uzun yıllar kirada oturacaksanız devamlı kiralık olan evleri tercih etmelisiniz. Çünkü ev sahibi ansızın çıkıp gelerek evi boşalt demesi size tekrar yeni kiralık ev arama telaşına düşürecektir.

En Alt ve En Üst Katlardan Uzak Durun

Eğer evi çok katlı bir daireden kiralamak istiyorsanız zemin kat, birinci kat ya da en son katlardan uzak durmanızı tavsiye ederiz. Çünkü en alt ve en üst katlar biraz zor ısınabiliyor. Özellikle en üst katı kışı çok soğuk yazın da ok sıcak oluyor.

Evin Konumu

Kiralayacağınız evin konumu da çok önemlidir. Kuzey cephede bulunan daireler güney cepheye göre çok az güneş görür. Bu durumda evin geç ısınmasını sağlar ve özellikle kış aylarında doğal gaz faturalarını yüksek gelmesine neden olur.

Eski ve Rutubetli Evleri Tercih Etmeyin

Birçok vatandaş kirası ucuz diye eski evleri tercih ediyor. Eski evin rutubetli olmasının yanı sıra kentsel dönüşüme girme ihtimali de çok yüksek olduğu için bu tarz evlerde çok uzun süre oturma şansınızı olmayabilir. Özellikle rutubetli ve bakımsız evler insan sağlığını olumsuz etkilemektedir. Kimse sağlıklı girdiği evden hasta olarak çıkmaz istemez.

Mutlaka Sözleşme Yapın

Ev sahibiniz sizin beklemedik zamanda mağdur etmemesin istiyorsanız mutlaka kira sözleşmesi yapın. Sözleşmede kiranın yıllık artış bedeli, aidatı kiraya verilecek evin kira süresi, depozito ve benzeri detayları mutlaka iyi okuyun ve ona göre imza atın. Bir de kesinlikle en az fazla 3 kira bedeli depozito ve 3 aylık kira bedelinden fazla para vermeyin. Bazı ev sahiplerin bir yıllık kira bedelini girişte istemektedir. Bu durum ev kiralarken size epey pahalıya patlayabilir.

Evin İçini iyi Kontrol Edin

Son olarak ev kiralarken dikkat etmeniz gereken 7 altın kural içinde evin iç dekorasyonuna dikkat etmeniz geliyor. Eksiksiz ve tadilat istemeyen evlerin tercih etmenizde fayda vardır. Zemindeki parkelerin durumu, mutfak ve banyo dolaplarının sağlamlığı duvarlarda çizik ya da döküntü var mu bunlara bakın ve evin herhangi bir yerinde hasar varsa bunları ev sahibine gösterin ve resmini çekip saklayın ki, sonunda çıkarken sizin üzerinize kalmasın.

Emlak kiralık Tuzla ilanları için Concept Gayrimenkul‘ ü arayabilirsiniz. +90 216494 0900

Ev Kiralayacakların Dikkat Etmesi Gereken 7 Altın Kural

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin