E-Devlet üzerinden Muvafakatlı adres bildirimi

E-Devlet üzerinden Muvafakatlı adres bildirimi
E-Devlet üzerinden Muvafakatlı adres bildirimi NASIL YAPILIR

E-Devlet üzerinden Muvafakatlı adres bildirimi

E-Devlet üzerinden Muvafakatlı adres bildirimi; Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşlarına kolaylık tanımak adına yenilikler yapmaya devam ediyor. Özellikle korona virüs pandemisi nedeniyle tüm işlerini internet üzerinden halletmeleri için e- devlet sistemine çeşitli uygulamalar eklenmeye devam ediyor. Bundan birkaç gün önce hayata geçirilen muvafakatle adres bildirim işlemleri E- devlet üzerinden yapılmaya başlandı. İçişleri Bakanlığı Vatandaşlık il müdürlüğü 18.03.2021 tarihi itibariyle e -devlet üzerinden yeni bir uygulamayı kullanıma sundu. Çeşitli nedenlere bağlı olarak başkasının evinde kalmak zorunda olan vatandaşların adres beyanları nüfus il müdürlüğüne gidilerek yapılıyordu.  Ancak yeni çıkan bu uygulama ile başkasının yanında kalanlar adres değişikliği işlemini e -devlet üzerinden yapabilir düzeye geldi.

E- devlet Üzerinden Adres Değişikliği

Geçtiğimizi yılda 9 Nisan 2020 ‘de hayata geçirilen e -devlet üzerinden adres değiştirme uygulaması sadece boş mesken niteliğindeki evler için yapılıyordu. Taşınma zorunluluğu ile adres değiştirme işlemlerini kişinin kendisi ve ailesindeki tüm bireylerin adres değişimi işlemlerini e -devlet üzerinden yapabilme olanağı sağlandı. Bu uygulamayla şu ana kadar 675.619 adres değişikliği yapıldı. Ülkemizde ve dünya genelinde ciddi bir konu haline gelen ve bulaşıcı olan korona virüs pandemisi sokağa çıkmamızı kısıtlaması ile bu uygulamalara ihtiyaç olduğunun bilincinde olan   devletimizin vatandaşın konforunu sağlamak adına yaptığı çalışmaların sayısı her gecen gün artıyor. Artık tüm ödemelerimizi alışverişlerimizi faturalarımızı ve randevularımızı internet üzerinden yapmaya başladık.

E-devlet gibi ayrıcalıklı devlete ait uygulamaları üzerinden yapacağımızı işlemlerin sayısı her gecen gün artıyor. Bundan birkaç gün içerisinde vatandaşın konforuna adına yeni bir uygulama daha eklenen e- devlet sistemi üzerinden adres değiştirme, araç muayene sorgulama, araç bilgileri sorgulama aile hekimi soğulama ve daha pek çok hizmetlerinin evden ya da işyerinden ayrılmadan ve ekstra zaman harcamadan yapabilme hakkına sahipsiniz.

İki Adımdan Adres Değişikliği İşlemi Nasıl Yapılır

Söz konusu taşınma nedeni ile adres değişikliği yapacaksanız taşınacağınız mesken boş olarak gözüktüğü için e -devlet üzerinden adres değişikliğini kolay bir şekilde yapabilirdiniz. Fakat eğitim iş hayatı ve benzeri gibi nedenlere bağlı olarak zaman zaman  başka birinin evinde ikamet etmek zorunda kalıyorsunuz.  Bu durumda adres değişikliğini evinde kaldığınız kişi ile bulunduğunuz bölgenin  nüfus il müdürlüklerine giderek onun evinde kalmasını kabul ettiğine dair imzalı onayını verdikten sonra adresinizi değiştirebiliyordunuz. Artık tüm bu zahmetli ve meşakkatli süreçten kurtuldunuz. Çünkü devletin yeni hayata E -devlet Muvafakatle adres değişimi uygulaması ile bu işinizi de saniyeler içinde yerinizden kalkmadan halledebileceksiniz.

Bunun için yapmanız gereken işlemler sadece; oturduğunuz adrese kayıtlı olan kişinin adres beyanı için muvafakat verme hizmetin üzerinden ikamet bildirimi yapacak kişinin  TC Kimlik numarası adı soyadı bilgilerini girip kısa mesaj doğrulaması, mobil imza, e imza gibi farklı seçeneklerden birisini seçerek işlemi onaylaması gerekiyor. İkinci yöntem ise adres değişikliği bildirimi yapacak vatandaş birlikte oturmak için adres değişikliği bildirimi sisteminden muvafakat ve adres bildirimi seçeneğini seçmeleri e varsa beraberinde eşi çocuklarının bilgilerini seçip, taşınma tarihini de girdikten sonra mobil imza, kısa mesaj ya da e- imza gibi doğrulama yöntemlerinden birisi seçerek işlemi onaya sunması gerekir. İşlem sürecinde hem adres değişikliği yapacak kişi hem de adresine geçecek kişiye mesaj yolu ile gerekli bilgiler gelecektir.

 

E-Devlet üzerinden Muvafakatlı adres bildirimi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin