Evde Lahmacun Nasıl Yapılır
Evde Lahmacun Nasıl Yapılır; Ülkemizin en meşhur lezzetlerinden birisi olan lahmacun taş fırında yapılır ve tüketicinin beğenisine sunulur. Sokakta lezzeti denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden birisi olan lahmacun, ince açılmış hamur üzerine maydanoz kıyma, soğan, sarımsak, karabiber kırmızı biber karışımından oluşan iç malzemeyi sürerek taş fırında pişirilerek yapılan pide çeşitlerinden birisidir. Ülkemizde Gaziantep, Şanlıurfa, gibi illerini yöresel tatlarından birisi olan lahmacunu artık evde kendi mutfağınızda da yapabilirsiniz. Bunun için mutfağınıza girip kolları sıvayarak işe başlayın. İşte tadına doyamayacağınızı evde lahmacun tarifi;
Lahmacun Hamuru için
- 1 kg un
- 1 paket kuru maya
- 1 çorba kaşığı tuz
- 6 su bardağı su
- 1 cay kaşığı toz şeker
Lahmancun İç Harcı İçin
- 550 gram kuzu kıyma
- 250 gram dana kıyma
- 3 adet büyük boy kuru soğan
- 5-6 adet orta boy domates
- 5-6 adet yeşil sivri biber
- 2-3 adet kırmızı kapya biber
- 6-7 diş sarımsak
- 2 demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 2 cay kaşığı karabiber
- 2 çorba kaşığı pul biber
- Aldığı kadar tuz
- Bir cay bardağı sıvıyağ
Lahmacun Yapılışı
- Lahmacun yapılışına iç harcı ile başlayın. Böylece hamuru mayalanıncaya kadar iç harcı dinlenip kendine gelip daha da lezzetlenir.
- İç harcı için geniş bir kaba kuru kıyma ve daha kıymayı koyun.
- Daha sonra mutfak robotunun içerisine domatesi, kuru soğanı, sarımsağı, yeşil biber ve kapya biberi koyup, tüm malzemeleri robotta çektirin.
- Domates ve biber salçasını da ekleyin
- Maydanozu da çektirdikten sonra sırası ile baharatı ve tuzu da ilave edip, karıştırarak tüm malzemeyi kıymanın içerisine ilave edin.
- Bir cay bardağı sıvıyağını da ekledikten sonra tüm malzemeyi harmanlayıp, hepsinin lezzetini birbirine geçmesi için güzelce karıştırıp, dinlenmeye bırakın.
- Lezzetli bir lahmacun yapmak istiyorsanız iç harcının biraz cıvık olması gerekir. Kıvamı yeteri kadar cıvık değilse su ekleyebilirsiniz.
- Daha sonra yoğurma kabının içerisine 6 su bardağı suyu mayayı şekeri ve tuzu ilave edip, güzelce karıştırın
- Hemen ardından bir kilo unu da azar azar ekleyip orta sertlikte bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun
- Hamur orta sertliğe geldiğinde yoğurma kabından alıp, tezgâhın üzerine koyarak 5-6 dakika daha yoğurun ve mayalanmaya bırakın.
- Yarım saat dinlendikten sonra hamurunuzu silindir hale getirip, eşit parçalara bölün.
- Lahmacunlarınızı aynı büyüklükte olması için bezelerin büyüklüğünü eşit olması gerekir.
- Eşit büyüklükte hazırladığınız bezelerin üzerine nemli bez örtüp 1 saat kadar dinlenmeye bırakın.
- Daha sonra bezelerin ince ince acın ve üzerine her yerine gelecek şekilde kıymalı iç harcından sürün.
- Hazırladığınız lahmacunların yağlı kâğıdın üzerine alın ve önceden 250 derecede ısıtılmış fırının tabanına yerleştirip pişmesi için fırını ağzını kapatın.
- Her bir lahmacunu yaklaşık 7-10 dakika arası pişirin. Arada bir spatula yardımı ile lahmacunların altını kontrol etti.
- Lahmacunların tabanı hafif pembeleşince fırından çıkarıp, servis yapabilirsiniz.
Yorumlar kapalı.