Evde Paketleme İşi

Evde Paketleme İşi güvenilir
Evde Paketleme İşi veren firmalar

Evde Paketleme İşi

Evde Paketleme İşi nedir? Son zamanlarda evlerinde çalışıp para kazanmak isteyen ev hanımlarının  sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Ama aynı zamanda bu krizi fırsata çevirmek isteyen bir sürü dolandırıcıda aynı hızda artmaktadır.

Birçok ev hanımı evine bir katkı sağlamak için, ellerinde biraz harçlık olması için evde iş imkanı istemektedir. Bunun nedeni ise birçok ev hanımının eşleri dışarda çalışmaları için izin vermemesi, çalıştıkları işten emekli olmuş olmaları, mezun oldukları okulların yetersiz oluşu gibi birçok faktörden dolayı evde çalışmak istemektedir. İşte evde iş imkanı arayan ev hanımlarının bu isteğini gören ve bilen kötü insanlar bu krizi fırsata çevirmiş durumdalar. Evde Paketleme işi adı altında insanları kandırıp dolandırmaktadırlar. Birçok ev hanımının hayalleri, istekleri ile dalga geçip, umutları ve hayalleri ile resmen alay etmektedirler.

Evde Paketleme işi, Google arama motoruna bu şekil yazdığınız zaman karşınıza birçok sayfa çıkmaktadır. Ama neredeyse hepsi sahtekarlık ve dolandırıcılık konusunda aynıdır desek yanlış olmayacaktır. Sayfalarında sizlerden çorap, maske, mandal, sabun, mum, balon, anahtarlık gibi şeylerin paketlemesini yapıp ayda 1000-2000 TL arası para kazanabileceğinizi vaat etmektedirler. Sizlerden hiçbir şekilde bitirmiş olduğunuz okul veya yeteneğiniz sorgulanmıyor ve istenmiyor, tek istediklerinin temiz ve titiz bir şekilde paketlenmiş ürün istediklerini söylemektedirler.. Yapılması gereken tek şey sayfalarında bulunan formu doldurmanız. Kendilerinin Whatsapp aracılığıyla sizlerle iletişime geçeceklerini söylemektedirler. Bu şekilde bakıldığı zaman ne kadar da masum, zararsız, basit ve kârlı bir iş gibi görünüyor öyle değil mi? Acaba gerçekten de göründüğü gibi masum, zararsız, basit ve kârlı bir iş mi?

Evde Paketleme İşi güvenli mi?

Bu durumu yaşamış ve tecrübe etmiş biri olarak bu makaleyi yazıyorum. En büyük amacım ise insanların yanılıp şaşırmaması ve bu tarz dolandırıcıların daha fazla hiçbir insanı dolandıramaması, kısaca bu tarz bir iş arayan herkesin daha dikkatli ve uyanık olması için yazmaktayım. Öncelikle şahsi fikrim olan şunu belirtmek isterim ki; gerçekten ‘Evde Paketleme İşi’ adı altında güvenilir ve dürüst iş verenler var mı bu durum şaibeli. Bu tarz  sayfalara form doldurup gönderdiğiniz zaman sizinle sadece Whatsapp üzerinden iletişime geçiyorlar ve sizlere uzun bir metin gönderiyorlar.

Bu uzun metinde önce iş ilgili detaylar yer alıyor. Sizlerden kimlik istemiyorlar, kargo ile veya kendilerinin bulunduğunuz her yere getirip teslim edip geri kendilerinin teslim alacağını söylüyorlar, bayan personeller tarafından işin nasıl yapılacağını göstereceklerini söylüyorlar sonra ise hangi paketleme işini yapmak istiyorsanız bunların adetleri ve karşılarında fiyatları yazılmış oluyor ve en son -güya- kendi adresleri olduğu bir adres yazılmış bir şekilde uzun bir mesaj ile dönüş sağlıyorlar. Baktığımız zaman ne kadar masum zararsız ve kârlı görünüyor! İşte bu kısımdan sonra  Evde Paketleme İşi adı altındaki dolandırıcılar ikiye ayrılıyor:

  1. Sizlerden kaparo talep edenler
  2. Sizlerden kaparo talep etmeyenler

Bakıldığında ikinci madde birinci maddeye göre çok zararsız görünüyor insanın gözüne ama bence ikinci madde birinci maddeye göre daha tehlikeli çünkü birinci maddede kaybettiğiniz tek şey paranız oluyor ama ikinci madde dipsiz bir kuyu, belirsizliklerle dolu ve karanlık…

Evde Paketleme İşi veren firmalar

Bu kısmı biraz açacak olursak; bu uzun bilgilendirme mesajından sonra sizlerden kendilerini garantiye almak adına 300 ile 400 TL arası bir kaparo istiyorlar. Bu kaporayı neden istediklerini sorduğunuz zaman, çok sayıda ürün gönderdiklerini ve bazı insanların bu işi ciddiye almadığını ve göndermiş oldukları ürünleri tekrardan geri alamadıkları için kaparo istediklerini ve kaporayı geri ödeyeceklerini söylüyorlar. Zekice düzenlenmiş, okuduğunuzda ‘Evet adamlar haklı’ diyebileceğiniz bir tuzak ile karşı karşıya olabilirsiniz dikkat! Acaba bu şekilde kaç ev hanımı kandırılıp hem parasından hem umutlarından hem de hayallerinden oldu? Ülkemizde ahlaksızlık öyle bir boyuta geldi geldi ki artık kontrol altına almak gerçekten zor. Ama sorsanız ülkemizde herkes Müslüman. Müslüman Müslüman’a bunu yaparsa Müslüman olmayan neler yapmasın. Ne diyor hadisi şerifte “Bizi aldatan bizden değildir.”*

Bu ahlaksızlık karşısında söylenebilecekler bu kadar. Gel gelelim tehlikeli olduğunu düşündüğüm ikinci maddeye. İkinci madde de sizlerden hiçbir şekilde kaparo istemiyorlar öyle ki kurmuş oldukları sahte işletme hesap numaralarından sizi Whatsapptan sesli arama yapıp konuşuyorlar bile. Güven kazanmak için ne kadar da etkili bir yöntem! Sizlerle iletişime geçen bu ahlaksız insanlar sizlerden hiçbir şekilde bir şey talep etmiyorlar sizlerden önce  Papara uygulamasını indirmenizi istiyorlar. Bu uygulamayı indiriyorsunuz ve kayıt olmanızı istiyorlar bu kayıt işlemini tamamlarken Papara uygulaması NFC ile TC kimliğinizi tanımlıyor, sizlerin bu hesaptan güvenli çıkış yapmanızı, kendilerinin hesabınızı açacaklarını, açılınca haber vereceklerini ve haber verdiklerinde uygulamaya giriş yapmanızı söylüyorlar.

Evde Paketleme İşi Tehlikeli mi?

Peki bu uygulamayı neden indirtiyorlar sizlere? Sizler sigortalı çalışanlar olmadığınız için maaşınızı bu uygulamaya yatıracaklarını ve bu uygulama sayesinde paranızı güvenli bir şekilde çekebileceğinizi söylüyor. Bakıldığında hâla bir sıkıntı yok gibi görünüyor doğrusu! Yanlış anlaşılma olmasın sorun Papara uygulamasında değil bu uygulamayı indirtip açtıranlarda. Sonrasında ise sizden ürünlerinin videosu veya resmi için ve sizlerle iletişimde kalabilmek adına Whatsapp Business uygulamasını indirmenizi sizi gruplara dahil etmek için bunun gerekli olduğunu söylüyorlar. Yahu bu işlem Whatsapp uygulamasında yapılsa ne oluyor sanki? Sonra kullandığınız bir hesap kartına belli bir miktarda para yatıyorlar ve siz bu parayı tekrar onlara gönderiyorsunuz bilgilerinizi kontrol etmek sizin o kişi olup olmadığını teyit etmek için bu işlemin gerekli olduğunu söylüyorlar.

Peki işin tehlikeli yanı nerde? Sizlere ürünlerinizin kargoya verildiğini üç iş günü içerisinde elinizde olacağını söylüyorlar ama sonra ne oluyor üç iş günü geliyor ürünler yok! Bir hafta oluyor yok iki hafta oluyor yok. Bu kişilerle iletişime geçiyorsunuz ‘Efendim hallediyoruz.

Efendim daha sıradasınız ürünleriniz bu yüzden biraz daha gecikecek’ beklerken beklerken en sonunda o kişilere ulaşamıyorsunuz, mesaj atıyorsunuz dönmüyorlar, arıyorsunuz cevaplamıyorlar hatta Whatsapp sesli aramadan değil de normal aramadan aradığınız zaman bu numaranın kullanılmamakta olduğunu öğreniyorsunuz. Anlam veremiyorsunuz her şey yolundaydı, gayet gerçekçi ve güvenilirdi oysa…

Evde Paketleme İşi önerileri

İşte işin tehlikeli yanı burada size neden bu denli bir işlem yaptırdılar, bunu yaparken amaçları neydi? ortadan da kayboldular sürekli sorgulayıp duruyorsunuz. İşin kötü yanı ne biliyor musunuz bu kişileri bir mecraya şikayet bile edemiyorsunuz çünkü sizden herhangi bir para talepleri olmamış dolandırılmamışsınız şikayet edeceğiniz yere ne diyerek şikayet edeceksiniz.

İşte burası dipsiz kuyu ilerleyen süreçte ne tür bir pürüz ile karşı karşıya olacağınızı bilmiyorsunuz ve ne yapacağınızı da bilmiyorsunuz ve elinizde sadece kırılan umutlarınız, hayalleriniz ve güveniniz kalıyor.

Kırılan umutlar, hayaller ve güven olmaması için siz sevgili ev hanımları lütfen dikkatli olun! Bu Evde Paketleme İşi için çok fazla araştırın sorun ve soruşturun. Gerçekten böyle bir iş var mı yok mu öğrenin lütfen. Paranızdan ve en önemlisi umutlarınızdan, hayallerinizden, güveninizden olmayın. Siz ahlaksız insanlar ise artık bu işe  bir son verin bu işe bel bağlayan masum insanlar ile dalga geçip paralarını alıp dolandırmaktan vazgeçin. Bu insanların paraları, kırılan umutları ile sizler hiçbir yere varamazsınız ve sadece kendinizi kandırmış olursunuz. Eğer gerçekten böyle bir iş varsa sözüm asla o insanlara değil ama dolandırıcı kişiler artık bu işe bir son verin!

 

*Hz Muhammed

Kaynak: Sümeyye Nur  Gündüz

Evde Paketleme İşi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin