Evinizi Karıncaların İstilasından Kurtarın!

Evinizi Karıncaların İstilasından Kurtarın
Evinizi Karıncaların İstilasından Kurtarın

Evinizi Karıncaların İstilasından Kurtarın

Evinizi Karıncaların İstilasından Kurtarın. Karıncalar kimi zaman evlerimize davetsiz şekilde konuk olabilir ve bu durum bazen içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Evimizin her yerini ele geçiren karıncaları uzaklaştırmak için bazı yöntemlere başvurmamız icap edebilir. Ancak bunu yaparken elbette karıncalara zarar gelsin de istemeyiz. Bu durum karşısında doğal yöntemler imdadımıza koşarak evimizi karıncaların istilasından kurtaracaktır.

Tuz Mucizesi

Karıncalardan kurtulmak için tuzun mucizevi etkisinden faydalanabilirsiniz. Karıncaların evinize girdiği bölgelere tuz serperek onları uzaklaştırabilirsiniz. Doğal bir yöntem olan tuz, karıncaların hoşlanmadığı bir madde olduğundan onları geri çevirme noktasında oldukça başarılıdır. Bir diğer yöntem de kaynamış suyun içine bir miktar tuz eklemek ve eriyene kadar karıştırmaktır. Daha sonra bir sprey şişesinin içine doldurulur ve karıncaların giriş noktasına püskürtülür.

Nane Kokusu 

Karıncalardan kurtulmanız için nane bitkisi de işinize yarayabilir. Nane kokusundan nefret eden karıncalar, bu güçlü koku ile karşılaştıklarında dayanamayıp geri dönerler. Karıncaların evinize girdiği kısımlara nane yağı ilave ettiğiniz bir bardak suyu serpebilirsiniz. 10 damla kadar nane yağı bir bardak su için yeterli olacaktır. Evinizde nane yağı yoksa kuru naneyi de karıncaların istila ettiği noktalara serperek onları uzaklaştırabilirsiniz.

Beyaz Sirkenin Gücü

Beyaz sirke de karıncaların tahammül edemediği kokular arasındadır. Aynı miktarlarda sirke ve suyu karıştırarak homojen bir sıvı elde etmeniz gereklidir. Bu karışıma birkaç damla da esansiyel yağ ekleyebilirsiniz. Karınca kovucu olan bu yöntem de onları geri çevirmek için başvurabileceğiniz yollardan biridir.

Tarçın ve Karanfil İkilisi

Karanfil ve tarçının beraberliği de karıncaların hiç hoşuna gitmeyen bir durumdur. Özellikle de tarçının karıncaları uzaklaştırma konusunda etkisi büyüktür. Tarçına uçucu yağ ilave ederek daha güçlü bir hale gelmesini de sağlayabilirsiniz. Onlara zarar vermeden uzaklaştırmak için kullanacağınız bu yöntem sayesinde evinizde de hoş bir koku hakim olacaktır.

Karıncasavar Acı Biber 

Karıncalar acı biber bulunan bölgelere asla yaklaşamaz. Kırmızı biber ya da pul biber bu noktada işinize yarayacaktır. Kuru halde karıncaların giriş noktalarına serpebileceğiniz acı biberleri, suyun içinde çözdürerek ve etrafa püskürterek de kullanabilirsiniz.

Limon ya da Portakal

Limonun da karıncaları uzaklaştırma konusunda etkili olduğunu söylemek gereklidir. Karıncaların eve girdikleri noktalara limon sıkmak ya da kabuklarını koymak mantıklı bir adım olacaktır. Tadı acı ya da ekşi olan yiyecekler karıncalar tarafından beğenilmez. Limon ile aynı etkiye sahip olan portakal da karıncaların korkulu rüyalarındandır. Bir bardak sıcak su içine koymuş olduğunuz portakal kabukları macun haline getirilerek karıncaların giriş noktalarına yerleştirilirse uzak durmaları da mümkün hale gelmiş olacaktır. ilginizi çekebilir; Yanmış Yemek Kokusunu Gideren 7 Pratik Çözüm.

Evinizi Karıncaların İstilasından Kurtarın!

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin