Yanmış Yemek Kokusunu Gideren 7 Pratik Çözüm

Yanmış Yemek Kokusunu Gideren 7 Pratik Çözüm
Yanmış Yemek Kokusunu Gideren 7 Pratik Çözüm

Yanmış Yemek Kokusunu Gideren 7 Pratik Çözüm

Yanmış Yemek Kokusunu Gideren 7 Pratik Çözüm; Kadınların mutfakta telaşı hiç bitmez. Bazen yemek bazen atıştırmalık bazen cayın yanında ikramlık derken mutfakta ve evin diğer işleri arasında koşuşturmalar devam eder durur. Mutfakta verdiğiniz emeklerin karşılığında ailenize ya da sevdiklerinize nefis ve lezzetli yemekler ortaya çıkarmak keyifli olur. Mutfakta en çok zamanın yemek yapmak için harcarsınız. Bu zaman diliminde dalgınlıkla ocağın altına yemeği unutabilir ya da ocağın altını kapattım zannederek kısabilirsiniz.

Bunun sonucunda da yaptığınız yemekler yanabilir ya da dibi tutabilir. Diğer bir konumuz, Yanan tencereleri parlatmak için doğal çözümler nelerdir? Özellikle çalışan hanımlar hem yemek hem de evin diğer işlerini aynı anda yapmaya çalışırken yemeğin dibini tutturabilir. Dibi tutan ya da yanan yemeklerin eve yaydığı koku da gerçekten dayanılmaz bir hal alır. Bazen yanık kokusu mutfağınızda günler boyu kalabilir.  Bunu için dibi tutan ya da yanan yemek kokularını yanık kokusunu çıkarmak için bilmeniz gereken önemli ipuçları vardır. Şimdi bunlarda bahsederek sizleri bu dertten kurtaracağınız. Evde Yanık kokusunu gideren 7 pratik çözüm.

Önce Yanan Yemeği Ortadan Kaldırın

Yanan yemeği vakit kaybetmeden ortadan kaldırın. Soğumasını beklerseniz koku zaman geçtikçe evinize sinecek hem de tencereniniz tabanındaki yanıklar soğudukça sertleşeceği için tencerenizde çıkarmakta güçlük çekeceksiniz. Bunun için ilk sıcaklığı çıkınca yemeğinizin bir poşet içerisine koyarak evin dışındaki çöp kovasına koyun.

Hemen Bir Limonlu Su Kaynatın

Hemen geniş bir tencerenin içerisine suyu koyup kaynaması için ocağa koyun. Su kaynayıp fokurdadıktan sonra suyun içerisine bir limon dilimleyin. Limon yoksa evinizde varsa çubuk tarçın ya da karanfil taneleri atıp 5-10 dakika tencerenin ağzı acık bir şekilde kaynatın. Bu yöntem ile evinizdeki yanık kokusu yarım saat içinde yok olacaktır.

Soğanlı Su Tavsiyesi 

Evdeki yanan yemek kokusunu çıkarmak için tercih edeceğiniz etkili yöntemlerden birisi de soğanlı su oluyor. Soğanların dört eşit parçaya bölün ve geniş bir kâsenin içerisine bol miktarda suyu koyup, soğan dilimlerinden birkaç tane ilave ederek, mutfağınızın tam orta kısmına koyun. Eğer yanık kokusu evin tamamını kaplamışsa diğer soğanları da ayrı bir kâsenin içerisine su doldurup aynı şekilde evinizde çeşitli bölümlerine koyup, soğanın kokuyu emmesi için bir gece bekletin.

Ekmeğe Sirke Batırın

Yanık kokusunu emmesi için ekmek ve sirkenin gücünden yararlanabilirsiniz. Orta boy tencereyi suyla doldurup içerisine iki su bardağı kadar sirke ilave edip ve 15 dakika boyunca kasık ateşte kaynatıp, bir parça ekmek alarak kaynamış sirkeli suya batırıp, ekmeği bir tabağın içerisine koyarak yanık kokusunu emmesi için bir gece bekletin.

Taze Fırın Kokusu Oluşturun

Evdeki yanık kokusunu gidermek için taze fırın kokusu oluşturabilirsiniz. Bunun için fırını en az 90 derecede ısıtıp fırın tepsisinin üzerine pişirme kağıdını bunu üzerine de alüminyum folyo koyup, üzerine bir miktar toz şeker, toz tarçın ve tereyağını ilave edip fırına koyarak, fırını kapatın. Fırını sıcaklığı ile eriyen tarçın şeker ve tereyağı kokusu evde bir lezzetli bir tarif yapmış havasını verip yanık kokusunu ortadan kaldıracaktır.

Yumuşatıcı ile Eşyaları Silin

Yanmış yemeği ortadan kaldırdıktan sonra mutfağınız her yerini yumuşatıcı ile silin.

Şampuanlı Parfüm Yapın

Yemek yandığında kokusu mutlaka evinizin diğer alanındaki eşyalara da sinecektir. Kokusu hoşunuza giden bir şampuanı sprey şişesine döküp, içine bir miktar su koyup evinizin tüm alanına ve eşyalarınıza püskürtün.

 

İlginizi çekebilir; Yumurta Kokusunu Gidermenin Pratik Yolları

 

Yanmış Yemek Kokusunu Gideren 7 Pratik Çözüm

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin