Gayrimenkule mi Yoksa Altına Mı Yatırım Yapılmalı

Gayrimenkule mi Yoksa Altına Mı Yatırım Yapılmalı
Gayrimenkule mi Yoksa Altına Mı Yatırım Yapılmalı 2022

Gayrimenkule mi Yoksa Altına Mı Yatırım Yapılmalı

Gayrimenkule mi Yoksa Altına Mı Yatırım Yapılmalı? Eminiz ki bu soru yatırımcıların en çok araştırdığı konular arasında yer alıyor. Çünkü elinde nakit parası olan yatırımcılar bunu en iyi yatırım aracı ile değerlendirerek kar etmek istiyorlar. Uzmanlar bu konuda yatırımcıları acele etmemeleri geniş çaplı araştırma yaparak en doğru kararı vermeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Çünkü hangi yatırım aracını ne zaman kar ettireceği ya da zarar ettireceği konusunda kesin bir cevap bulunmamaktadır. Sadece piyasa fiyatlarına değerlendirmeli ve mutlaka yatırımcılar yatırımlarını kısa vadeli değil de uzun vadeli kar yapması gerektiğini göz önünde bulundurmalıdır. Çünkü hiçbir yatırım aracı kısa vadece kar ettirmemektedir.

Hangisi Daha Karlı

İç piyasa ve dışı piyasadaki altın gelişmelerini baz alırsak, altına yatırım yapmanın daha karlı olacağını düşünüyoruz.  Ama konuta yatırım yapmak da sizin zarar ettirmez. Kiraya vereceğiniz konutu ile altına yatıracağınız konutun parasını kendi arasında değerlendirirseniz hangisinin daha mantıklı ve karlı yatırım aracı olduğunu bulabilirsiniz. Şöyle bir hesaplama yapacak olursa büyükşehirde kirada bir konutun var ve aylık 2500 kira getiriniz olacak.  Bir yandan da 500 gram altınınız var.

12 ayda ödeyeceğinizi kira parası 30 bin lira 12 ayda 500 gram altın ise 84.500 lira getiri sağlar. Altına yaptığınız yatırım kira getirinizden yaklaşık 54 bin lira kira sağlayacaktır. Aynı zamanda kira paranızı da faize yatırdığınızı düşünün, faizden alacağınız para ile gram altını getirisi  sarasındaki farkı iyi hesaplamanız gerekir. Özellikle geçen yıl altının gramın kaçtı ve şimdi altını gramı kaç ve saniye altını gramı kaç olur. Tüm bunları hesaplayarak en karlı yatırım aracını bulursunuz. Aynı zamanda her iki yatırım türünde de al sat yaparak çok büyük karlar elde edemezsiniz. Çünkü  ikisi de uzun vadeli kar  ettirmektedir.

E Konut Fiyatları da Günden Güne Artıyor

Birçok kimse konut fiyatlarının artış gösterdiğinden dolayısıyla eve yatırımın daha karlı olduğunu düşünüyor.  Ama altın konuta göre en masrafsız ve kolay elden çıkabilecek bir yatırım aracıdır. Çünkü aldığınız evin kazandırmasını istiyorsanız kiraya vermeniz gerecektir. Bugün aldığınız evi birkaç sonra satmak istediğinizde hemen satamazsınız.  Ayrıca kiraya verseniz de kullanılan ev bir süre sonra eskiyecek ve tadilat masrafı ev vergisi benzeri ekstra masraflar çıkartacaktır.

Son 10 yılda Altın Ne Kazandırdı

Altın yatırımında son 10 yıla baktığımızda elde edilen verilen gerçekten azımsanmayacak rakamda… Özellikle 2011 yılı ile 2021 yılları arasında altın en çok kar getiren yatırım aracı olmuştur. Gram altının son 10 yılda yıllık ortalama getiri %419 kazanç ile tüm yatırım araçlarını geride bıraktı. 2014 yılları arasında çeyrek altın fiyat 158 TL civarındayken 2021 yılında ise çeyrek altın 850 TL civarında neredeyse 7 yılda  6 kat artmış durumdadır…

EV Fiyatları da Her Geçen Gün Artıyor

Birçok yatırımcı ev fiyatlarını da her geçen yıl arttığınız düşünmekte. Ama eve yatırım yapmanız kadar ihtiyacınız olduğunda bunu daha kısa sürede elden çıkarmanız gerekecektir. Aldığınız ev belki istediğiniz sürede satılmayabilir. Bir evin satılması neredeyse en az bir yılı sürüyor. Fakat altın bugün alsan yarın kar da etseniz zarar de etseniz anında elden çıkarma şansına sahipsiniz. Bir de evden kar etmek için muhitti iyi olan ve projesi iyi olan evlerden satın almanız gerekecektir. Onun  şuan  ki fiyatları ise gerçekten çok büyük rakamlardadır.

Gayrimenkule mi Yoksa Altına Mı Yatırım Yapılmalı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin