Geçmeyen Kuru Öksürüğe iyi Gelecek Çözümler

Geçmeyen Kuru Öksürüğe iyi Gelecek Çözümler
Geçmeyen Kuru Öksürüğe iyi Gelecek Çözümler

Geçmeyen Kuru Öksürüğe iyi Gelecek Çözümler

Geçmeyen Kuru Öksürüğe iyi Gelecek Çözümler nelerdir? Genellikle gün boyu ya da günün belirli saatlerinde ve uyumaya çalışırken sürekli öksürmekten hepimiz rahatsızlık duyarız. Özellikle de virüs döneminde toplum içerisinde öksürdüğümüzde herkes tarafından kötü bakışlara maruz kalabilmekteyiz. Aslında öksürük kötü bir durum değildir öksürük, soluk borusu ve akciğerlerdeki istenmeyen maddelerin dışarı atılmasını sağlamaktadır.

Genellikle boğazdaki ve solunum yollarındaki tahrişe bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Fakat bu nedenlerden farklı pek çok durum da öksürüğe neden olabilmektedir. En yaygın görülen öksürük ise alerjik öksürük olarak tanımlanmaktadır. Kronik Öksürük Nedenleri Nelerdir?

Alerjik öksürüğün nedenleri

Alerjik öksürük vücudumuzun maruz kaldığı belirli zararlı maddelere aşırı tepki vermektedir.  Bu öksürük türü vücudumuzda yer alan zararsız maddeler ve zararlı maddelerin karışması durumunda ortaya çıkar ve vücudumuz zararlı ve zararsız maddeleri ayırmak için savunma sistemini devreye soktuğunda ortaya çıkmakta olan öksürük türüdür.

Alerjik öksürük genel olarak solunum yollarının tahrişi ve şişmesinden kaynaklanmaktadır. Öksürük ile birlikte burun akıntısı ve hapşırma gibi etkenlerle de karşılaşabilirsiniz.

Alerjik Öksürüğün Soğuk Algınlığından Farkı

Genellikle alerjik öksürük ve soğuk algınlığı belirtileri birçok benzerlik göstermektedir ancak bazı farklar iki hastalığı birbirinden ayırmanızı kolaylaştıracaktır. Alerji, günlerce ya da aylarca sürebilmektedir. Soğuk algınlığından farklı olarak yılın belirli zamanlarında ortaya çıkabilmektedir. Genellikle sonbahar aylarında öksürük alerjisi vakalarında oldukça artış görülebilmektedir. Soğuk algınlığı ise genellikle yılın kış aylarında kendini göstermektedir. Soğuk algınlığı en fazla 14 gün sürmektedir bu süreyi geçtiği çok nadir rastlanmıştır. Bu sebepten dolayı 2 hafta sürecinde öksürüğünüz geçmiyorsa alerji olma ihtimaliniz oldukça fazladır.

Alerjik öksürüğün diğer belirtilerinden bazıları da burun akıntısı,  gözlerde sulanma , kızarma ve boğaz ağrısı gibi bazı faktörler belirtidir. Fakat bu belirtilere nazaran asla ateş ve vücut ağrıları görülmez bu yüzden bu belirtiler vücudunuzda mevcutsa alerjik öksürük değil normal bir soğuk algınlığı geçirmektesiniz.

Alerjik Öksürüğün Astım Öksürüğünden Farkı

Astım ,  geceleri, gülerken veya fiziksel olarak bir işlevde iken kötüleşen bir öksürük türüdür. Astım belirtilerinden bazıları nefes almada zorluk , göğüste sıkışma hissi , nefer darlığı , hırıltıdır. Astım bir anlığına gelip hızlı bir şekilde gidebilir ataklar aniden ortaya çıkıp aniden yok olabilir. Hafif ataklar dakikalar arasında kaybolurken ağır ataklar ise günlerce devam edebilmektedir.

Zencefilli ballı çay

Malzemeler;

  • 1 silme çay kaşığı zeytin
  • 1 orta boy limon yarısı
  • 1 yemek kaşığı bal

Nasıl hazırlanır?

Bir orta boy yarım limonu sıkıp bardağa dökün ve bir çay kaşığı zencefil ilave ederek iyice karıştırın. Sonrasında kaynar olan suyu bardağa ilave edin. Demlenmesini bekleyip demlendikten sonra ise su ılımaya başlarken balı karışımın içine ilave edin.

Bu karışıma  bal ve zencefili ekleme amacımız mikrop öldürücü özelliklere sahip olmalarıdır.

Karabiber ve bal

Malzemeler;

  • 3 tatlı kaşığı süzme bal
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay bardağı sıcağa yakın ılık su

Nasıl hazırlanır?

3 tatlı kaşığı süzme balı 1 yemek kaşığı karabiberi ve yarım limon suyunu bir kaseye koyup iyice karıştırınız. 1 çay bardağı sıcak su hazırlayarak karışımı içerisine koyun ve 10 dakika demleyin.

Bu karışımı içtikten 15 – 30 dakika sonra öksürüğünüzün geçtiğini hissedeceksiniz. Bu karışımı sabah kalktıktan hemen sonra aç karna olmaya özen göstererek ve akşam yatmadan olmak üzere günde 2 defa tüketmeniz önerilir.

Tarçınlı limonlu özel karışım

Malzemeler;

  • 2 tatlı kaşığı süzme bal
  • 2 tatlı kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın

Nasıl hazırlanır?

2 tatlı kaşığı süzme balı , 2 tatlı kaşığı sirkeyi , 2 tatlı kaşığı limon suyunu ve 1 tatlı kaşığı toz tarçını karıştırın.

10 – 15 dakikada öksürüğünüz hafifleyecektir. Bu karışımı 2 saate bir 2 tatlı kaşığı şeklinde tüketebilirsiniz.

Geçmeyen Kuru Öksürüğe iyi Gelecek Çözümler

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin