Göz Altı Morlukları İçin Hangi Doktora Gidilir

Göz Altı Morlukları İçin Hangi Doktora Gidilir
Göz Altı Morlukları İçin Hangi Doktora Gidilir

Göz Altı Morlukları İçin Hangi Doktora Gidilir

Göz Altı Morlukları İçin Hangi Doktora Gidilir? İnsan yüzünde gözler oldukça dikkat çekmektedir. Gözler eşsiz görüntüdedir. Güzel göz göreceli olarak değişmektedir. Buna rağmen gözler kadar göz altları da dikkat çekmektedir. Göz altındaki renk bozuklukları, koyuluklar, yağlar, kırışıklıklar hastalık belirtisi olmaktadır.

Göz altındaki bu sorunlar estetik problemlere sebep olmakla birlikte hastalık sonucunda da meydana gelmiş olabilir. Bundan ötürü göz altındaki koyulukların sebebi bilinmelidir. Göz altın da morluklara sebep olacak pek çok etkenden söz edilebilir.

Göz altı morlukları makyajla kapatılabileceği gibi güzellik merkezlerinde özel işlemlerle de kapatılabilir. Bu yöntemler kalıcı değildir. Göz altı morluklarının geçmesi için pek çok yöntem önerilmektedir. Bunların en bilindiği bir patatesi rendelemek. Rendelenen patatesin suyu sıkılır. Patates suyu pamuk yardımı ile göz altlarına sürülür.

10 dakika kadar beklendikten sonra göz altınızı su ile yıkayınız. Düzenli kullanımda birkaç ayda morluklarda hafifleme görülür. Eğer göz altı morluklarınız hastalık sebebi ile olmuşsa bir doktora başvurmanız gerekir. Peki göz altı morlukları için hangi doktora gidilmeli yazımızda bahsedeceğiz.

Göz Altı Morluklarının Sebebi

Göz altı morluklarının oluşmasın da pek çok sebep vardır. En bilindiği genetiktir. Eğer genetiğinizde göz altı morluğu varsa sizin de göz altınızda morluk olması kaçınılmazdır. Vücudun ihtiyacı olan vitamin, minareli eksiklikler sebep olabilir. Kullandığınız ilaçların yan etkisi, uyku düzenin deki bozukluklar, böbrek hastalıkları, bağırsak hastalıkları da sebep olabilir. .

Göz altı morlukları için hangi doktora gidilmeli

  • Göz altı morlukların sebebi böbrek rahatsızlıklarınız ise bunun Nörolojiye başvurabilirsiniz. Böbrek ağrısı rahatsızlıklarında sırtınızın alt tarafında ağrı hissedersiniz.
  • Göz altı morluklarının sebebi bağırsak hastalıklarınız ise boşaltım sisteminde rahatsızlıklar görülür. Bunun için genel cerrahiye başvurmalısınız.
  • Göz altı morluklarının sebebi vitamin, mineral eksikleri için kan testi yaptırmalısınız. Kan testini sağlık ocaklarında veya Dahiliye bölümünde yaptırırsınız.
  • Göz altı morluklarının sebebi genetik sebeplerden ötürü ise Cildiyeye başvurabilirsiniz.
  • Göz altı morluklarının sebebi kullandığınız ilacın yan etkisi ise doktorunuza başvurabilirsiniz. İlacı değiştirmesini talep edebilirsiniz.

Göz Altı Morlukları İçin Hangi Doktora Gidilir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin