Böbrek Ağrısı Nedenleri

Böbrek Ağrısı Nedenleri
Böbrek Ağrısı Nedenleri

Böbrek Ağrısı Nedenleri

Böbrek Ağrısı Nedenleri nelerdir? Böbrek ağrısı bazen çok şiddetli ve çekilmez olabilir. Böbrek ağrısı nedenleri arasında en temel sebep; böbrek fonksiyonlarının bozulmasıdır. Böbrek ağrısına neyin neden olduğu konusunda yapılan araştırmaların sonunda öğrenebileceğiniz belli başlı sabit nedenler vardır. Bunların başında böbreklere nüfuz eden enfeksiyonlardır. İdrar yolunuz tıkanırsa enfekte olmuş demektir ve bu da böbrek ağrısına yol açar. Böbrek enfeksiyonu nedenleri arasında; enfeksiyöz peritonit -endokardit gibi kronik enfeksiyonlar olabilir.

Herkesin fazla dikkat etmediği bir konu daha var ki o da şudur: Böbrek ağrısına neden olan, kurtarıcı olarak gördüğümüz antibiyotikler. İyi ama antibiyotik almak bazen zorunlu olabilir. Öyle ancak, aşırı alınması, böbreklerin tolere edemeyeceği kadar fazla madde almak demektir. Ancak böbreklere bakteriler saldırınca zorunlu olarak antibiyotik almak gerekir. Dozuna ve ilaç bileşenlerine doktorunuz karar verecektir.

Üriner sistemde oluşan enfeksiyonlar, yüksek ateş, böbrek ağrısı, kadınlarda vajina iltihabına yol açar. Tıkanma, böbreklerin yetmezliğine yol açar.Böbrek ağrısının başka sebepleri arasında travma, enfeksiyon, iltihaplanma ve omurga rahatsızlıkları vardır.

Böbrek yaralanmaları da aynı soruna yol açar. Böbrek ağrısının birçok nedeninden biri de virüs, mantar, protozoa, kist ve maya gibi mikroorganizmalardır. Bu mikroplar, patojenik organizmalardır. Mesane, böbrek ve bağırsak enfeksiyonlarına çok kolay neden olabilirler.

Böbreklerin yapısını bozan enfeksiyonlar karında ağrıya, idrar bölgesi çevresindeki deri ve mukoza zarlarında iltihaplanmaya yol açarlar. Bazen de iltihaplı bağırsak hastalıkları böbrek ağrısına neden olur. Böbrek ağrıları genellikle bel, pelvis veya karın bölgesinde yoğunlaşabilir, bu ağrılar hemen öldürmez ama doktora görünmek gerekir. İdrar yaparken, ağrı hissediyorsanız, üriner sisteminizde enfeksiyon olabilir. Bu iş şakaya gelmez, zira enfeksiyonlar, çoğalma ortamı yakaladıklarında çok hızlı çoğalırlar ve onları öldürmek için daha uzun bir tedavi süreci gerekir.

Böbrek Ağrısından Nasıl Kurtulabilirsiniz?

Enfeksiyon nedeni ile oluşan böbrekte ağrıları, antibiyotikle tedavi edilebilirler. Erkenden doktora giderseniz, tedavi de kısa sürer. Bu arada her sabah kalktığınızda mutlaka 2 bardak su için. Su böbreklerin en iyi dostudur. Su içmekten midesi bulananlar da kendini tutup su içmelidir. Çünkü suyun yerini, çay, yeşil şay, kola, enerji içeceği kahve tutmaz.

Böbrek Ağrısı Nedenleri

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin