Gürcistan ‘da Yapılacak Aktiviteler ve Gezilecek Yerler

Gürcistan ‘da Yapılacak Aktiviteler ve Gezilecek Yerler
Gürcistan ‘da Yapılacak Aktiviteler ve Gezilecek Yerler

Gürcistan ‘da Yapılacak Aktiviteler ve Gezilecek Yerler

Gürcistan ‘da Yapılacak Aktiviteler ve Gezilecek Yerler nereleridir? Geçmişi taş devrine kadar uzanan Gürcistan ‘da gezilmedik yer, girmedik delik bırakmamak için her köşesi tarih kokan bu sokakları, yıllara meydan okuyan yapıları hep beraber gezmeye ne dersiniz?

Kışın Yapılabilecek Aktiviteler nelerdir? Komşumuz Gürcistan ‘da gezmenizi tavsiye ettiğimiz, buram buram tarih kokan ve her birinin kendine özgü hikâyeleri olan o yerler;

Avrupa Meydanı; Diğer bir adıyla bağımsızlık meydanı.

  • Meydanın turistler tarafından en çok fotoğraflanan ve en çok dikkat çeken simgesi medea heykeli. Medea elinde altın koç postu tutar ve şehrin hemen her yerinden görülür. Altın post mitolojide büyük öneme sahiptir.

Batum Bulvarı;

  • Trafiğe kapalı bir yürüyüş yolu. Yaz – kış açık olan kafe, restoran, heykel, anıtlar ve parklarıyla harika bir yer. 7 km uzunluğundaki Batum Bulvarı sahip olduğu geniş yürüyüş yolları, bisiklet için ayrılmış özel yolları ile turistler tarafından dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Miracle Park ve içindekiler

  • Miracle, mucize demektir. Burası çok kısa sürede tamamlandığından bu ismi almıştır. Bu park da bulunan bazı yerler;

 

  1. Alfabe Kulesi; Üzerinde Gürcü alfabesinin harflerini taşır. Özgünlüğü sembolize eder. Bu kuleyi görmek size de DNA’yı anımsatabilir. Kulenin zirvesinde dönen kürede sizi şaşırtmasın. Bu kürenin içinde televizyon stüdyosu ve 360 derece dönerek eşsiz manzara eşliğinde yemek yiyebileceğiniz bir restoran bulunuyor.
  2. Ali, Nino Heykeli; Her heykelin, her anıtın birbirinden ilginç ve güzel hikâyeleri vardır. Bu hikâyeler gezinize renk katacaktır. Heykel 8 m uzunluğundadır. Kavuşamayan iki insanı anlatıyor. Müslüman olan Ali ve Gürcistanlı prenses Nino Sovyet Rusya işgali ile aşıkların ayrılmasıyla sonlanıyor. Heykel her akşam saat tam 19.00 da hareket etmeye başlıyor. Ayrılırlar, sonra sarılarak tekrar ayrılırlar.

Argo Teleferiği;

 Deniz seviyesinden 250 m yüksekteki Anuria Dağı ‘ndaki Argo eğlence merkezini şehre bağlıyor. Bu teleferiğe binip 8 km uzunluğundaki yol boyunca eşsiz manzaranın tadını çıkarın. Teleferik yaz – kış çalışır. Teleferik büyük bir balkonda durur. Bu balkonda restoranlar, cafeler, teras ve alış-veriş yapabileceğiniz yerler de bulunur.

Promethous ’un Mağarası;

Burası ülkenin çok ilginç bir diğer noktası. Gürcistan da bulunan en büyük mağaradır. Bu mağaraya ormanın içinden giriş yapılıyor. 1984de yaşanan depremler sonrası bor giriş oluşuyor ve aynı yıl içinde keşfediliyor. Bu mağaranın içinde çok büyük göller ve nehirler yer alıyor.  Mağara 20 km uzunluğunda ancak turistler sadece 1,5 km’sini gezebilir. Bu mağaranın 1,5 km’si tek başına da insanı etkilemeye yetiyor. Mağara bir dev vücudunu andırdığından ismini bir devden almıştır. Bir diğer ilgi çekici noktası bu mağaranın hem yaz hem de kışın içinin 15°olmasıdır. Işıklandırma yapılarak turistlerin ilgisini daha çok çekiyor.

Gelati Manastırı;

1106 yılında Gürcistan’ın batısında kurulmuştur. En büyük orta çağ Ortodoks manastırlarından biridir. Bu manastır halen daha Ortodokslar tarafından kullanılıyor. 1994 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir. Gezinizde Gelati manastırına da yer vermeyi unutmayın.  Burası da gezilip görülmesi gereken önemli tarihi yerlerden biridir.

Batum Botanik Bahçesi;

Farklı bitki çeşitleri, daha önce görmediğiniz ağaç türlerini keşfetmek için muazzam bir yer. Bitkilere ilgiliniz olsun ya da olmasın mutlaka görmeniz gereken yerlerden. Batum Botanik bahçesi Dünyanın en büyük bahçelerinden biri. 5 bin farklı bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Bunların içinde 2 bin tür ağaç bulunuyor. Bu bitkilerin sizi de etkisi altına alacağından şüpheniz olmasın.

Orta Cami; Bu camı günümüzde müftülük binası olarak hizmet vermektedir. Caminin tarihi 1886 yılına uzanıyor.  Bu caminin en önemli özelliği Batu’mda varlığını sürdürebilen tek cami olmasıdır. Bu camı varlıklı bir Müslüman tarafında inşa ettirilmiştir. Dış cephesi fotoğraflanmaya değer bir görüntüye sahip. Bu camı altın renkli kubbesi ile dikkatleri üzerine çekmekte oldukça başarılı. Size de Batum’a kadar gidip oradaki tek camiyi ziyaret etmeden dönmemenizi tavsiye ederim.

Pizza Meydanı;

Pizza Meydanı Batum’un tam kalbinde yer almasına rağmen size Avrupa şehrindeymişsiniz gibi hissettirmeyi başaracaktır. Meydanın çevre düzenlemesi,  etrafını saran sıra sıra göz alıcı binaları ve çok şey anlatan geçmişi sizi bir rüyadaymışsınız gibi hissettirebilir. Bu rüyayı yaşarken bir yandan da Gürcü kahvenizin tadını çıkarabilirsiniz.

Virgin Mary Katedrali (Meryem Ana)

  1. Katedrali 1800’lü yılların sonuna doğru inşa edilmiştir.
  2. Şehrin en büyük Katedrali’ni görmeden gitmek olmaz.
  3. Bu yapı her gün muazzam görüntüsü,  dini aynı zamanda kültürel önemi ile ziyaretçileri çekmekte oldukça başarılı.

Chacha Kulesi;

4 tarafı çeşmelerle sarılı bir kule. Bu kuleyi ilk gördüğünüzde saat tam olarak 19.00 değil ise muhtemelen bu kuleyi ilgin bulamayacak ve pek fazla ilgilenmeyeceksiniz. Çünkü saat 19.00 gösterdiğinde 10 dk boyunca bu 4 çeşmeden Gürcistan’a özgü bir içki olan Chacha akıyor. Geziniz sırasında eğer buraya da uğramayı planlıyorsanız saatlerinizi 19.00 da Chacha kulesinde olacak şekilde ayarlamanızda fayda var.   

Gürcistan ‘da Yapılacak Aktiviteler ve Gezilecek Yerler

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin