1. Haberler
  2. Blog
  3. Hayat Zıtlıklar ile Renkli Bir Yer

Hayat Zıtlıklar ile Renkli Bir Yer

Hayat Zıtlıklar ile Renkli Bir Yer
Hayat Zıtlıklar ile Renkli Bir Yer

Hayat Zıtlıklar ile Renkli Bir Yer

Hayat Zıtlıklar ile Renkli Bir Yer! Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle çok farklı bir konuya değinmek istiyorum. Hayatta bulunan ama bizlerin hep şikayet ettiğimiz olumsuzluklar üzerine farklı bir fikir getirmek istiyorum gelin hazırsanız başlayalım.

Hayat bir Yin Yang sembolünün felsefesi gibidir. Hayatta iyi olduğu kadar kötü vardır ve bu ikisi aslında ayrılmaz bir bütündür. Sevgili okuyucularımız yaşamış olduğumuz bu hayatta hep yaşamış olduğumuz olumsuzlukları ya hayatımızda olmasını istemiyoruz ya da olduğu zaman hep niye benim başıma geldi şeklinde hep isyan ediyoruz. Örneğin başımıza bir hastalık geliyor ve geldiğinde sızlanıp zorlanıyoruz. E bunu yapmayalım mı diyenleriniz olduğunu duyar gibiyim. Ben bunu şu açıdan değerlendirmek ve istiyorum.

Elbette sızlanıp üzülmek çok doğal bir davranış sonuçta insanız ama sağlığımızı kaybetmeden sağlığımızın kıymetini bir türlü bilmiyoruz. Sağlıksız olmak bizler için hep olumsuz bir kavram oysaki sağlıklı olmak ve sağlıksız olmak aslında bir Yin Yang gibidir ve birbirlerini tamamlarlar sağlıksız olmak olmasaydı asla sağlıklı olmak diye bir şey olmazdı. Hayatımızda yaşamış olduğumuz en kötü anınızı düşünün ne kadar çok ağladığınızı ve üzüldüğünüz.

Hayatımızdaki Misafirler

Şimdi ise en mutlu olduğunuz ve mutluluktan ağladığınız anınızı düşünün. Hayatta yaşadığımız her an aslında kıymetli ve özel kötü anımız bile özel neden biliyor musunuz eğer kötü ve olumsuz olduğumuz bir an olmasaydı asla yaşamış olduğumuz mutlu anları bilemezdik hatta mutluluk diye belki de bir kavram olamazdı. Bu yüzden hayatımızda yaşamış olduğumuz hiçbir olumsuz anlardan korkup şikayet etmek yerine belki de yaşamış olduğumuz olumsuzlukların kıymetini bilmeliyiz.

Çünkü aslında hayatı hayat yapan şey budur. Tek düze değil de inişli çıkışlı, her zaman mutlu değil de bazen de olumsuz, her zaman sağlıklı değil de bazen de sağlıksız.. Hepimiz hayatımızda olumsuzlukları yaşamak istemiyoruz. Hepimiz her şeyin en iyisini, en sağlıklısını , en mutlusunu görmek istiyoruz. Ama bunları isterken aslında bu kadar olumlu şeyi tamamlayan en önemli şeyin bu olumlu şeylerin olumsuzlukları ile var olduklarını unutuyoruz. Hayat bir Yin Yang gibidir. Bizleri en çok olumsuzluklar büyütür, öğretir der hep büyüklerimiz.

Hayat bir Yin Yang gibidir

O kadar haklılar ki hep mutlu ve sağlıklı olduğumuz anlarda bir şeyleri tecrübe edip öğrenmemiz o kadar sınırlı ve kısıtlı ki. Oysa olumsuzluklar da sağlığımızı yitirince, ağlayınca, mutsuz olduğumuz anlarda insan olarak daha çok öğreniyoruz. Olumsuzluklar hep canımızı yakıp sıktığı için bir daha bu anların tekrarlanmaması için sürekli hayatımızda ya önemler alıyoruz ya da akıllanıp aynı şeyleri tekrar yapmıyoruz. Bu yüzden hayatımızda yaşamış olduğumuz her olumsuzluk aslında bizi biz yapan ve hayatı hayat yapan şeylerden biridir.

Hayatta Mutlu Olmanın Yolları Nelerdir?

En basit bir örnek vermek gerekirse olumsuzluk kelimesini yazarken bile önce olumlu kelimesini yazıyoruz. İşte hayatta zıtlıkların harika bir uyumu diye bir şey aslında kötü olmadan iyi olmuyor, acı olmadan tatlı olmuyor. Bu yüzden hayatımızda yaşamış olduğumuz ne kadar olumsuzluk varsa bunları kucaklamalı ve sıkı sıkıya sarılmalıyız ki olumlu yaşadığımız her anı daha çok sevelim ve kıymetini bilelim. Elbette şikayet edebiliriz bu durumdan ama her şeyi dozunda yapmak ve bazı şeylerin farkında olmak bizleri daha sağlık bir birey yapar ve daha sağlıklı düşünmemizi sağlayabilir. Bu yüzden sizlerle bugün farklı bir bakış açısıyla bu konu üzerinde durup sizleri de düşündürmeye teşvik etmek istedim.

Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle hayatın aslında zıtlıkları birbirini tamamlayan ve hayatın renklerini bu zıtlıkların sağladığına dair bir makale yazmak istedim. Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz. Sizlerde hayatın aslında zıtlıklar ile var olduğunu ve tek düze bir yaşam yerine bu şekilde daha renkli olduğunu düşünüyor musunuz?

Sümeyye Nur Gündüz

Hayat Zıtlıklar ile Renkli Bir Yer
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin