Hayatınızda Hiçbir Şeyi Ertelemeyin

Hayatınızda Hiçbir Şeyi Ertelemeyin
Hayatınızda Hiçbir Şeyi Ertelemeyin

Hayatınızda Hiçbir Şeyi Ertelemeyin

Hayatınızda Hiçbir Şeyi Ertelemeyin. Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle günlerdir yaşamış olduğumuz sıkıntıdan dolayı yaşamış olduğu bir farkındalıktan bahsetmek istiyorum. Biliyorsunuz ki on ilimiz de gerçekleşmiş olan iki büyük depremden dolayı birçok depremzede insanımızın yüreklerine ateş düşmüş durumdadır. 13,5 milyon maalesef ki umutları, planları gelecekleri son bulmuş durumdadır. Bu da ben de yaratmış olduğu en büyük farkındalık hayatımız da hiçbir şeyin ertelenmemesi gerekmesedir. Eğer hazırsanız buyurun başlayalım.

Sevgili okuyucularımız hayat sürekli akıp giden bir şeydir. Bu hayatın da tek gerçeği ölümdür. Hayatta yapmak istediğimiz birçok için planlar yapmaktayız ama hayata geçirmek için sürekli kendimizce bahaneler bulup ertelemekteyiz. Son yaşadığımız asrın felaketi bizlere aslında bahanelerin arkasına sığınıp gerçekleştirmek istediğimiz şeylerin ertelenmemesidir. 13,5 milyon insanımızın kim bilir bu hayatta gerçekleştirmek istediği neler vardı. En basitinden okumak istediği bir kitap ama maalesef ki ertelenmiş olan her istek artık yapılamayacak duruma gelmiş durumdadır. Bu yüzden hayatımızda yapmak istediğimiz, gerçekleştirmek istediğimiz her ne varsa bunları gerçekleştirmeli ve hayata geçirmeliyiz.

Bahanelere sığınmayın

Bahanelere sığınıp ertelemek her zaman bizlere eksi olarak dönecektir. Tekrar okumak istiyorsunuz okuyun, ev, araba mı almak istiyorsunuz bunun için gereken parayı biriktirin ya da temin edin hayat akıp giderken ve zaman geçerken ve hala yaşıyorken yapmak istediğimiz bütün planları ertelemek yerine hayata geçirmek biz insanları daha çok tatmin edecektir. Ölümün ne zaman geleceğini bilmiyoruz. Ölüm her an bizi bulabilir. Ama ölüm var diye veya öleceğiz diye depresyon halinde olmak yerine planlarımızı gerçekleştirmek daha iyi hissettirecektir. Hem hayatımızda moral ve motivasyon adına hem de ertelememek adına planlarımızı şimdiden gerçekleştirmek için elimizden geleni yapalım.

Bu deprem en çokta ertelemenin iyi bir şey olmadığını aslında kendimiz için bizlere de göstermiş oldu. Hala planlarımızı gerçekleştirmek için geç değil hala bir dil hatta iki dil öğrenebiliriz, tekrar üniveriste okuyabiliriz, çalışmak istediğimiz için çalışmalara başlayıp mücadele verebiliriz. Hayat akıp giderken zamanı bir yerden yakalayıp tutmamızın gerekmektedir. En azından planlarımız için vermiş olduğumuz mücadele bizleri tatmin eder ve bu dünyadan giderken arkamızda bıraktığımız insanlar şunu yapacaktı, bunu yapacaktı demeler ve yarım bir şekilde kaldı demezler. Bu yüzden sloganımız “erteleme yap” olmalıdır sevgili okuyucularımız.

Hayat akıp gidiyor çünkü

Sevgili okuyucularımız, bugün sizler için kendiniz için öz farkındalığınızı yaratmak adına bir makale hazırlamak istedim. Bu iki büyük depremde en çok farkındalık yaratan şey ertelemenin elimize hiçbir fayda vermediği oldu. 13,5 milyonun hayatlarında yapmak istediği ve ertelemiş olduğu her şey şu anda öyleyece kaldı. Okumak isteyenler, ev araba almak isteyenler en basit bir kitabı okumak isteyenler artık ya okuyamazlar ya da öncelikleri yapmış olduğu ve ertelemiş olduğu planlardır. Bahanelerin arkasına sığınmak asla planlarını yapmış olduğumuz şeylere bizlere ulaştırmaz ve sadece erteleyip ötelememize neden olur.

Kendimiz için yapmamız gereken bütün planları hayata geçirmek aslında bizlere ne kadar iyi geldiğini yaptıkça sizler de fark edeceksiniz. Bu yüzden sevgili okuyucularımız, ölüm kapımızı çalmadan ve bu hayatta daha iyi yaşayabilmek ve mutlu olabilmek için planlarımızı asla ertelemeyeniz. Hayata geçirmeye şimdiden başlamalı bununla ilgili mücadele vermelisiniz. Hayat kısa derler ya hani gerçekten de öyle kısacık ömrümüzde en azından planlarımızı gerçekleştirmeli ve ertelememeliyiz. Kendimin yaşamış olduğu bu farkındalığı sizlerin de yaşamasını istemiş olduğum için sizler için bu makaleyi yazmak istedim. Onun için sevgili okuyucularımız artık sloganımız “Erteleme Yap” tır.

Sümeyye Nur Gündüz

Hayatınızda Hiçbir Şeyi Ertelemeyin

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin