Hibrit Otomobil Nedir?

Hibrit Otomobil fiyatları Nedir
hibrit otomobil markaları

Hibrit Otomobil Nedir?

Hibrit Otomobil Nedir? Araçların benzin motoru yerine elektrik motoru ile çalışmasını sağlayan, yakıt tüketiminde çokça tasarruf edilmesine yardımcı olan arabalara hibrit araba  denir.

Bu otomobiller günümüzde baya rağbet görmektedir. Özellikle çevreci kitlenin dikkatini çekmektedir. Teknolojinin güzel bir şekilde kullanıldığının kanıtı hibrit otomobiller olabilir. Çevreci olması sebebiyle dünyanın atmosferine de bir şekilde göz kırpıyor. İleriki hayatımızda, gelecek nesillerimize bırakacağımız dünyamızı teknoloji ile birleştirip yaşatmaya çalışmak her anlamda bizleri gururlandıran ve duygulandıran bir durumdur. Bu tür buluşları desteklemeli ve devamını sağlamalıyız.

Hibrit otomobil marka üretici

Hibrit otomobil deyince akla ilk gelen Toyota olsa da bu arabaların ilk versiyonları çok eskiye dayanır. 1902 yılında Ferdinand Porche tarafından üretilen bir araba da bu sistemin ilk adımlarını görmüş bulunmaktayız. Tabi ki bu arabaların ticari olarak ilk atılımını Toyota yapmıştır.

Örneklerini  Prius ,Yaris Civic modelleri  ile piyasalarda görmekteyiz.  Günümüzde ise bir çok marka bu araçlardan üretmektedir. 2020 verilerine bakacak olursak, satış konusunda son yılların en iyi rekorlarını yaptı. Birçok araba markası şuan piyasada yerini aldı.

Hibrit otomobil nedir ? Satışta mı varsa fiyatları nelerdir?

Türkiye de  hibrit araba konusunda satışlarını yapmış bulunuyor. Bu çevreci arabanın güzellikleri saymakla bitmez. İnsanların eleştiri getirdiği tek nokta pahalı olmalarıdır. Türkiye fiyatlarını baz aldığımızda;

1.Volvo XC90 7-koltuk Momentum Mild Hybrid Dizel 1.969cc. 235 hp 8 ileri Geartronic – 1.136.595 TL 2. Yeni Toyota Corolla Hatchback Hybrid Dreab E-cvt -317.250

Bu fiyatlar Türkiye için biraz fazla olsa da benzini de hesaba kattığımız zaman arabaya bir şans verilmesi gerekiyor.  Yukarıda vermiş olduğum fiyatlar 2020 fiyatlarıdır. Beğendiğiniz markanın sitesinden daha ayrıntılı bir şekilde araştırma yapıp sizlerde  bir hibrit otomobil sahibi olabilirsiniz.

Hibrit otomobilin dezavantajları var mıdır?

Her güzelin bir kusuru var diyerek söze başlarsak elbet ki bu otomobilinde dezavantajları var. Bunları sıralayacak olursak;

  • Yukarı da bahsettiğimiz gibi satış fiyatlarının yüksek olması
  • Aracın tamir ve bakım işleri diğer araçlara göre daha masraflı
  • Yeni bir teknoloji olduğu için servis ağı çok fazla dağılmamış
  • Elektrik çarpması riski yüksektir.
Hibrit otomobillerin avantajları
  • Çevre dostudur
  • Devlet teşviği olduğu için vergi konusunda kolaylık sağlıyor
  • Arabayı satmak istediğiniz zaman ikinci el piyasasında kolay ve hızlı satmanızı sağlar.
  • Hafif malzemelerden yapıldığı için enerji tasarrufu konusunda diğer araçlara göre öndedir.

Elbet ki her durumda olduğu gibi bu arabalarda da olumlu olumsuz yönler bulunmaktadır. Ama bu araçların avantajları dezavantajlarını  dengeler durumdadır. Teknolojiyi böyle güzel projelerde kullanmak dünyaya yapılan en büyük saygıdır.

İlginizi çekebilecek yazılar: ikinci el otomobilde alım satım hareketliliği hız kazandı.

Hibrit Otomobil Nedir?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin