istanbul’da beklenen yoğun kar yağışı başladı

istanbul'da beklenen yoğun kar yağışı başladı 12-02-2021
istanbul'da beklenen yoğun kar yağışı başladı TUZLA

istanbul’da beklenen yoğun kar yağışı başladı

istanbul’da beklenen yoğun kar yağışı başladı; Hafta başından bugüne uyarısı yapılan soğuk ve yağışlı hava, yurda Trakya üzerinden giriş yaptı. Sıcaklık bir gecede hissedilir şekilde düşerken, Marmara bölgesinde şiddetli yağmur, Ege’de ise şiddetli rüzgar etkili olduğu görülüyor. Marmara bölgesinde yağmur başlarken, yağışın tüm yurdu etkisi altına alması tahmin ediliyor. Yağmur, hafta sonu yerini kar yağışına bırakacak. Günlerdir uyarısı yapılan kar yağışı İstanbul’da yüksek kesimlerinde başladı.

Günlerdir uyarısı yapılan hatta “1987 kışı” tartışmalarına neden olan kar yağışı İstanbul’da başladı. Yağışın gün içinde aralıklarla etkili olması bekleniyor.

İSTANBUL ANA ARTERLERDE TRAFİK YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR.

İstanbul’da meteorolojinin uyarılarının ardından beklenen kar yağışı bazı bölgelerde etkili olmaya başladı. Kar yağışı ve yağmurun etkisiyle birlikte trafikte de yoğunluk yaşanıyor.

İBB trafik uygulaması verilerine göre saat 08.55 itibarıyla istanbul da trafik yoğunluğu % 73’e çıktı.

SOĞUK HAVA VE DON KARŞI UYARILAR YAPILDI

Türkiye, hafta sonu soğuk ve karlı havanın etkisinde olacak. İstanbul’da günlerdir 20 dereceyi aşan hava sıcaklığının karla birlikte 0 dereceye düşmesi tahmin ediliyor. Uzmanlar kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu 1987 kışındaki gibi bir yağış uyarısında bulundu.

İstanbul Valiliği ve AKOM da açıklama yaparak, hafta sonu beklenen yağışlara karşı , dikkatli ve tedbirli olunmasını hususunda uyardı.

İSTANBUL’A YOĞUN KAR YAĞIŞI GELİYOR, PAZARTESİ İSE TÜM YURDU ETKİSİ ALTINA ALACAK

Günler önce uyarısı yapılan kar yağışına da artık çok az kaldı. Cumartesi ve pazar günü Batı Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da etkili olacak kar , yeni haftayla birlikte neredeyse tüm yurtta görülecek. Pazartesi günü birkaç il dışında tüm illerde kar veya yağmurun etkili olması da tahmin ediliyor.

İSTANBUL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarıda akşam saatlerinde başlayana fırtınanın kuvvetine dikkat çekildi ve oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği söylendi. Yer yer 75-88 kilometreye ulaşması beklenen rüzgarın çatı uçması, soba gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtiliyor.

1987 KIŞI GİBİ OLABİLİR

Doğu Avrupa üzerinden gelen soğuk hava ve Orta Akdeniz’den gelen siklonla Türkiye’yi etkisi altına alacak kar yağışının 1987, 2002 ve 2004’teki kar yağışları gibi etkili olması bekleniyor. 1987 yılının mart ayında İstanbul’da kar yağışı etkili olmuş ve bazı noktalarda kar kalınlıkları 1 metreyi aşmıştı.

“KAR YAĞIŞI GÜNLERCE SÜRECEK”

Newcastle Üniversitesi araştırmacısı, atmosfer bilimci Dr. Abdullah Kahraman, kar yağışının yoğun geçeceğini, 1987, 2002 ve 2004’te görülen kar yağışlarına benzer bir durumun olabileceğini söyledi. Kahraman, “Modellere göre Marmara Denizi’nin güney ve doğusu, Karadeniz, Kuzey Ege çevrelerinde günlerce sürecek, hayli fazla kar yağışı bekleniyor” dedi.

 

istanbul’da beklenen yoğun kar yağışı başladı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin