istanbul’da bugün hava nasıl olacak?

istanbul'da bugün hava nasıl olacak
istanbul'da bugün hava nasıl olacak

istanbul’da bugün hava nasıl olacak?

istanbul’da bugün hava nasıl olacak? Dün 20 dereceleri gören İstanbul’da sıcaklık 8 dereceye kadar inecek. Yine dün 20 derece olan Ankara’da ise bugünkü sıcaklığın 5 dereceye kadar inmesi bekleniyor. Batı kesiminde kuvvetli rüzgârın yanı sıra gök gürültülü yağış da zaman zaman etkili olacak. Uzmanlar, rüzgârın Marmara’da fırtınaya da dönüşebileceği uyarısında bulundu. İstanbul’da bugün kuvvetli yağış geçişlerinin etkili olabileceği belirtildi.

Meteoroloji, Bursa’da da yine sert sıcaklık düşüşü yaşanacağını, Uludağ’da ise kar yağışının etkili olacağını açıkladı. Cuma, cumartesi, pazar günleri İç Anadolu’da da yer yer kar yağışının etkili olabileceği tahmin ediliyor. Bursa, İç Ege ve İç Anadolu’da soba zehirlenmelerine karşı tedbir alınması da istendi. Doğu Anadolu’da ise kuvvetli rüzgâr bekleniyor. Rüzgârın saatteki hızının 70 kilometreyi bulacağı tahmin ediliyor. Hafta başından itibaren ise sıcaklıklar yükselecek.

İSTANBUL’DA YOĞUN YAĞMUR BAŞLADI

Öte yandan, İstanbul’da sabah saatlerinde başlayan yağmur etkisini sürdürüyor. Taksim Meydanı’nda bazı vatandaşlar yağmura hazırlıksız yakalandı. Şemsiyesi olanlar yağmurdan şemsiyeleriyle korundu. Zaman zaman etkili olan rüzgar nedeniyle şemsiyeler ters döndü.

METEOROLOJİ’DEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Adana, Osmaniye, Kırşehir ve Yozgat çevreleri ile Hatay’ın kıyı kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Yozgat ve Kırşehir çevreleri ile Trakya’nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde sabah saatlerinde toz taşınımı beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey İç ve batı kesimlerde 6 ila 12 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden, Marmara ile zamanla batı kesimlerde kuzey yönlerden, hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ve Kıyı Ege’de kuzey yönlerden, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara’nın güneybatısı ve Kıyı Ege’de kuzey yönlerden, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde sabah saatlerinde toz taşını mı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

 

istanbul’da bugün hava nasıl olacak?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin