Yeşil Bursa Gezilecek 15 Yer 

Yeşil Bursa da Gezilecek yerler
Bursa tatil yorumları

Yeşil Bursa Gezilecek 15 Yer 

Yeşil Bursa Gezilecek 15 Yer; Bursa, Osmanlı Devleti‘nin başkentliğini de yapmış olan, ülkemizin en büyük dördüncü şehri olarak bilinen kadim ve ulu şehirdir.

Bursa şehrinin hemen hemen her karış toprağı tarihin derinliklerinden izler taşır. Hanları, hamamları, camileri, müzeleri, doğal güzellikleri ve çok daha fazlasıyla oldukça büyüleyici bir şehir olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bursa Gezilecek Yerler

Ulu cami; Osmanlı’dan günümüze kadar gelmiş olan, yaklaşık 700 senelik tarihi ile halkını kucaklayan Ulucami, Bursa şehri denince akıllara ilk gelen yerlerden biridir. Günde beş vakit ezan sesi ile şehrin merkezinde günün her anında ziyaret edilen Ulucami, çevresinde bulunan hanlar ve kapalı çarşı ile birlikte Bursa için oldukça önemli bir konumda bulunmaktadır. Tramvay ve otobüs ile ulaşılabilen ve metro hattına da oldukça yakın olan Ulucami, senenin her anında yerli ve yabancı ziyaretçilerini beklemektedir.

Uludağ, ülkemizin en önemli kayak merkezlerinden birine sahiptir. Bu kayak merkezi, kış aylarında kimi zaman tıklım tıklım dolu olmaktadır. Pek çok kişi için Uludağ’da kayak yapmak, bu dağın zirvesine ulaşmak çok büyük bir keyiftir. Uludağ, sadece kış aylarında değil diğer aylarda da dağ yürüyüşleri için tercih edilen bir doğa harikasıdır. Kısaca söylemek gerekirse Uludağ, kesinlikle görülmesi gereken, Bursa’ya yolu düşenlerin uğramadan gitmemesi gereken bir yerdir.

Tophane Saat Kulesi

Şehir merkezinde bulunan Tophane Saat Kulesi, bulunduğu yer olarak kusursuzdur diyebiliriz. Çünkü Tophane Saat Kulesi’nden baktığınızda tüm Bursa ayaklarınızın altındadır. Bu harika manzaranın tadını çıkarmak paha biçilemezdir.

Tophane Saat Kulesi, Ulucami’ye de oldukça yakın olan bir yapıdır. Yakınlarında çeşitli türbeler ve hanlar da bulunan bu yapı, kesinlikle ziyaret edilmesi gereken bir yapıdır.

Irgandı Çarşılı Köprü

Irgandı Çarşılı Köprü, Bursa’nın iki ilçesi olan Osmangazi ile Yıldırım’ı birbirine bağlayan tarihi bir köprüdür. Osmanlı Devleti zamanından kalma olan bu tarihi köprü, dünya tarihinin ilk çarşılı köprüsü olma unvanını taşımaktadır.
Irgandı Çarşılı Köprü, günümüzde de dünyada bulunan 4 çarşılı köprüden biri olarak oldukça önemli bir özelliğe sahiptir. Dünyada bulunan diğer çarşılı köprüler Venedik’te bulunan Rialto Köprüsü, Floransa’da bulunan Ponte Vecchio Köprüsü ve Sofya’da bulunan Lofça Osma Koprüsü‘ dür.

Sarı ve siyah renkleri ile dikkat çeken Irgandı Çarşılı Köprüsü’nde ceşit çeşit dükkanlar sizleri beklemektedir. Köprünün üzerinde bulunan her dükkan, alışveriş ve keyifli dakikalar geçirmeniz için sizleri beklemektedir.

Yeşil Cami Ve Türbe

Bursa’nın Yeşil isimli semtinde bulunan Yeşil Cami ve Türbe, şehrin oldukça nezih bir bölümünde bulunan, şehrin en önemli ibadet merkezlerinden birisi olarak bilinir. Yeşil Cami ve Türbe arasında bulunan çay bahçeleri ve kafeler de ziyaretçilere keyifli vakit geçirme imkanı sağlamaktadır. Renkleri ile fark yaratan bu yer, kesinlikle ziyaret edilmesi gereken bir yerdir.

Kültür park

Kültür park, seneler boyunca Bursa halkı için yeşille iç içe olma imkanı sağlayan, üstelik eğlenme şansını da elde edebileceğiniz bir yer olarak hizmet vermektedir. Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak için tercih edilecek bir numaralı yer olarak da ilgileri üzerine çekmektedir.
Kültür park’ta lunapark, piknik alanı, eğlenceli aktivite yerleri ve çok daha fazlası sizleri beklemektedir. Oldukça kapsamlı bir yer olan Kültür park, her yaştan insana hitap etmektedir. Bursa’ya yolu düşenlerin de burayı ziyaret etmesi tavsiye edilmektedir.

Trilye Mahallesi

Bursa şehrinin denize kıyısı olan iki ilçesinden biri Mudanya’dır. Oldukça sakin bir ilçe olan Mudanya sınırları içerisinde bulunan Trilye Mahallesi de Bursa iline uğrayanların kesinlikle gezip görmesi gereken bir yerdir.
Trilye Mahallesi, tarih kokan sokakları ve bir Rum mahallesi olduğunun kanıtı olan evlerinin mimarisi ile oldukça cezbedici bir mahalledir. Trilye Mahallesi, lezzetleri ve çok daha fazlası ile de ziyaretçilerini senenin her anında beklemektedir.

Hanlar Bölgesi

Hanlar Bölgesi, Bursa için oldukça önemli bir bölgedir. Hanlar Bölgesi, şehir merkezinde bulunan ve toplamda 7 tane handan oluşan bölgedir. Bölgede 7 hanın yanı sıra Ulucami, Orhan Cami ve Bursa Kapalıçarşı da bulunur.
Hanlar Bölgesi’nde bulunan yedi hanın ismi Koza Hanı, Fidan Hanı, Geyve Hanı, Pirinç Hanı, Kapan Hanı, Eski İpek Hanı ve Emir Hanı’dır. Hanlar Bölgesi’nde yer alan hanlarda çeşitli lezzetleri tadabilir, giyim vb. alışverişi yapabilir, ayrıca keyifli ve hoş vakitler yaşayabilirsiniz.

Cumalıkızık Köyü

Cumalıkızık Köyü, Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan, sadece Bursa ilinde değil tüm Türkiye’de büyük ün yapmış, oldukça zarif ve şirin bir köydür. Cumalıkızık Köyü, başta kahvaltılarıyla meşhur olsa da köy havasını tam anlamıyla yaşama imkanı sunan pazarları, sokakları, evleri ve insanlarıyla tam anlamıyla huzurun sözlükteki karşılığıdır.
Cumalıkızık’ta anın tadını çıkarabileceğiniz gibi eğer fotoğraf çekmeye meraklıysanız bu merakınızı büyük ölçüde giderebilirsiniz. Çünkü, bu köyün her yeri başlı başına fotoğraflanması gereken bir yer olmasıyla fotoğraf tutkunları için vazgeçilmez bir adrestir.

Osman Gazi Ve Orhan Gazi Türbeleri

Osman Gazi ve Orhan Gazi, Bursa ili için oldukça önemli iki isimdir. Osman Gazi, Osmanlı Devleti’nin kurucusuyken Orhan Gazi ise Bursa’yı fethedip Osmanlı başkenti yapan padişahtır. Bu iki önemli ismin de türbeleri Bursa’da bulunmaktadır. Osman Gazi Ve Orhan Gazi Türbeleri’ ni ziyaret ederek, hem bu iki büyük hükümdara dua edebilirsiniz, hem de onlara saygılarınızı sunabilirsiniz.

Bursa Müzeleri

Bursa, camileri ve hanları kadar müzeleri ile de bilinen bir şehirdir. Bursa ili sınırları içerisinde birbirinden değerli pek çok müze yer almaktadır. Bursa’da bulunan en önemli müzeler Bursa Kent Müzesi, Bursa Vakıf Kültürü Müzesi, Bursa Merinos Enerji Müzesi, Karagöz Müzesi, Bursa Göç Tarihi Müzesi, Hünkar Köşkü Müzesi, Arkeoloji Müzesi ve Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzeleridir.

Yeşil Bursa Gezilecek 15 Yer  Soğanlı Botanik Parkı

Bursa ilinin akla ilk gelen doğal güzelliklerinden biri de hiç şüphesiz Soğanlı Botanik Parkı’dır. Şehir hayatından bir nebze olsun uzaklaşmak isteyenler için paha biçilmez bir yerdir. Yeşille iç içe olma fırsatını elde edebileceğiniz Soğanlı Botanik Parkı’nda ayrıca hayvanat bahçesini gezebilir ve keyif dolu bir gün geçirebilirsiniz.

Bursa Kalesi

Bursa Kalesi, Tophane Saat Kulesi’ne giderken yol üstünde bulunan, insanı tarihin derinliklerine sürükleyen önemli bir yapıdır. Bursa Kalesi, bir zamanlar Osmanlı Devleti’nin şehri koruyup kollamak için kullandığı bir yer olması ile de dikkat çekmektedir.
Bursa Kalesi’nde fotoğraf çekilme imkanı bulabileceğiniz gibi tarihimize dair fikir sahibi olma şansını da elde edebilirsiniz. Bu sebeplerle Bursa’ya yolu düşenlerin burayı da ziyaret etmesi pek çok kişi tarafından tavsiye edilmektedir.

Bursa Hüdavendigar Kent Parkı

Bursa Hüdavendigar Kent Parkı, diğer adıyla Mihraplı Park; Kültürpark ve Soğanlı Botanik Parkı gibi günlük hayatin stresinden uzaklaşma imkanı sağlayan oldukça huzurlu bir ortamdır. Hüdavendigar Kent Parkı’nda özellikle sabah saatlerinde çimlerin ve gökyüzünün keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.
Mihraplı Cami ve Nilüfer Çayı’nın da bulunduğu bu güzel kent parkta ayrıca piknik yapma, bisiklet sürme ve yürüyüş yapma gibi imkanlara da sahip olma şansını yakalayacaksınız.

Şaitabat Ve Küreklidere Şelaleri

Şehrin doğa harikalarından diğerleri de kuşkusuz Şaitabat ve Küreklidere isimli iki şelaledir. Bu iki şelale de özellikle hafta sonları için tercih edilebilecek doğal güzelliklerdir.
Şaitabat ve Küreklidere Şelaleri, suyun sesiyle huzuru iliklerinizde hissedebileceğiniz, aynı zamanda şelalenin suyunun akışını izleyebileceğiniz oldukça değerli iki doğa harikasıdır.

▪︎Bursa bu 15 gezilecek yer dışında da pek çok gezilecek yere sahiptir. Taşı toprağı altındır diyebileceğimiz Bursa ilinde gezilmesi tavsiye edilen diğer yerler Emir Sultan Cami, Uludağ Teleferiği, Bursa Ulu Kapalıçarşı, İnkaya Tarihi Çınar Ağacı, Muradiye Külliyesi, Merinos Parkı, Setbaşı Köprüsü ve Panoroma 1326 Bursa Fetih Müzesi’dir. Ayrıca belirtmek gerekir ki Bursa’da gezilecek yerler sadece şehir merkezi ile sınırlı değildir. Bursa ilçelerinde de pek çok gezilecek yer bulunur.

İlginizi Çekebilecek Makalelerimiz; Tuzlada Gezilecek Yerler

TUZLA GAZETESİ YAŞAM 2023.

Yeşil Bursa Gezilecek 15 Yer 

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin