istanbul’da Yatırım Amaçlı Konut Almak için En iyi Bölgeler

istanbul’da Yatırım Amaçlı Konut Almak için En iyi Bölgeler
istanbul’da Yatırım Amaçlı Konut Almak için En iyi Bölgeler

istanbul’da Yatırım Amaçlı Konut Almak için En iyi Bölgeler

istanbul’da Yatırım Amaçlı Konut Almak için En iyi Bölgeler hangileridir? Emlak sektöründe ev satışları yoğun bir şekilde devam ediyor. Ülke genelinde en çok konut satışını yaptığını illeri başında Megakent İstanbul geliyor. İstanbul’un yıllık konut satış oranı %20 ‘ye aşkın olduğunu görülüyor. Türkiye’nin en büyük ve kalabalık şehirlerinden birinci sırada olan İstanbul’da konut satışı en çok hangi bölgede gerçekleşiyor?

Uzun yıllardır yerli ve yabancı yatırımcılar konut yatırımında ilki tercih ettiği illerden birisi olan İstanbul’da yaşanan yoğun kentsel dönüşüm sonucunda eski daireleri yerini lüks dairelere bırakmıştır. Yeni ev fiyatlarını doğal olarak daha fazla olması ve İstanbul’da yaşanan değişim be gelişmeler yatırımcıların seçici olmalarına neden olmuştur. Her ne kadar lüks ve modern daireler inşa etse de vatandaşlar ileri dönemi düşünerek en iyi muhitten kazandıracak konutlara yöneliyor. Özellikle yatırım amaçlı konut almak isteyen vatandaşların en çok cevap aradığı cevaplardan birisi oluyor Vatandaşların bu sorularına cevapsız bırakmamak adına İstanbul’da konut almak için en iyi bölgeler hangisi olduğu konusunda araştırmalar yaptık ve edindiğimiz sonuçlara göre İstanbul konut satışı ile ilgili şu sonuçlar ortaya çıktı.

Eyüp İlk Sırayı Çekiyor  

İstanbul gayrimenkul sektöründe yatırımcısına en çok kazandıran ilçelerin başında Eyüp ilçesi geliyor İstanbul’un en geniş ilçelerinden birisi olan Eyüp, Göktürk sektöründeki konut fiyatlarındaki artış gözlerden kaçmıyor. Talebin çok olması ve yatırımcısına daha çok kazandırması nedeni ile ilçe genelindeki kontu fiyatlarındaki yıllık artış %20 civarında görülüyor. Geçtiğimizi yıllarda İstanbul genelindeki konut fiyatlarında artış yüzde oranını %8 olarak olduğunu düşünürsek Eyüp’teki konut satışındaki %20’lik artışın ortalama iki atından daha fazla olduğu da gözlerden kaçmıyor

Kanal İstanbul Çevresi

Çok kısa bir süre içinde inşaatına başlanması planlanan Kanal İstanbul projesi de özellikle Avcılar Küçükçekmece, Arnavutköy, Başakşehir ve Esenyurt gibi ilçelerin konut ve arsa fiyatları üzerindeki etkili olacağına tahmin ediliyor. Bu nedenle yatırımcılar İstanbul’dan konut ya da arsa satın alırken bu bölgelere çok dikkat etmeleri gerekiyor.

İstanbul’da Konut Yatırımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İstanbul’da konuta yaptırım yapacak yatırımcıların bölgelerdeki satışı hızı ve oranına göre hareket etmeleri gerekiyor. Yatırım uzmanları bu konuda eski konutlar yerine yakın zamanda yapılmış ve yeni yapılmış satışı hızı ve fiyat artışını baz almaları gerektiğini önemle vurguluyor. İstanbul’daki nüfus artışını ve  İstanbul’un  yıllık göç alma oranı yatırımcıların sahibinden satılık konut alımında İstanbul’da konut satın alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında olduğu gözlerden kaçmıyor.

İstanbul’un incisi Tuzla Yeni yatırımcıların gözdesi

Uzmanlar taşınmaz gayrimenkul satın alırken yalnızca metre kare fiyatına göre değil, aynı zamanda konutun bulunduğu bölge ya da muhittin kısa sürede gelişim ve değişim gösterme potansiyelini de göz önünde bulundurulması gerektiği belirtti. Ayrıca konut alacağınız ilçe ya da mahallenin durumu, bölgeye yapılan yatırımlar, kentsel dönüşüme girme olasılığı gibi durumlarda da İstanbul’da konut satın alırken dikkat etmeniz gerekenler arasında yer alıyor. Tuzla Konut projeleri hakkında bilgi almak için +90216 494 0900 (Concept Gayrimenkul) arayabilirsiniz.

 

 

istanbul’da Yatırım Amaçlı Konut Almak için En iyi Bölgeler

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin