Arnavutköy istanbul

Arnavutköy istanbul
Arnavutköy istanbul nasıl bir yer

Arnavutköy istanbul

Arnavutköy istanbul’ un yüzölçümü en büyük dördüncü ilçesi olan Arnavutköy ile ilgili bilgiler çok geriye gitmemek ile birlikte 1800’lü yıllarda dahi Arnavutköy ismi ile anıldığı bilinmektedir. Bu anlamda en ünlü rivayet bölgede Arnavut bir köylünün yaşadığı ve zaman ile Arnavut’un köyü isminin Arnavutköy olarak kalıplaştığı bilgisidir.

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan bu ilçede Yunanistan ve Türkiye arasında yapılan nüfus mübadelesi öncesi rumların çoğunlukta yaşadığı bilinmek ile birlikte mübadele sonucunda Yunanistan’dan gelen Türklerin bölgeye yerleştiği ve Rumların bölgeyi terk ettiği bilinmektedir. Böylece tarihi mekanları çoğunlukla korunmak ile birlikte nüfus yapısı değişmiştir. Bölgeye gelen bir diğer göç dalgası Arnavutköy’ün 1987 yılında Gaziosmanpaşa’ya bağlı belde olması ile olmuş ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden buraya göçler yaşanmıştır. Arnavutköy tarih boyunca su sıkıntısı çekmiş ve 1800’lü yıllarda bu sorunu çözmek için çeşitli tesisler kurulmuştur. Bu tesisler günümüzde su müzesi olarak görülmektedir.

Arnavutköy istanbul Belediyesi

Arnavutköy büyük ölçüde içerdiği tarihi koruyarak günümüze kadar gelmiştir. Bunun anlamı ilçe içindeki pek çok mimari eser adeta tarihe tanıklık etmektedir. Osmanlı’dan kalma renkli konaklar ve kokulu çam ağaçları ziyaretçilere görsel bir şölen sunmaktadır. Turistik olarak pek çok kilise, camii, tarihi yapılar ve seyir terasları içermekte ve İstanbulu’un oldukça turist çeken bölgelerinden biri olmaktadır.

Arnavutköy 45 yıl boyunca Gaziosmanpaşa’ya bağlı kalmış ve 2008 yılında çıkan kanun ile 2009 yılında Arnavutköy, İstanbul’un 39 ilçesinden biri halini almıştır. 2009 ve 2014 yılında yapılan yerel seçimler sonucunda Adalet ve Kalkınma Partisi adayı olarak seçimi kazanan Ahmet Haşim Baltacı, 31 Mart yerel seçimlerinde yine aynı parti bünyesinde aday gösterilmiş ve seçimi kazanmıştır.

Ahmet Haşim Baltacı, Arnavutköy’ün ilk belediye başkanı olma unvanına sahip olmaktadır. Belediye Başkanı Baltacı, akıllı belediyecilik faaliyetleri kapsamında bisiklet yolları, yatay mimari ve ilçenin ruhunun korunması amaçları ile hareket ettiğini vurgulamaktadır. Bu anlamda oldukça modern bir belediyecilik faaliyeti yürütülmektedir. Kanal İstanbul ve 3.Havalimanı gibi çok önemli projelerin bir kısmının Arnavutköy’den geçmesi ya da Arnavutköy’e yakın olması sebebi ile bölge çok önemli bir geçiş güzargahı üzerinde bulunmaktadır.

Arnavutköy istanbul

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin