Kabak Lifi Ne İşe Yarar?

Kabak Lifi Ne İşe Yarar
Kabak Lifi Ne İşe Yarar
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kabak Lifi Ne İşe Yarar?

Kabak Lifi Ne İşe Yarar? Baklagiller ailesine mensup olan lif kabağı hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Sarı çiçekleri ile göze çarpan bu kabağın yapısı yoğun miktarda lif içerir. Kabakların kuruyup lif halini alması için uzun süre dalında olgunlaşması beklenir. İri görünümü ile dikkat çeken lif kabağı iyice olgunlaştıktan sonra kurutulur ve kabukları soyulur. Ülkemizin Güney bölgeleri lif kabağının en fazla yetiştirildiği yerlerdir. Kurutma ve soyulma sonrasında ortaya çıkan lif ise çeşitli alanlarda kullanılmak üzere satışa sunulur. Satışa sunulan kabak lifleri genellikle preslenerek istiflenir. Sert bir yapısı olan kabak lifinin günlük hayatta pek çok kullanımı vardır. Yapısı her ne kadar sert olsa da ıslatıldığı zaman yumuşar ve pratik bir kullanım sunar. İlginizi çekebilir; Bal Kabağının Faydaları nelerdir?

Kabak Lifini Temizlik Yaparken Kullanabilirsiniz

Çoğu kişi evinde temizlik yaparken marketlerde satılan çok amaçlı süngerleri tercih eder. Bu süngerler yağ ve kirleri çıkarma konusunda oldukça başarılıdır. Ancak büyük bir parça kabak lifi satın alarak size 1 yıl yetecek kadar doğal süngerler elde edebilirsiniz. Dilediğiniz büyüklükte keserek kullanabileceğiniz kabak lifi ile bulaşık yıkayabilir, lavabolarınızı ovabilir, inatçı kirler ile baş edebilirsiniz. Su ve deterjan ile birleştiğinde sünger gibi köpüren ve aynı etkiyi gösteren kabak lifini bir defa kullandığınızda vazgeçemeyebilirsiniz. Çamurlu ayakkabılarınızı temizlemek ya da kabanınızın üzerindeki tozu uzaklaştırmak için de kabak lifinden faydalanabilirsiniz. Temizlik sırasında yüzeylere hiçbir şekilde zarar vermeyen bu malzeme günlük hayatınızı kolaylaştıracak niteliktedir.

Kabak Lifi ile Cildiniz Ölü Derilerinden Arınsın

Kabak lifinin çok sert olduğundan ve su ile birleştiğinde yumuşadığından bahsetmiştik. Bu doğal lif ile mükemmel bir banyo keyfi yaşayabilirsiniz. Vücudunuzu doğal bir malzeme ile keselemek daha iyi hissetmenize neden olmakla birlikte ölü derilerinizden arınmanızı da sağlayacaktır. Batıklarla mücadele konusunda da etkili olan kabak lifi cildinizin daha pürüzsüz ve güzel görünmesini sağlar. Uygulama sırasında kan dolaşımını da hızlandıran kabak lifi selülit görünümünü düzetme etkisine sahiptir. Bacak, bel ve karın bölgesindeki fazla yağlarınızdan kurtulmanız için de kabak lifi ile bu bölgelere masaj yapabilirsiniz. Ciltteki ton eşitsizliklerini de gideren kabak lifi ile mükemmel bir cilde sahip olabilirsiniz. Eğer geçmek bilmeyen sivilce ve siyah noktalardan muzdarip seniz kabak lifine bir şans verebilirsiniz. Ayrıca bu doğal malzeme ile masaj yapmanız halinde cildiniz daha canlı ve parlak bir görünüme kavuşacaktır. Yenilenen cilt hücreleri sayesinde sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz. Kabak lifi aynı zamanda doğal bir sırt kaşıma aleti olarak da kullanılabilir.

Kabak Lifi Cilt Üzerinde Nasıl Kullanılmalıdır?

Kabak lifi cilt temizliği için kullanılacaksa iyice yumuşayana kadar sıcak suda bekletilmelidir. Kabak lifi genel vücut için tercih edilebileceği gibi yüz temizliği ve peeling işleminde de kullanılabilir. Ancak cildinizin tahriş olmaması adına işlem sırasında dairesel ve yumuşak şekilde hareketler yapmalı, lifi cildinize sert şekilde bastırmamalısınız. Kabak lifi ile cilt temizliği haftada bir defadan fazla yapılmamalıdır. Bu ürünü doğal sabunlar ile kullanmanız halinde daha faydalı bir sonuç elde edebilirsiniz.

Kabak lifi kullanarak doğaya katkıda bulunabilirsiniz. Doğada kendiliğinden yok olan bu malzemeye hayatınızda yer vererek temizlik süngerlerine ya da cilt temizleme fırçalarına para ödemekten de kurtulmuş olursunuz. Çünkü kabak lifi çok amaçlı bir kullanıma sahip olduğundan bütçeniz için de daha avantajlıdır. Kabak lifinin değişik formlarını kozmetik mağazalarından temin edebileceğiniz gibi aktarlara uğrayarak da en doğal halini satın alabilirsiniz. El ile kavranacak büyüklükte olan, tutma sapı bulunan, yuvarlak, uzun ya da eldiven şeklinde ele geçirilebilen kabak lifi keseleri ile karşılaşmanız mümkündür. İhtiyacınıza yönelik olan ürünü tercih ederek kabak lifinin faydalarından nasiplenebilirsiniz.

Kabak Lifi Ne İşe Yarar?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin