Kadın Olarak Neden Hep ikinci Plandayız?

Kadın Olarak Neden Hep ikinci Plandayız
Kadın Olarak Neden Hep ikinci Plandayız

Kadın Olarak Neden Hep ikinci Plandayız?

Kadın Olarak Neden Hep ikinci Plandayız? Sevgili okuyucularımız son zamanlarda artık siyasi olaylar bile kadınlar üzerinde yapılmaya başlamış durumda bilmiyorum hiç fark ettiniz mi? İran’ın karışması için bile kadınların giyim tarzı üzerine bir karışıklık çıkarılmış ve bunu çok etkili bir şekilde kullanmışlardır. Durum böyle olunca bu konu hakkında sizler için bir makale yazmak istedim.

Biz kadınlar eski çağlardan beri her toplumda hep ikinci planda olan şayet bir çocuk dünyaya getirebilirse kıymeti olan bir varlık olarak görülmekteyiz. (dünya üzerinde yaşamış olan her toplum için genelleme yaparak söylüyorum.) Ki bu eski çağlardan kalma davranışların sıkıntılarını çok fazla yaşadık ve hala yaşamaya da devam etmekteyiz.

Kadın her işi yapabilmeli, evi ile ilgilenip aynı zamanda eşi ile de ilgilenebilme ve eşine her türlü yetebilmelidir. Ayrıca kesinlikle bir çocuk doğurup dünyaya getirip onu yetiştirebilmelidir. Eğer bir kadınsan her şeyi yapmak zorundasın. Dünyaya sırf bu amaçlar doğrultusunda geldiğimizi düşününce o kadar çok üzülüyorum ki. Bazen biz kadınların da duygu ve düşüncelerinin olduğu sanki unutuluyormuş gibi geliyor. Kadının canın, yaşantısının, aldığı nefesin bile o kadar kıymeti yok ki sokakta sırf bir adam canım istedi diye öldürebiliyor.

Kadınsan her şeyi yapmak zorundasın

Ya da kendi ahlaksız düşünceleri yüzünden bir kadına tecavüz edebiliyor. Dünya üzerinde doğurabilen, doğurduğunu yetiştirip büyütebilen, onu aylarca karnında taşıyıp doğum sancısını çekebilen bir varlıkken bu denli mucizevi şeyler yapabiliyorken hep en son biz kadınlar geliyoruz. Durum böyle olunca İran’da siyasi olaylar, oyunlar bile kadınlarının kılık kıyafetinden çıkabiliyor. Daha sonra reklamlarda hep kadınlar oynatılıp kadının estetikliği kullanılabiliyor. Eğitimde bile öncelik hep erkeklerindi tabi bu durum günümüzde neredeyse artık hiç yok ama geçmiş yıllarda vardı.

Kız çocuğu evde oturmalı, ev işleri yapmalı ve sonra evlenmeli, evlenince eşini memnun etmeli, hatta çocuk doğurmalı doğuramazsa kesin kusurlu ve ikinci insan muamelesi görülmeli. Ülkemizde geçmiş yıllarda hatırlarsanız kız çocuklarına yönelik “baba beni okula gönder kampanyası” yapılmıştı. Çok uzak bir zamandan bahsetmiyorum yaklaşık bir on yıl kadar önceydi. Ne kadar acı bir durum öyle değil mi? Bir de değişik bir zihniyete sahip olanlar vardı.

Erkekler eşleri için kadın doktor isteyip duruyorlardı. Sanki erkek doktor bir kadını muayene edince namusuna laf söz gelecekmiş gibi. Ama artık çok şükür bugünler geride kaldı ve artık biraz daha rahatız. Ama son zamanlarda da kadına yönelik şiddet artmış aslında artmaktan ziyade hep olan bir şey eskiden duyulmadığı için sanki yokmuş ve sonradan çıkmış gibi geliyor oysa artık. Sosyal medyanın da sayesinde bu tarz olaylar hemen duyuluyor ve gerekli şeyler yapılabiliyor. Sosyal medyanın, televizyonun en büyük katkılarından biri de biz kadınlar olarak artık olabildiğince sesimizi gerekli her yere duyurabiliyoruz.

Kadınların ikinci planda kalmadığı Dünya

Kadınların ikinci planda kalmadığı, sokaklarda rahatça, istediği kıyafetle, özgürce dolaşabildiği bir dünyayı o kadar çok hayal ediyorum ki. Aslında böyle bir dünya yetiştirmiş olduğumuz çocuklarımız ile mümkün gibi. Eğer çocuklarımızı bilinçli birer yetişkin olarak yetiştirebilirsek. Ahlaklı, vicdanlı olacak şekilde büyütürsek sokaklarda daha rahat ve özgürce dolaşan kadınlarımız olabilir. Son zamanlarda yazmış olduğum makalelerde hep çocuk yetiştirmenin öneminden bahsedip konuyu hep buraya dayandırıyorum. Bunun en büyük nedeni ise bir insanın ilk başta dünyaya gelmiş olduğu ilk o saf anına gitmek çünkü bir çocuk doğduğunda emme güdüsü ve ağlama güdüsü ile bu dünyaya gelir. Yürümeyi, konuşmayı, bazı el becerileri ve birçok şeyi anne ve babasından öğrenir.

Durum böyle olunca bazı problemlerin en köküne inmek benim için doğru bir yöntem gibi gelmektedir. Bu yüzden yetiştirmiş olduğumuz kız ve erkek çocuklarını bilinçli kız çocuklarımızı sürekli ev işi yapması gereken, evlenmesi ve doğurması gereken bir bireymiş gibi yetiştirmeyelim! Erkek çocuklarımızı sürekli arkasını toplayan biri varmış ve olacakmış gibi, erkek olduğu için her şeyi yapabilecekmiş gibi ya da kız çocuklarından bir üstünlüğü varmış gibi yetiştirmeyelim. Çocuk Psikolojisi nedir? Çocuklarımızı ahlaklı vicdanlı birer yetişkinler olarak sevgi ile büyütelim.

Sevgili okuyucularımız peki kadınlar olarak bu yaşadıklarımızı göz önünde bulunduracak olursak sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Kadınlar olarak sizce de ikinci planda mıyız? Peki sizce bazı şeyleri kadınlar olarak aşabildik mi yoksa hala aynı yerimizde sayıyor muyuz?

Sümeyye Nur Gündüz

Kadın Olarak Neden Hep ikinci Plandayız?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin