Kadınlarda Göz Ardı Edilmemesi Gereken Hastalıklar

Kadınlarda Göz Ardı Edilmemesi Gereken Hastalıklar hangisidir
Kadınlarda Göz Ardı Edilmemesi Gereken Hastalıklar nelerdir

Kadınlarda Göz Ardı Edilmemesi Gereken Hastalıklar

Kadınlarda Göz Ardı Edilmemesi Gereken Hastalıklar; Kadın hastalığı erken tanı ve tedavi ile kalıcı olarak tedavi edilerek hastanın yaşam kalitesi artırılıyor. Ancak buna rağmen kadınlar bazı hastalıkları önemsemiyor ya da belirtileri taşımasına rağmen göz ardı ederek, tüm hayatını olumsuz etkiliyor. Özellikle göğüste görülen yumrular, düzensiz âdet kanamaları, sancılı adet dönemi, şişlik ve benzeri gibi hastalıklar ciddi hastalıkların olduğu sinyalini veriyor.  Özellikle meme kanseri ülkemizde ve dünyada her 5 kadından birisinde görülüyor.

Yine jinekolojik sorunlar arasında yer alan yumurtalık kistleri, rahimde gelişen urlar rahim ağzı kanseri en çok görülen kadın hastalıkları arasında yer alıyor. Fakat bu hastalıklar erken tanı ve tedavi ile kısa sürede iyileştirilebiliyor. Peki, kadınlarda en çok görünen ve göz ardı edilmemesi gereken hastalıklar nelerdir, gelin birlikte inceleyelim….

Normal Olmayan Vajina Akıntısının Göz Ardı Etmeyin

Vajinanın iç kısmında ve duvarlarında bulunan ve rahim ağzı bezleri ile salgılanan sıvı, kadın sağlığı açısından ihtiyaç duyulan ıslaklığın oluşumunda rol oynar. Bu sıvılarda değişme ya da artışlar olduğunda vajinal akıntı adı verilen hastalıklar görülür. Berrak ve yumurta akını anımsatan vajinal akıntılar kokusuzdur. Ancak aniden ortaya çıkmış, kokulu koyu sarı, kahverengi yeşil veya kanlı köpüklü, idrar sırasında ya da cinsel ilişkide yanma ve ağrı yapan akıntılar enfeksiyona bağlı olarak gelişir ve mutlaka zamanında tedavi edilmesi gerekir

Adet Düzensizliği Birçok Hastalığın Habercisi

Adet düzensizliği rahim ağzı- yumurtalık kistleri, miyom, tiroit hastalığı gibi birden fazla hastalığın habercisi olabilir. Çoğu kadınların stres, yorgunluk ve hava değişimi gibi nedenlerle ilişkilendirdiği adet düzensizliği kişini hayat kalitesini olumsuz etkilemektedir.

Sık Sık İdrara Çıkma

Sık sık idrara çıkma idrar yolu enfeksiyona bağlı olarak gelişir. Ancak kadınlar bunu çok fazla sıvı tükettiğinden ya da üşümekten kaynaklı olduğu sanır. Bu durumda yaşam kalitenizi olumsuz etkiler.

Tüylenme

Tüylenme hormon bozukluklardan dolayı ve yaş olarak üreme dönemindeki bireylerde çok fazla görülen tüylenme böbrek üstü bezinden ya da yumurtalıklardan kaynaklı gelişmektedir. Tüylenmeye ek olarak ses kalınlaşması klitoromegali ve erkek tipi saç dökülmesi gibi sorunlarda görülmektedir. Hormonal bozuklukların yanı sıra bu durum yumurtalık tümörleri nedeniyle oluşmaktadır.

Cinsel Fonksiyon Bozukluğu

Çoğunlukla çiftlerin arasındaki uyumu bozan cinsel fonksiyon bozukluğu kadınlarda cinsel isteksizlik, organzm bozuklukları ve benzeri gibi sorunlara neden oluşur. Fiziksel ya da psikolojik nedenlere bağlı olarak gelişen bu durum erken tanı ve tedavi ile aşılabiliyor. ilginizi çekebilir; Bel Soğukluğu Belirtileri ve Tedavisi Nelerdir?

Yumurtalık Kanseri

Ülkemizde her 10 kadından 1’inde görülen yumurtalık kanseri zamanında tedavi edilmediğinde can kaybına bile neden oluyor. Sıcak kemoterapi ile tedavi edilmeyen hastalar yaklaşık 1,5 yıl yaşayabiliyor. Bu nedenle uzmanlar yılda bir jinekolojiye muayene olması gerektiğini altını çiziyor.

Aynı zamanda göğüslerde oluşan yumrular, göğüste sertleşme, karın bölgesinde şişlik gibi sorunlar da ciddi kadın hastalıklarını habercisidir.  Gaz sancısı belirtileri de kadının yaşantısını olumsuz etkilemektedir.

Dikkatinizi çekebilir; Migren Nedir?

Kadınlarda Göz Ardı Edilmemesi Gereken Hastalıklar

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin