Kadir Gecesinin Önemi ve Faziletleri

Kadir Gecesinin Önemi ve Faziletleri
Kadir Gecesinin Önemi ve Faziletleri

Kadir Gecesinin Önemi ve Faziletleri.

Kadir Gecesinin Önemi ve Faziletleri nelerdir? Yüce Allah kitabımız Kur’an-ı Kerim’i Ramazan ayında, Kadir Gecesi’nde indirmiştir. Böyle olması, bugün Kadir Gecesi‘nin kıymetini daha fazla arttırmıştır.

Bu mübarek gecede Kur’an-ı Kerim indirildiği için, bu geceye Kadir Gecesi adı verilmektedir. İşte Kitabımızın ilk inmeye başladığı gün, Kadir gecesidir. En önemli olaylardan birisi de kitabın indirilme olayıdır. Kadir Gecesi’nin bin Aydan daha hayırlı bir dün olması hadislerimiz de de geçmektedir. Ayetlerimiz de ise Kur’an-ın  indiği gecenin, yani Kadir Gecesi’nin mübarek bir gece olduğu yazmaktadır.

Kadir Gecesinin var olduğu ve mübarek olduğu bildirilmiştir, ancak Ramazan ayında hangi gün olduğu bildirilmemiştir. Bunun sebebi ise Ramazan’ın her gecesinin ibadetle geçirilmesine sebep olması içindir. Kadir Gecesi sırlı bir gece dir. Tabii ki Ramazan-ı Şerif’in her gecesini ibadetle geçiren, mutlaka Kadir Gecesi’ne de rast gelecektir. Çoğu alimin bildirmesine göre Kadir gecesi Ramazan ayının 27. Gecesi olarak işaret edilmektedir.

Kadir Gecesini Aramak

Yapılan rivayetlere göre Peygamberimiz, Ramazan ayının son 10 gününde diğer günlerden daha fazla ibadetle meşgul olurdu. Aynı zamanda aile fertlerine de bunu tavsiye ederdi. Bundan sebep Ramazan’ı Şerif ayının son 10 gününde

Kadir gecesinin arandığını, yani o gecelerde olabilme ihtimalinin daha yüksek olduğunu biliyoruz. Kadir Gecesi’nde Cebrail Aleyhisselam da dahil, birçok Melek dünya üzerine indirilir. Ve melekler rastladıkları bütün Müslümanlara Selam verirler. Cebrail Aleyhisselam tarafından

Kur’an-ı Kerim Peygamberimize ilk Kadir Gecesi’nde indirilmeye başlanmıştır. Bundan dolayı, Kadir gecesinin önemi çok büyüktür. Dünya semasına inen melekler bütün Müslümanları bereketle ziyaret ederler, O gecede yapılan dualar, mübarek gecenin hürmetine kabul edilir. Çok nadir zamanlardan, ve gecelerden birisidir. Yapılan ibadetlerin sevabı da kat kat daha fazla verilir.

Kadir gecesinde hangi ibadetler yapılmalıdır?

Kadir Gecesi bin Aydan daha hayırlı bir gün olduğu için, bu gece de ibadet etmek ve geceyi İhya etmek Müslümanlar için çok önemlidir. Böyle gecelerde, bol bol dua etmeli ve günahlardan dolayı tövbe edilmelidir.

Kadir Gecesi’nde özellikle kaza namazı kılmak tavsiye edilir. Aynı zamanda bol bol Kur’an-ı Kerim okunmalı ve Kuran’daki belli sureler de özenle okunmalıdır. Kadir gecesinde Kur’an-ı Kerim indirilmeye başlandığı için, Kur’an okumanın sevabı daha fazladır.

Kadir gecesi namazı nasıl kılınır

Kadir Gecesi’nde ibadet edebileceğimiz pek çok namaz bulunmaktadır. Kişi yaptığı ibadetlerin sevabına inanıp o şekilde İhya ederse o kişi günahlarından af olur. Ramazan ayının 27. Gecesi ne gelen Kadir Gecesi’nde yatsı namazından sonra Kadir gecesi namazı kılınır.

Bu namaz iki rekat ile 12 rekat arasında kılınabilir. İsteyen rekatları 100 rekata kadar arttırabilir. Kişi namazı ya 2 rekat olarak, yada 4 rekat olarak tamamlayabilir. Namazının 1. Rekatında Fatiha’dan sonra üç Kadir suresi, 2. rekatında ise Fatiha’dan sonra üç İhlas Suresi okunur. 3 ve 4 rekatlarda da aynı şekilde tekrar edilir.

Namaz bittikten sonra Selam verip 11’defa tekbir ve tahlil getirir. Bu tekbir ve tahlilden sonra 100 defa işrah suresi 100 defa ise Kadir suresi okumak çok faziletlidir

Kadir Gecesi’nde Kur’an-ı Kerim okumak da yapılan en iyi ibadetlerden birisidir. Özellikle Yasin, Tebareke, Amme sureleri, Kadir suresi, ve İnşirah sureleri okumak çok faydalıdır. Okunan surelerin sevapları hadislerle rivayet edilmiştir.

Eğer kişi Kur’an okuyamıyorsa, Kur’an okuyan bir kişiye dinlemeye gidebilir. Kadir Gecesi’nde tesbih çekmek, istiğfar etmek, Peygamber Efendimiz’e Salat ü selâm okumak da çok önemlidir. Duaların kabul olduğu bu gece de bir Müslüman ne kadar ibadet yaparsa, ne kadar tövbe ederse o kadar kâr da olur.

Kadir Gecesinin Önemi ve Faziletleri

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin