Kandil Gecesi Yapılacak Fazileti ibadetler Nelerdir

Kandil Gecesi Yapılacak Fazileti ibadetler Nelerdir
Kandil Gecesi Yapılacak Fazileti ibadetler Nelerdir

Kandil Gecesi Yapılacak Fazileti ibadetler Nelerdir

Kandil Gecesi Yapılacak Fazileti ibadetler Nelerdir; Kandil müslümanların kutsal olarak kabul ettiği günlerdendir. Regaip Kandili, Miraç Kandili, Berat Kandili, Mevlid Kandili ve Kadir Gecesi olarak 5 tane önemli kandil vardır. Bu gecelerde yapılacak ibadetlerin fazileti daha fazladır. Üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili bu sene 18 Şubat Perşembe gününe denk gelmektedir. Peygamber efendimizin miraca yükseldiği o eşsiz gecenin kutlandığı Miraç Kandili ise 10 Mart Çarşamba gününe denk gelmektedir. 2021 yılında Berat Kandili 27 Mart Cumartesi gününe denk gelirken, bin aydan daha hayırlı olarak adlandırılan Kadir Gecesi ise 8 Mayıs Cumartesi gününe denk gelmektedir. Bu kutlu, mübarek günlerin gelişini hasret ve özlemle bekleyen müslümanlar, bu güzel gecelerde yapacakları en faziletli ibadetlerin arayışı içine girmektedir.

Günahlardan arınmak, tövbe etmek için iyi bir fırsat olan bu kutlu gecelerde yapılacak pek çok ibadet, edilecek pek çok dua vardır. İçten gelerek yapılan tövbe ve istiğfarın kabul edildiği kandil gecelerinde bolca tövbe etmek, af dilemek yapılacak en önemli ibadetler arasında yer alır. Kandil gecesinde yapılacak faziletli ibadetlerden bazılarını sizler için derledik;

Kandil Gecesi Yapılacak Fazileti ibadetler Nelerdir

• Sevabından faydalanmak için kandil günü oruç tutmak, faziletli ibadetlerin başında gelir. Özellikle de üç ayların başladığını işaret eden Regaip Kandili günü oruçlu olmak oldukça faydalı bir ibadettir.

• Kandil gecesi akşam namazından sonra her iki rekatta bir selam verilerek 12 rekat nafile namazı kılınabilir.

• Peygamber efendimize salavat getirmek kandil günleri özelikle yapılaması gereken ibadetlerden biridir.

• Daha önceden üzerinize borç kalmış namazlar için kaza namazı kılabilirsiniz.

• Elbette böyle kutlu bir günde yapılacak en iyi ibadet kuran okumaktır. Özellikle Yasin, Tebareke gibi süre ve duaları okuyabilirsiniz.

• Kandil günlerinin vazgeçilmez ritüeli arasında bulunan kabir ziyaretleri bir hayli önemlidir. Kabir ziyareti ve ölmüşlerimiz için edilen dualar bu günün anlam ve önemine uygun birer harekettir.

• Çevrenizde yoksul, öksüz, kimsesizler varsa mutlaka bu günlerde onların yanında olmalı, destek olmalısınız. Müslüman olana da yakışan budur.

• Büyüklerimizi, sevdiklerimizi arayarak kandillerini kutlayabilir, bu kutlu günün gelişinin sevincini beraber yaşayabilirsiniz.

• Bu özel gün ve geceler küs olanların barışması için birer fırsattır. Küs olduğunuz kimseler var ise barışın, birbiri ile küs olan yakınlarınız var ise barışmaları için öncülük ediniz.

• Bu özel gecelerin eskiden bu yana en vazgeçilmez ritüellerinden biri de helva, lokma, kandil simidi yapıp eşe, dosta, komşuya dağıtmaktır. Hayat paylaştıkça güzelleşir, nimetler paylaştıkça çoğalır.

 

Dikkatinizi çekebilir; 2021 üç aylar ne zaman başlıyor

 

Kandil Gecesi Yapılacak Fazileti ibadetler Nelerdir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin