Karpuz Çekirdeğinin Mucizevi Faydaları

Karpuz Çekirdeğinin Mucizevi Faydaları
Karpuz Çekirdeğinin Mucizevi Faydaları

Karpuz Çekirdeğinin Mucizevi Faydaları

Karpuz Çekirdeğinin Mucizevi Faydaları nelerdir? Karpuz yaz aylarının vazgeçilmez besinlerinden biridir. Sadece tadı ile değil, içeriğindeki vitamini ve mineraller bakımından da çok önemli bir besin kaynağımız olan karpuz neredeyse her yaştan insanın büyük bir keyifle yediği yaz meyvesidir. Karpuzda bulunan ve kırmızı rengini veren likopen madde insan vücudu için gerekli olan antioksidan bakımından çok güçlü bir maddedir. Aslında karpuzun faydaları bunula sınırlı değildir.

Birazdan okuduktan sonra karpuzu daha fazla tüketmeye başlayacak ve hatta çekirdeklerini bile çöpe atmayacaksınız. Çünkü karpuzdan daha çok çekirdeği faydalıdır. Bunu için herkes karpuz yerken çekirdeklerini ayıklamayı tercih eder. Uzmanlarda bu konuda karpuzu çekirdeği ile yemenizi ya da çekirdeklerini ayrı olarak değerlendirmenizi tavsiye ediyor. İşte size karpuz ve çekirdeğinin mucizevi faydaları….

Karpuz ve Çekirdeğinin Faydaları

Karpuz düşük kalorili yaz meyveleri arasında yer alır. Çekirdekleri ise insan vücuduna bol miktarda enerji verir. Uzmanları karpuzu çekirdekleri ile tüketmenizi tavsiye etmektedir. Bunun dışında karpuz ve çekirdeklerini faydaları şu şekildedir;

  • Karpuz çekirdekli bol miktarda lif ve protein içermektedir. Eğer karpuzu doğru tüketebilirseniz çok faydalı bir atıştırmalık haline çevirebilirsiniz.
  • Karpuz çekirdeklerini enerji verdiğinden yukarıda bahsetmiştik. Bunlar karpuz ile değil, de aynı zamanda çekirdeklerini ayıklayıp ister salatada ister müslide isterseniz de kızartarak da tüketebilirsiniz. Hatta karpuz çekirdeklerini, diğer meyveli içeceklerinizi içine de ekleyerek tüketebilirsiniz.
  • Aynı zamanda karpuz çekirdeklerinde yer alan önemli minerallerden bir tanesi de magnezyumdur. Magnezyumlar vücuttaki enzimler, hücreler, kaslar, tansiyon ve sinirler için oldukça faydalıdır.
  • Karpuz çekirdeğinin içeriğinde yer alan kalsiyum ve protein metabolizmayı hızlandırır.
  • Karpuz çekirdeği bazı vitamin ve mineraller bakımından çok zengindir. Örneğin bir fincan kurutulmuş karpuz çekirdeği ile günlük magnezyum ihtiyacınızı fazlası ile karşılayabilirsiniz. Magnezyumun kan şekeri ve kan basıncı üzerinde ne kadar etkili olduğunu hemen herkes biliyor.
  • Karpuz çekirdeğinin içerisine sadece magnezyum değil, aynı zamanda A, B ve C vitaminleri yer almaktadır.
  • Karpuz çekirdeğinde bulunan arganin, ilsin, triptofan ve glutamik gibi maddeler bulunuyor. Bu maddelerden arginin tansiyon dengeleyip, koroner kalp hastalıklarının oluşmasını engelliyor.
  • Bol miktarda lif barındırıyor. Bu özelliği sayesinde de sindirim sistemini düzenleyip çoğu mide hastalıklarına iyi geliyor. Bağırsakların da düzenli çalışmasını sağlayarak kabızlığı önlüyor.
  • Çekirdekleri kötü kolesterolü düşürüp tansiyonu dengeliyor.

Peki Karpuz Çekirdekleri Nasıl Tüketebilir

Birçok kimse karpuzu çekirdekleri ile yemeyi tercih eder. Bazı kimseler de çekirdeği çiğnemeyi ya da yutmayı sevmediği için çareyi ayıklamakta bulur. Karpuzu çekirdekleri ile tüketmek en mantıklısı. Ama yutamıyorsanız bunu ayrı olarak da tüketebilirsiniz. Karpuzdan ayıkladığınız çekirdekleri kurutun yağda kavurup kuruyemiş gibi tüketebilirsiniz. Bunun dışında kuruttuğunuz karpuz çekirdeğini blenderdan geçirerek toz haline getirin. Elde ettiğiniz toz ile çay hazırlayıp tüketebilirsiniz. Karpuz çekirdeği tozu çayı ile böbreklerinizde oluşan taşı ve kumu vücudunuzdan atabilirsiniz. Ayrıca karpuz çekirdeği ve başka meyveler ile harika bir karışımı hazırlayabilirsiniz.

Örneğin;2 litre kaynatılmış suyun içerisine 30 adet karpuz çekirdeğini toz haline getirin ve kaynamış suyun içine ilave edin.  Daha sonra 150 gram karpuzun meyvesini hazırladığınız soğutulmuş karpuz çekirdeği çay ile karıştırıp blenderdan geçirip, bir sürahiye ilave edin. Buzdolabında iki üç saat bekleterek günde bir bardak tüketebilirsiniz.

Karpuz Çekirdeğinin Mucizevi Faydaları

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin