Kira artışına sınırlama gelecek mi? Kritik toplantı bu akşam

Kira artışına sınırlama gelecek mi? Kritik toplantı bu akşam

Kritik toplantı bu akşam: Kiralara tavan fiyat mı gelecek?

Kira artışına sınırlama gelecek mi? Kritik toplantı bu akşam. Son dönemde başta büyükşehirler olmak üzere pek çok yerde ev kiralarında yüksek oranda artış yaşandı. Bu durum, bazı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi kiralara tavan fiyat uygulanmasını gündeme taşıdı. Konuya ilişkin değerlendirme bugün 3 bakanlığın katılımıyla saat 19.00’da gerçekleşecek.

Son dakika haberi!

Kiralardaki artışlar ve ev sahiplerinin kiracıları çeşitli bahaneler ile evden çıkartmasını önlemek için hükümet harekete geçti.

”Kira artışına sınırlama gelecek mi” sorusunun cevabı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı’nın başlattığı kira artış oranları ve kiralama hükümleri ile ilgili yasal çalışma sonunda belli olacak.

İLK TOPLANTI BUGÜN 24 Mayıs 2022

Konuyla ilgili ilk toplantıysa bugün saat 19.00’da yapılacak.

Mayıs ayında kira artış oranı yüzde 34,46 oldu ama çoğu ev sahibi bu rakamla yetinmiyor.

YÜKSEK ARTIŞA HOLLANDA MODELİ

Gayrimenkul Kira Bedeli Nasıl Belirlenir? Kirada fahiş fiyatların önüne geçilebilmesi için Hollanda modelinin gündemde olduğu belirtiliyor.

Konut sıkıntısı nedeniyle hızla artan ev kiralarına müdahale eden Hollanda hükümeti, puanlama sistemiyle birlikte tavan fiyat uygulamasını geliştirmişti.

📌Son 1 yılda 3 büyük il içerisinde kiralık konut fiyatlarının en fazla yükseldiği il yüzde 149 oranında bir artışla İstanbul oldu.
📌 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı bu akşam saat 19.00’da bir araya gelecek.
📌 Kira artış oranları ve kiralama hükümlerine ilişkin düzenlemenin görüşüleceği toplantıda, Ticaret Bakanlığı ve TBMM’den ilgililerin de hazır bulunması bekleniyor.

Uygulama ile evin bulunduğu yer, büyüklüğü, oda sayısı gibi kriterler göz önüne alınarak bir tavan fiyat belirleniyor. Evler için bu fiyatın üzerinde kira istenemiyor. Tuzla 2+1 kiralık daire ilanları için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Tuzla Haberleri

[wpseo_map max_number=”undefined” width=”400″ height=”300″ zoom=”-1″ map_style=”roadmap” scrollable=”1″ draggable=”1″ show_route=”0″ show_state=”0″ show_phone=”1″ show_phone_2=”1″ show_fax=”1″][wpseo_address show_state=”1″ show_country=”1″ show_phone=”1″ show_phone_2=”1″ show_fax=”1″ show_email=”1″ show_logo=”0″][wpseo_opening_hours show_days=”sunday,monday,tuesday,wednesday,thursday,friday,saturday”]

Kira artışına sınırlama gelecek mi? Kritik toplantı bu akşam
Bizi Takip Edin