Kış Aylarında Yıpranan Ciltleriniz için Maskeler

Kış Aylarında Yıpranan Ciltleriniz için Maskeler
Kış Aylarında Yıpranan Ciltleriniz için Maskeler

Kış Aylarında Yıpranan Ciltleriniz için Maskeler

Kış Aylarında Yıpranan Ciltleriniz için Maskeler nelerdir?. Sevgili okuyucularımız, bugün sizlere kış aylarında yıpranan ciltleriniz için maskeler ve cilt bakımı önerililerinden bahsedeceğim. Ayrıca zamanda da çok kolay evde kolaylıkla evdeki malzemelerle yapabileceğiniz güzel maske tariflerini aşamama aşama nasıl uygulanabilir sizlere paylaşıyorum. Peki; Maske Kullanırken Cilt Sorunlarına Karşı Dikkat Edilmesi Gerekenler nelerdir?

Özellikle de mevsim geçişlerinde cildimizde bedenimiz gibi adapte olmakta zorlanır. Farkına varmasak da bu cildimizi yıpratır. onun için de Cilt bakımı yapmak çok önemlidir. Çünkü soğuyan havalardan dolayı cildimiz çok kuruyor soğuktan ve rüzgardan yıpranıyor. Nemi yapmalıyız? Tabi ki bakım yapmalıyız. Aslında yaşımız ilerledikçe de genç kalmak için birçok şey yapıyoruz.

Ama asıl yapmamız gereken cildimize iyi bakmalıyız cildimizi iyi temizler ve nemini korursak cildimiz daha genç kalır. Malum herkesin bütçesi dışarıda cilt bakımı yaptırma ya yetmeyebilir o yüzden evdeki malzemelerle cilt bakımı yaparak sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak mümkündür. Sadece burada önemli olan doğru malzeme doğru sıralama ve düzenli yapılan maskeler. Ben kendimin de düzenli evde yaptığım ve çok işe yarayan bakımı sizlere de anlatacağım. Ama sizlere önerim düzenli yapmanız. Düzenli yaparsanız sağlıklı bir cildiniz olur. Işıl ışıl parlayan bir cilt için hemen işe koyulalım mı?

Kış Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Öncelikle cildimizi temizleyerek işe başlıyoruz temiz olmayan bir cilde makyaj dahi yapsanız güzel gözükmez. Onun içindir ki cilt temizliği önemli. Eminim hepiniz cildinizi temizliyorsunuzdur. Ama benim kastettiğim derinlemesine gözenek temizliği. Bunu için sıcak suya ihtiyacımız var. Ocakta ya da (kettle) kaynattığımız suyu derin bir kaseye alıyoruz.

Eğer varsa içerisine papatya çayı, kuru nane veya ada çayı gibi çaylarından birini de koyabilirsiniz. Yoksa çok önemli değil, sade sıcak su da olur. Derin bir kaseye koyduğumuz suya yüzümüzü yakmayacak kadar yaklaştırıp buharına yüzümüzü tutuyoruz. Üzerinize bir örtü ile kapatırsanız havlu veya çarşaf gibi daha etkili sonuç alırsınız. 2 veya 3 dakika kadar buhara yüzümüzü tutuyoruz.

Cildinizin gerginleştiğini gözeneklerinizin açıldığını hissedeceksiniz. Sonra bir pamuk yadımı ile cildimizi hafif bastırarak temizleyin burun kenarında kulak çubuğu yardımı ile hafif sıkıştırarak cildiniz temizleyin bu işlemden sonra cildinizi nefes aldığını hissedeceksiniz. Eğer var ise gülsuyunu pamuğa döküp yüzümüzü de silersek daha güzel olur.

Kışın yüze ne sürülür?

Evet cildimizi temizledik. Şimdi de sıkılaşması için bir maske yapalım mı? Bunun için gerekli malzemelerde çok basit sadece yumurta akı sıkılaşma maskesi için yeterli bir malzeme. Bir yumurtanın akını ayırıp iyice köpürtün sonra temizlediğimiz cildimize sürelim göz altına boynumuza ve dekoltemize de sürebiliriz. 20-25 dakika bekletiyoruz yumurta akı cildinizde kurudukça cildinizin gerildiğini hissedeceksiniz. Evet cildimiz yeterince gerginleşti 25 dakika maskemizi beklettik. Evet şimdi yüzümüzü soğuk suyla yıkayarak temizliyoruz. Cildimizde sıkılaştırdık. şimdi nemlendirip cildimizi besleyelim.

Şimdide cildimizi hem besleyecek hem de nemlendirecek bir maske yapalım mı? Evet bunun malzemeleri de evinizde mutlaka vardır, diye düşünüyorum merak ettiniz değil mi? Tamam hemen yapmaya başlayalım. Bir tatlı kaşığı bal, yaş maya ve 2 çorba kaşığı süt Bir tatlı kaşığı balı bir kibrit kutusu büyüklüğündeki mayayı bir kaba alıyoruz. Üzerine sütten az, az ekleyerek sürülecek macun kıvamına getiriyoruz.

Yüzümüzü nasıl pürüzsüz hale getirebiliriz?

Sütünü kıvama göre azaltım artırabilirsiniz. Sonra yüzümüze aşağıdan yukarıya doğru, varsa bir fırça ile yoksa elimizle, göz çevresine, boynunuza ve dekoltenize de sürebilirsiniz. On dakika bekletiyoruz. Biraz kurumaya başlayacaktır. Sonra bir kat daha sürüyoruz bu işlemi üç sefer yapıyoruz. Hatta maskeyi sürdüğümüz yüzümüze hafif sıcak bir havlu koyarak, etkisini biraz daha arttırabilirsiniz. Sonra ılık suyla temizliyoruz zaten cildinizin yumuşacık olduğunu hissedeceksiniz.

Eğer varsa 3-4 damla kadar çörek otu yağı sürebilirsiniz. Yoksa hiçbir şeye gerek yok. Bu yaptığımız işlemleri düzenli bir şekilde 15 günde bir yaparsanız. Sizlere garanti verebilirim ki çok sağlıklı ve ışıl, ışıl bir cildiniz olacak. Ve mayanın ayrıca kırışıklıkları açmak içinde çok etkili olduğunu unutmayalım.

Evet sevgili okuyucularımız, bugün de sizlere yine çok faydalı olduğunu düşündüğüm cilt bakımı için öneriler paylaştım. Her yaşta ve her cilt tipine uygun bir bakım önerisinde bulundum. Sadece bayanlar için değil baylarda uygulayabilirler. İlk yaptığınızda bu temizleme ve maskeleri gözle görülen farkı kendinizde göreceksiniz. Hadi hemen uygulamaya başlayalım.

Kış Aylarında Yıpranan Ciltleriniz için Etkili Maskeler

Kış mevsimi, soğuk hava, rüzgar ve düşük nem seviyeleri nedeniyle cilt sağlığınız için zorlayıcı olabilir. Soğuk havanın etkisiyle cildiniz kuruyabilir, tahriş olabilir ve nemini kaybedebilir. Bu nedenle, kış aylarında cildinizi korumak ve beslemek için doğal maskeler kullanmak oldukça önemlidir. Bu makalede, kış aylarında yıpranan ciltleriniz için etkili ve doğal maskeleri bulabilirsiniz.

  1. Yoğurt ve Bal Maskesi: Yoğurt, cildi besleyen ve nemlendiren doğal bir bileşendir. Bal ise antioksidan özellikleri sayesinde cildinizi korur ve onarır. Bir kase yoğurda bir çay kaşığı bal ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra temiz yüzünüze bu maskeyi uygulayın ve 15-20 dakika bekletin. Sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın. Bu maskeyi haftada 2-3 kez düzenli olarak kullanarak cildinizin yumuşak ve pürüzsüz kalmasını sağlayabilirsiniz.
  2. Avokado ve Zeytinyağı Maskesi: Avokado, cilde derinlemesine nüfuz eden doğal yağlar ve E vitamini bakımından zengindir. Zeytinyağı da cildi nemlendirir ve canlandırır. Bir avokadonun içini ezin ve bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyerek pürüzsüz bir macun elde edin. Bu maskeyi yüzünüze uygulayın ve 20 dakika kadar bekletin. Ardından ılık suyla yıkayarak cildinizi temizleyin. Bu maske, kuru ciltleri nemlendirmek ve cilt dokusunu iyileştirmek için harika bir seçenektir.
  3. Yulaf Ezmesi ve Süt Maskesi: Yulaf ezmesi, cildi nazikçe temizler ve ölü hücrelerden arındırır. Süt ise cildi besler ve aydınlatır. Bir kase yulaf ezmesine yeterli miktarda süt ekleyerek krem kıvamına gelene kadar karıştırın. Ardından bu karışımı cildinize masaj yaparak uygulayın ve 15 dakika bekletin. Sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Bu maske, cildinizin canlı ve parlak görünmesine yardımcı olacaktır.
  4. Bal ve Yumurta Akı Maskesi: Balın nemlendirici etkisiyle yumurta akının cildi sıkılaştırıcı etkisi birleşerek kış aylarında yıpranan ciltleri canlandırır. Bir çorba kaşığı bal ile bir yumurta akını iyice çırpın ve cildinize uygulayın. 15-20 dakika bekledikten sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Bu maske, cildinizin sıkı ve genç görünmesine yardımcı olacaktır.

Kış aylarında cildinizin yıpranmasını önlemek ve sağlıklı bir parlaklık kazandırmak için doğal maskeleri düzenli olarak kullanmanız önemlidir. Yukarıda paylaşılan maske tariflerini deneyerek, cildinizin ihtiyacı olan nemi kazanmasına ve canlanmasına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca, günlük cilt bakım rutininize nemlendirici ve koruyucu ürünleri eklemeyi de unutmayın. Sağlıklı ve güzel bir cilt için cildinize özen göstermek her mevsimde önemlidir.

Sümeyye Nur Gündüz

Kış Aylarında Yıpranan Ciltleriniz için Maskeler

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin