KKB Skoru Nedir? Nasıl Öğrenilir?

KKB Skoru Nedir Nasıl Öğrenilir
KKB Skoru Nedir Nasıl Öğrenilir

KKB Skoru Nedir? Nasıl Öğrenilir?

KKB Skoru Nedir? Nasıl Öğrenilir? KKB Nedir? Kredi kayıt bürosu kelimesinin kısaltmasıdır. KKB 1955 yılında kurulmuş özel bir şirkettir. 11 Nisan 1995 yılında faaliyete geçerek KKB Türkiye’nin ilk ve tek kredi bürosu olup 9 banka ortaklığı ile finans sektöründe risk merkezi hizmeti sunar. Kredi kayıt bürosunun ortakları Akbank, Denizbank, Şekerbank, Vakıfbank, Halkbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Yapı Kredi, Ziraat Bankasıdır.

Kredi kayıt bürosu 2014 yılından bu yana kurumsal şirketlere hizmetinin yanı sıra bireysel şahıslara hizmet vermeye devam ediyor.

KKB Skoru Nedir?

KKB skoru nedir? Kredi kayıt bürosunun kullanıcılarına verdiği en yüksek kredi notuna KKB skoru denir.

Kredi notu, Kredi kayıt bürosunun ortak kurduğu risk merkezinde kullanıcılarına verdiği bir tür puanlama sistemidir. KKB bu puanlamayı banka müşterilerinin borçlarını ödediği düzenliliğe bakarak verir. Kredi kayıt bürosu müşterilerinin tüm finansal mevduat hesapları, taşıt kredisi, konut kredisi, ihtiyaç kredisi ve kredi kartı ödeme limitleri gibi bilgileri kurucu ortakları ile paylaşır ve olası risk durumunu ortak olduğu bankalara bildirir. Banka müşterileri için kredi kayıt bürosunun verdiği puan aralığı müşterinin ilerideki dönem için kredi çekmelerinde büyük rol oynar. KKB Skoru Nedir? Nasıl Öğrenilir?

KKB skoru olan müşteri her türlü kredi çekme şansına sahip olurken kredi notu düşük olan müşterilerde, kredi çekerlerken bazı engel ve zorluklar ile karşılaşırlar. KKB skoru 1700 -1900 puanın üzerinde olan müşterilere verilir. Kredi kayıt bürosunun banka müşterilerine verdiği en düşük kredi puan ise 1- 600 olup müşterinin ileride kredi çekmesi için risk teşkil eder.

Kredi Notu Nasıl Öğrenilir?

KKB notu nasıl öğrenilir? Kredi kayıt bürosunun verdiği puanı öğrenmek için müşteriler kendi bankalarına başvurarak öğrenebilirler. Banka müşterilerinin kredi notunu öğrenmeleri ve kredi risk durumunu öğrenmelerinde fayda var. KKB notu ve kredi risk durumunuzu şu kanallar yardımı ile de öğrenebilirsiniz. KKB Skoru Nedir? Nasıl Öğrenilir?

  • KKB notu sorgulama işlemini bankanızdan yapabilirsiniz.
  • Bankanızın İnternet bankacılığı programını cep telefonunuza indirerek KKB notunuzu öğrenebilirsiniz.
  • PTT’den aldığınız şifre ile e-Devlet sistemi kanalı ile kredi notu sorgulama işlemi yaparak kredi risk durumunuzu öğrenebilirsiniz.

KKB Skoru Nedir? Nasıl Öğrenilir?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin