Konut Kredisi Faiz Oranında Kademeli model

Konut Kredisi Faiz Oranında Kademeli model
Konut Kredisi Faiz Oranında Kademeli model

Konut Kredisi Faiz Oranında Kademeli model

Konut Kredisi Faiz Oranında Kademeli model. Konut kredi faizlerinin hakkında yeni açıklamayı Bakan Nureddin Nebati yaptı. Konut Faizlerinde kademeli modele geçilecek…

Uzun zamandır konut kredi faizleri için beklenen açıklamalar yapıldı. Açıklamaya göre konut kredisi faizleri alınacak gayrimenkul fiyatına göre farklı uygulanacaktır. Haberi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamada bulundu. Kademeli kredi faizi için Bakan, vadelerin 15 yıla yükselebileceğini de ifade etti. Sektördeki faizlerin yüzde 0,65 -0,99 düzeyine inmesini talep edilirken, uygulamanın 2023 yılı başlangıçında devreye alınacağını açıkladı.

Konut kredi faizleri yükselirkende, satışlar ise azalma devam ediyor. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre 2022 Ekim ayında konut satışları bir önceki 2021 Ekim ayına göre yüzde 25,3 azalarak 102 bin 660 olmuştu. Bunun 13 bin 268’i kredili olarak satışları yapılmıştı. Konut satışlarında düşüş sürdüğü geçtiğimiz ay ortaya bir iddiada atılmıştı. Bu kapsamda konut sektörü için yeni bir kampanya devreye alınacağı açıklandı. Ancak bu iddiada Bakanlık kaynakları tarafından yalanlanmıştı. Bugün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklama ile konuya ilişkin son açıklamayıda yapmış oldu.

DAİREDE YENİ KREDİ FAİZ MODELİ

Bakanın demeçinde, “Konut sektörünü canlandırmaya dönük ‘gerçek mortgage’ hazırlıklarımız bulunuyor. Kredi vadeside 15 yıl olabilir. Bu modelde kredi faizleri alınacak konut fiyatlarına göre farklı uygulanacaktır. Örneğin 10 milyon liranın altındaki konuta uygulanacak faiz, üstündekine göre daha düşük olacaktır. Yani, kademeli bir model olacak” diyerek daire alma hayali kuranları heyecanlandıran bir açıklamada yaptı.

Bakan Nureddin Nebati sektörün önde gelen temsilcileri ile görüşlerini aldığını belirterek, “Onların beklentileri ise konut kredisi faizinin %0,65 – 0,99 düzeyine inmesi” şeklinde konuşmuştu.

2023 YENİ YIL BAŞINDAN İTİBAREN HAYATA GEÇİYOR

Bu uygulama 2023 yılı ile birlikte hayata geçmesi bekleniyor. Vatandaşların kamu bankaları vasıtasıyla konut kredisine ulaşma imkânı sağlanacak. Yeni alınan karar ile alt, orta ve yüksek gelir grubuna farklı konut faiz oranı uygulanacaktır. Konutun fiyatı arttıkça faiz oranı artacak, düştükçe faiz oranıda düşecektir.

Sektör temsil heyeti ise kampanyanın vatandaşların düşen konut talebini yeniden arttıracağını, sektöründe 2023 yılın ilk 2-3 ayını hareketli geçebileceğini ön görüyorlar. Ayrıca yeni inşaatı bekleyen projelerinde başlamasını sağlayacağı bildirildi.

Tuzla Konut Projeleri

Konut Kredisi Faiz Oranında Kademeli model

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin