Kredi Sicili Nasıl Temizlenir

Kredi Sicili Nasıl Temizlenir 2021
Kredi Sicili Nasıl Temizlenir

Kredi Sicili Nasıl Temizlenir?

Kredi sicili nasıl temizlenir? Müşteriler için neden kredi sicili önemlidir? Kredi sicili affı nedir? Kredi sicili ve temizlenmesine dair kısa bilgi çeşitlerine bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Kredi sicili nasıl temizlenir? Günümüzde finans işlemleri ile sıklıkla ilgilenen kişiler tarafından sıklıkla merak edilen bir sorudur. Öncelikli olarak kredi sicili; müşterilerin banka borç ödeme işlemlerine göre oluşan bir sistemdir. Müşteriler ödeme işlemlerini gerçekleştirmediği zaman bankalar belirli bir süre sonra hukuki işlemlere başvurur. Ardından da kredi sicilleri oluşturulur. Çünkü kredi sicilleri bankaların verdiği kredi notu ile bağlantılıdır. Özelliklede bankalarda kredi işlemleri için müşteriler kredi sicillerine önemsemektedir. Peki günümüzde banka kredi sicili temizleme işlemleri nelerdir?

  • Kredi kartlarının ödemelerinin düzenli olarak sağlanması gerekir.
  • Düzenli bir geliriniz olması gerekir.
  • Ödenmesi gereken fatura gibi evrakların aksaklıklar olmadan ödenmesi gerekir.
  • Bankalarda kredi notların yükselmesi gerekir.

Tüm bu işlem değerlendirmesini bankalar; son beş yıla bakar. Bu yüzden de son beş yıl tüm ödemelerin sürekli olarak gerçekleşmesi gerekir. Ayrıca kredi sicili temizlenmesi olmaması durumunda müşteriler hiçbir bankalardan kredi kartı isteyemez. Bankaların hiçbirinden kredi seçenekleri onaylanmaz. Çünkü kredi sicili bozulmuştur. Müşteri bankaların genel güvenini yeniden 5 yıl içerisinde sağlanması gerekiyor. Bu yüzden de kredi sicilini temizlemek isteyen müşteriler her zaman için ödemelerini aksatmaması gerekiyor.

Kredi Sicili Affı Nedir?

Günümüzde kredi sicili bozuk olan pek çok vatandaş bulunuyor. Farklı işlemleri ile birlikte müşteriler kredi sicilini temizlemek isteği içerisindeler. Özelliklede kredi kart kullanımlarının yaygınlaşması ile birlikte kredi sicillerinin temizlenmesine daha çok önem vermektedirler.

Günümüzde kredi sicili afları bazen oluşmaktadır. Peki kredi sicillerinde af ne demektir. Kredi sicillerinde af; kırmızı çizgide bulunan müşteriler borçlarının hepsini 6 ay içerisinde öderse kredi sicilinin temizlenmesidir. Ayrıca bu durum yapılandırma çeşitleri ile birlikte de sağlanıyor. Müşteri kendisine ait olan borcu ödemesi halinde kırmızı çizgi listesinden çıkarılıyor. Böylece müşterilerde istedikleri kredi seçeneklerine kullanabilme olanağı sağlanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Kredi sicil affı; her zaman oluşmaz. Ayrıca belirli bir zamanı da yoktur. Bu yüzden de kredi sicil aflarının ne zaman oluşacağı her zaman içi belirsizdir.

Kredi Sicili Nasıl Temizlenir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin