Kudret Narının Faydaları

Kudret Narının Faydaları nedir
Kudret Narının Faydaları nelerdir

Kudret Narının Faydaları

Kudret Narının Faydaları nelerdir? Doğal besinler dendiği zaman herkesin ilgisi çok olur. Sağlık açısından pek çok faydası bulunan kudret narı bitkisi de doğal besin kaynaklarımız arasında yer alır. Daha çok kavun, kabak ve salatalık gibi sebzelere benzeyen bu bitki, pek çok hastalığı önleyici özelliği taşıyor. Özellikle mide ve bağırsak sorunlarına bire bir olan kudret narı, içeriğinde bol miktarda vücut için yararlı vitamini ve mineraller barındırıyor. Kudret narı faydalarını duyan herkes de kudret narı faydaları nelerdir gibi farklı anahtar kelimeler ile bu mucizevi bitkinin şifasından yararlanmaya çalışıyor. Bu yazımızda da kudret narı faydaları kudret narı nasıl tüketilir gibi soru başlıklarının cevaplarını bulabilirsiniz.

Antioksidan Bakımından Zengindir

Kudret narı antioksidan bakımından zengin olması sayesinde vücutta oluşan kanser hücreleri yok etme özelliği taşıyor. Özellikle yaz mevsiminde meyveleri taze olarak tüketilmeniz halinde pek çok faydasını görebilirsiniz. Ayrıca kudret narını tohumları ile de yapılan kudret narı yağı ile de pek çok hastalığınıza şifa bulabilirsiniz. İçeriğindeki bol vitamin lif, mineral ve daha birçok element olduğu sayesinde çok sayıdaki hastalığın oluşumuna engel oluyor. Özellikle sindirim sorunları olanların mutlaka bu mucizevi bitkilerin şifalarından yararlanmalarını tavsiye ediyoruz. Ayrıca antioksidan bakımından zengin olan bir bitki olduğundan dolayı vücuttaki serbest radikallere karşı da savaş açıyor ve cilt hastalıklarının oluşumunu engelliyor. Kudret narı kullananlar arasında karaciğer hastaları da yer alıyor. Kudret narı tüketerek kısa bir süre de karaciğer hastalıklarını yendiğini belirtiyorlar

Kısaca Kudret Narının Faydaları

  • Mide ve bağırsak hastalıklarını tedavi eder
  • Sindirim sistemin düzenler. Aynı zamanda sindirim sisteminde oluşan enfeksiyonu giderir.
  • Kolit, gastrit, kabızlık, reflü, bağırsak tembelliği, ülser, hazımsızlık gibi pek çok mide sorunlarına giderir.
  • Mide ve bağırsaktaki bakteri üremesini önler.
  • Ciltte oluşan yara ve yanıklar için kudret narı macunu kullanabilirsiniz.
  • Antibiyotik özelliği bulunur
  • Karaciğeri korur.
  • Aynı zamanda kudret narı; bronşit, astım, saman nezlesi ve benzeri solunum yolları hastalıklarını oluşturduğu semptomları azaltmada etkilidir. Likopen ve lutein gibi maddeler içermesi sayesinde vücutta tümör oluşumu ve büyümesini önler. Sağlıklı hücreleri koruyup vücuttaki kanserli hücreleri ölmesini sağlar.

İçeriğinde bulunan bolca vitamin ve mineraller sayesinde ölü hücreleri yok edip, yeni hücrelerin oluşmasını sağlar.

  • Bağışıklık sistemini koruyup pek çok hastalığa karşı koruyucu etki yaratır
  • Guatr hastalığını neden olduğu semptomları yok eder
  • Kadınların üreme sistemindeki hastalıkların oluşumunu önler, aynı zamanda üreme yollarında oluşan enfeksiyon ve iltihapları da yok eder.

Kudret Nasıl Tüketilmeli

Her ne kadar doğal bir bitki olsa da kudret narının tüketilmemesi gereken durumlar vardır. Bunlar;

  • Emziren anneler ve hamileler
  • Düşük kan şekerine sahip kişiler ile şeker hapı kullananalar
  • Hipoglasemik hastalar
  • Kan sulandırıcı ilaç kullananlar kesinlikle kudret narı bitkisi tüketmemeleri gerekiyor.
Kudret Narını Nasıl Tüketmeliyiz

Kudret narı meyvesi, kudret narı yağı ve kudret narı macunu şeklinde üç farklı şekilde tüketebilirsiniz. Pazarda ya da çarşıda her yerde bulabileceğiniz kudret narı meyvesini bir çatal yardımı ile ezip püre yapın ve içerisine bir tatlı kaşığı bal ekleyerek sabahları aç karnına tüketin. Ayrıca evde kudret narı macunu yaparak da bu mucizevi bitkilerin faydalarından yararlanabilirsiniz.

Kudret Narının Faydaları

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin