KÜLTÜR SANAT SEZONUMUZ TUZLA’YA HAYIRLI OLSUN

KÜLTÜR SANAT SEZONUMUZ TUZLA’YA HAYIRLI OLSUN
KÜLTÜR SANAT SEZONUMUZ TUZLA’YA HAYIRLI OLSUN 2022

KÜLTÜR SANAT SEZONUMUZ TUZLA’YA HAYIRLI OLSUN

KÜLTÜR SANAT SEZONUMUZ TUZLA’YA HAYIRLI OLSUN. 2021 – 2022 Kültür Sanat Sezonu Tuzla Belediyesi Tarafından açıldı. 13 bin yıllık medeniyetin ayak izlerini taşıyan Anadolu’nun kadim hikâyelerinin anlatıldığı ‘Nar-ı Aşk Anadolu 2021-2022 Kültür Sanat Sezonu’, Dokunanlar Sergisi ve Sevcan Orhan konseri ile açıldı. Açılışta konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Gençlerimiz ve tüm halkımızla beraber hem sergilerimizi hem fuarlarımızı hem etkinliklerimizi tüm yıla yayarak en güzel sosyal ve kültürel etkinliklerimizi birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Kurucu Gönüllüleri’nden Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Ak Parti İlçe Başkanı Talha Tayfur, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda sanatsever katıldı. Korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirlere uyularak gerçekleştirilen töreni öncesinde katılımcılar, Dokunanlar Sergisi’ni gezdi. Sergi gezisi sonrasında, 13 bin yıllık medeniyetin ayak izlerini taşıyan Anadolu’nun kadim hikâyelerinin anlatıldığı ‘Nar-ı Aşk Anadolu’ 2021-2022 Kültür Sanat Sezonu açılış törenine geçildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan tören Sevcan Orhan’ın sevilen türküleri ile son buldu.

Tuzla Belediyesi 2021 – 2022 Kültür Sanat Sezonu açıldı

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Tuzla halkımızla beraber kültürel faaliyetlerde bulunacağız. Bugün sergisi özellikle de 12, 13 bin yıllık geçmişi olan Anadolu’dan hem eserlerle beraber hem de temalarla birlikte değerli hocalarımızın katkılarıyla beraber sergi ve güzel bir konserle beraber açılışımızı yapacağız. Ama biz biliyoruz ki tüm yıl boyunca gençlerimizle ve tüm halkımızla beraber özellikle de kültür sanatta hem sergilerimizi hem fuarlarımızı hem etkinliklerimizi tüm yıla yayarak gerçekleştireceğiz. Özellikle de kültürün tanımı açısından bakıldığında müzikte, sanatta, spor dahil olmak üzere işin içerisine katılacak olan bir medeniyetin kendi geçmişleriyle beraber gelenek, göreneklerini yaşatan ve bunu toplumuyla birlikte yaşatıp Mevlana’nın ifade ettiği gibi, Pergel gibi bir ayağını kendi kültürümüze, diğer pergelin diğer ayağıyla da tüm dünyayı dolaşacak şekilde global düşünüp yerel uygulamada da gayretlerimizi sürdüreceğiz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve paydaşlarımıza Milli Eğitim Bakanlığımız dahil olmak üzere tüm bakanlık taşra teşkilatlarına teşekkür ediyorum. Tuzla’ya hayırlı olsun diyorum”

KÜLTÜR SANAT SEZONUMUZ TUZLA’YA HAYIRLI OLSUN

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin