Şadi YAZICI

Tuzla Belediye Başkanı Şadi YAZICI
DR Şadi YAZICI

Şadi YAZICI Kimdir?

Şadi Yazıcı 1971 yılında Erzurum şehrinde dünyaya gelmiştir. 1974 yılında Şadi Yazıcı ve ailesi İstanbul şehrinin Kartal ilçesine taşınmıştır. İlkokulu Kartal Sabri Taşkın İlköğretim Okulu’nda tamamlamıştır. Bunun üzerine Yazıcı ilk ve orta eğitimlerini İstanbul’da tamamlamıştır. Lise eğitimini Kartal Lisesi’nde tamamlamıştır.1987 yılında lise eğitimini başarı ile tamamlamış ve üniversite sınavlarına girmiştir. Sınav sonuçlarına göre Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanmış ve tekrar Erzurum’a tıp alanında eğitim almak için gitmiştir. Bu üniversite de eğitimlerini tamamladıktan sonra tıp alanında doktor olarak görev yapmaya başlamıştır.

İş hayatına özel sektörde 1997 yılında Tuzla’da kurduğu teşhis ve tedavi merkezi ile atılmıştır. Bu tesiste doktor olarak görev yapmış ve bu görevini uzun yıllar devam ettirmiş ve doktorluk mesleğini yapmıştır. Bu meslekte ikinci özel kliniğini 2000 yılında yine aynı ilçe olan Tuzla’da açtı. İkinci kliniğini Aydıntepe Mahallesi üzerinde bulunmaktadır. Bu ikinci klinik E-5 karayolu üzerinde bulunmasından dolayı çevre şehirlerden bile kolayca ulaşılabilir bir konumda olmaktadır. 2005 tarihine gelindiğinde yine Tuzla ilçesinde cerrahi tıp merkezi kurmuştur. Bu merkezde doksan kişilik bir iş kadrosu ile hastaları hizmet vermiştir. Bu cerrahi tıp merkezinde müdür ve yönetim kurulu üyesi olarak çeşitli faaliyetler sürdürmüştür. Şadi Yazıcı başarılı bir hekim olarak profesyonel meslek hayatını devam ettirmektedir.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi YAZICI

Şadi Yazıcı’nın hekimlik mesleği dışında aktif bir siyasi kariyeri bulunmamaktaydı. Siyaset ile ilk olarak Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurulması ile tanışmış ve partinin kurucu kadrosunda yer almıştır. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ)bünyesinde Tuzla’da büyümesi ve yetişmesi sebebiyle Tuzla ilçesinde teşkilatlanma çalışmalarını yürütmüştür. Bu faaliyetler sonucunda da Tuzla’nın kurucu ilçe başkanı seçilmiştir. Şadi Yazıcı gençlik yıllarından itibaren Tuzla ilçesini güzelleştirme ve geliştirme amacı gütmüştür. Bu nedenden dolayı aktif siyaset yaşamı içerisinde de Tuzla’yı geliştirmek üzerine faaliyetlerine devam etmiştir. Yazıcı Adalet ve Kalkınma Partisi içinde tam yedi yıl boyunca Tuzla ilçe başkanlığı görevini başarılı ile yürütmüş ve bu süre içerisinde çeşitli kollarda ilçeye hizmet etmiş ve ilçe sakinleri ile iletişim kurmuş ve onları dinlemiştir.

Tuzla Belediye Başkanı

Şadi Yazıcı yine Adalet ve Kalkınma Partisi bünyesinde ilçe başkanlığı görevinden sonra 2009 seçimlerinde Tuzla Belediye Başkan adayı olmuş seçim sonuçlarına göre ilçenin yeni belediye başkanı olarak seçilmiştir. Görevini Mehmet Demirci’den devralmıştır. Görevini başarı ile yürütmesinden dolayı ilçe sakinlerinin isteği üzerine 2014 seçimlerinde tekrar Tuzla Belediyesi Başkan adayı olarak gösterilmiş ve ikinci kez belediye başkanı seçilmiştir. Şadi Yazıcı 2014 yılında %48 gibi büyük bir oy oranı alarak tekrar başkan olarak seçilmiş ve bir kez daha Tuzla halkına hizmet etme şansı elde etmiştir.

Şadi Yazıcı 31 Mart 2019 yılın da yapılan yerel yönetim seçimlerinde Tuzla ilçesinden yeniden başkan adayı olarak gösterilmiş ve bir kez daha başkan olarak seçilmiştir. Tuzla ilçesine başta Tuzla Marina projesi olmak üzere çeşitli alanlarda yatırımlar yapmıştır. Bu yatırımlardan bazıları Şelale Eğitim Parkı, çeşitli spor tesisleri, eğitim tesisleri, teknopark, yaşlılar merkezi ve sahil düzenlemeleri gibi yatırımlar sayılmaktadır. Bu alanda seçim döneminde vermiş olduğu vaatleri büyük oranda yerine getirmiş bulunmaktadır.

Doktor Şadi Yazıcı 1998 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okurken tanışmış olduğu Doktor Fatma Yazıcı ile evlenmiştir. Bu evlilikten Ömer Faruk Yazıcı ve Yavuz Enhar Yazıcı olmak üzere iki erkek çocuğu bulunmaktadır. Şadi Yazıcı’nın Demokrasi’nin Kısa Tarihi başta olmak üzere çeşitli konularda yayınlanmış kitapları bulunmaktadır.

Tuzla Gazetesi

Şadi YAZICI

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin