Kuru İncirin Faydaları

Kuru İncirin Faydaları nedir
Kuru İncirin Faydaları nelerdir

Kuru İncirin Faydaları

Kuru İncirin Faydaları nelerdir? İncir dut ailesi bitkilerinden birisi olan ficus ağacında yetişen bir tür meyvedir.  Dünya genelinde yüzyıllar boyu severek tüketilen incir içeriğindeki yararlı vitamin ve mineraller sayesinde pek çok hastalığa da şifa kaynağı olmaktadır. Özellikle mevsiminde tükettiğinizde vücut için çok yararlı olan incir, ülkemizde Ege bölgesinde yetiştiriliyor.

En çok yetiştirildiği bölge ise Aydın ilidir. Tadı ile de oldukça hoş birer lezzeti bulunan bu meyve yaş incir ve kuru incir olmak üzere farklı şekillerde tüketilmektedir.  Yaş incir yani taze inciri yaz mevsiminde Ağustos ile Eylül ayları arasında Pazar ve manav tezgahlarında sıkça görebilirsiniz. Kuru mevsimi market benzeri satış noktalarında yılın her mevsiminde erişimi imkânınız vardır. En çok kuru inciri tüketme imkânınız olduğu için bu yazımızda da kuru incirin faydalarını bir araya getirdik. İşte kuru incirin faydaları….

Mucizevi Faydaları ile Kuru İncir   

Tadı ile insan sağlığına verdiği faydaları ile adından sıkça söz ettiren incir içeriğinde yararlı vitamin, mineral antioksidan ve diyet lifi, potasyum, sodyum, magnezyum benzeri mineraller ve C, K B1, B2, B3 ve B 6 vitaminleri gibi vücut sağlığı için yararlı maddeler barındırıyor. Sağlık açısından ciddi faydaları bulunan incirin kalorisi de çok düşüktür. Ayrıca iyi bir lif kaynağı olan kuru incirin yararları şunlardır;

Sindirim Sorunlarına ve Kabızlığa İyi Gelir

Günümüzde pek çok insanın ortak sorunu haline gelen sindirim sorunu ve kabızlık şikayetleri için kuru incir tüketilebilir. Özellikle kabızlık şikayetleri ve bunun neden olduğu gaz ve şişkinlik çoğu insanın hayatını zehreden bir sorun haline gelmiştir.

Diyabete Birebir

Bazılarınızın gıdalardan aldığı şekerin sindirimi ve emilimi epey güçtür.  Fakat kuru incir tüketerek bu sorunu kısa sürede aşabilirsiniz. İçeriğindeki yüksek miktarda bulunan lif sayesinde hem diyabet riski taşıyan hem de diyabet hastalığını kısa sürede tedavi etmektedir. Bunun için dengeli bir şekilde kuru incir tüketmelisiniz.

Tansiyonu Dengeler

Kuru incirin içerisinde yok yok. Vücut için tüm gerekli minerallere zengin olan incir, yüksek miktarda potasyum içermesi sayesinde tansiyonu ve kan basıncını dengelemektedir. Özellikle yaşı ilerlemiş kişilerin günlük dengeli olarak kuru incir tüketmesi tavsiye edilmektedir.

Kalp ve Damar Hastalıklarını Tedavi Eder

İnsan yaşantısını epey tehlikeye sokan kalp ve damar hastalıklarını tedavisi de oldukça güçtür.   Özellikle ileri yaş nedeni ile oluşan kalp ve damar hastalıklarına karşı güçlü bir silah olan kuru incir içeriğindeki yüksek miktardaki potasyum sayesinde yüksek tansiyonu ve yüksek tansiyona bağlı olarak meydana gelen kalp ve damar hastalıklarını oluşumunu engelliyor.

Cilde iyi Gelir

Cilt sağlığı konusunda da oldukça olumlu etkileri bulunan kuru incir cildi koruyucu ve besleme özelliği bulunmaktadır. Özellikle ileri yaşta olmasına rağmen genç ve güzel görünmek isteyenler kesinlikle günde bir iki tane incir yemelerini tavsiye ediyoruz.

Alzheimer Riskini Azaltıyor

Kuru incirin faydaları ile ilgili yapılan araştırmalarda kuru incirin özellikle yaşlı bireylerde inflamatuar sikotinlerini azalttığı sonucuna varılmıştır.  Bu durumda tamamen alzehemier riski ile ilişkili olup bireylerin ileri yaşlarda unutkanlık benzeri hastalığa yakalanma riskini en aza indirmektedir.

Astım ve Bronşite İyi Gelir

İncirin faydaları ile ilgili araştırmada son olarak astım ve bronşite iyi geldiği bilgisine bulduk. Ancak burada incirin meyvesini değil yapraklarının daha çok işe yaradığı sonucuna vardır. Her ne kadar incir yaprağının tadı acı olsa da yapraklarında yer alan doğal kimyasalları, yaprakları çay olarak tükettiğinizi zaman bronşit ve astım gibi solumun yolları hastalıklarına iyi geldiği sonucuna varılmıştır.

 

Kuru İncirin Faydaları

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin