Kuruyan Ellere Ne İyi Gelir?

Kuruyan Ellere Ne İyi Gelir
Kuruyan Ellere Ne İyi Gelir

Kuruyan Ellere Ne İyi Gelir?

Kuruyan Ellere Ne İyi Gelir? Özellikle sosyal ilişkilerimizde yüzümüz gibi ön planda olan ellerimizin bakımı, kendimize olan öz güvenimizin inşası için de elzemdir. Her ne kadar bakım maskeleri ile ellerimizi nemlendirmeye devam etsek de özellikle deterjan ve cildi yıpratan kimyasalları kullanırken eldiven kullanmaya özen göstermeliyiz. Ayrıca da soğuk kış günlerinde dışarıya çıktığımızda ellerimizi soğuktan korumak için eldiven kullanmalıyız. Gün içinde ister istemez kuruyan özellikle de büyük kentlerin kirli havasından dolayı ellerimizi nemlendirici krem ile masaj yaparak dinlendirmeliyiz.

Evde kolayca bulunabilen malzemelerle hazırlayacağınız el maskesi ile kuruyan eller, korkulu rüya haline gelmekten çıkacak. Fazla vaktinizi almadan hazırlayabileceğiniz ballı muz maskesiyle yumuşacık, pamuk gibi ellere sahip olabilirsiniz.

Kuru Eller İçin Evde Hazırlayabileceğiniz Tarif

Dilerseniz malzemelerimize bir göz atalım;

Malzemeler:

  • Olgunlaşmış (kabuğu yeşil olmayacak, açık sarı olacak) yarım muz
  • Yarım çorba kaşığı bal
  • 2 çay kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ

Uygulanışı:

Muz, tereyağı ve balı oda sıcaklığında yumuşak ve ılık olana kadar bekletin. Yumuşamış tereyağını, muz ve bal ile karıştırıp ezin. Krem kıvamına gelene kadar karıştırın ve ellerinize uygulayın. Eğer dilerseniz bu karışıma çok az E vitaminli el kremi de ekleyebilirsiniz. Bütün bu el maskesi karışımı, krem kıvamında olmalı. Karışımı ellerinize iyice sürüp, cildinize yedirdikten sonra pamuklu bir eldiven giyin. Bu eldiven bir gece elinizde kalsın. Böyleye gözeneklerin açılmasını sağlayıp, peeling etkisi de oluşturmuş olacağız. Sabah uyandığınızda bebek cildi gibi yumuşacık olan ellerinize inanamayacaksınız.

Bu işlemi elleriniz kurudukça 15 günde bir veya ayda bir defa yapmaya çalışın. Doğal yöntemlere rağmen ellerinizde eğer yine de ciddi bir kuruluk hissediyorsanız bir dermatoloğa görünmenizde fayda olabilir. Dermatolog sizin için uygun ilaçlarla tedavinizi tamamlayabilir.

Kuruyan Ellere Ne İyi Gelir?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin