Mutfakta Hayat Kurtaracak Pratik Bilgiler

Mutfakta Hayat Kurtaracak Pratik Bilgiler
Mutfakta Hayat Kurtaracak Pratik Bilgiler nedir

Mutfakta Hayat Kurtaracak Pratik Bilgiler

Mutfakta Hayat Kurtaracak Pratik Bilgiler; Mutfakta yemek yapmak keyifli bir iştir. Ancak profesyonel bir aşçı ya da şef değilseniz, mutfakta işinizi kolaylaştıracak bazı pratik bilgilere mutlaka ihtiyacınız olacaktır. Hem lezzetli yemekler yapmak hem de zamandan tasarruf etmek isteyenler için mutfakta hayatın kurtaran pratik bilgileri bir arada derledik.

  • Et Nasıl Kavurursunuz

Et Türk mutfağının olmazsa olmazlarından biridir. Özellikle Kurban Bayramı’nda bir hafta boyunca sofranızdan eti eksik etmesiniz.  Kavurmasından sac tavasına, sotesinde daha birçok tarifte hazırlayıp sofranıza ilave ettiğiniz eti kesinlikle tereyağı ile pişirmeye kalkmayın. Etinizi lezzetli olmasını istiyorsanız mutlaka et yağı ile kavurmayı tercih edin. Et sote yapmak istiyorsanız da eşit büyüklükte kuş başı doğramaya dikkat edin.

Fırınınıza Sinmiş Kötü Kokular İçin Ne Yapıyorsunuz

Bazen kek, bazen kurabiye, bazen karnı yarık, bazen tavuk ya da farklı türde yaptığınız fırın yemekleri, fırınınızı bir süre sonra kötü kokulara maruz bırakıyor. Temizlik maddeleri ile düzenli olarak temizleseniz bile fırınınızdaki kötü kokular kalıcı olarak çıkmayabilir. Fırınınızın kötü kokmaması için fırına yemek koymadan önce bir kabın içerisine bir miktar sirke ve bir miktarda su ilave edip fırını tam ortasına yerleştiriniz. Fırınınızı çalıştırın ve 5 10 dakika sonra kapatıp soğuttuktan sonra tekrar açarak yemeğinizi koyun

  • Soğan ve Sarımsak Kokusunu Nasıl Çıkartırsınız

Her ne kadar antibiyotik değeri taşısa da soğan ve sarımsağın elinize verdiği kötü koku gerçekten rahatsız edici bir durum oluyor. Ellerinize sinen bu kokudan kurtulmak için bir adet patatesi haşlayıp elinizi bununla ovmanız yeterli olacaktır.

Kekiniz Kalıptan Çıkmıyor Mu?

Kadın günlerinin ve beş çaylarının olmazsa olmazı kekiniz pişer pişmez kalıbından bütün halinde çıkmıyor mu… Bu konuda tek yapmanız gereken kekin kalıbını ters çevirip, tabanına nemli bir bez örterek 5-10 dakika bekletmeniz, kekinizin şeklini bozmadan çıkmasına yardımcı olacaktır.

 Kuru Bekletin Bir Gece Suda Bekletin

Aslında bu damak zevkine bağlıdır. Kuru fasulye, nohut ve benzeri kuru bakliyatları bir gece öncesinde ılık suda bekletin, haşlamaya gerek kalmadan direkt olarak düdüklü tencerenizde pişirmeniz yemeğinizi daha lezzetli yapacaktır. Nohuttu ıslatırken içerisine bir paket karbonat ilave etmeyi unutmayın. Haşlanan bakliyatlar pişerken kabukları yemeğin içerisine soyulup, yemeğin yüzeyine çıkacağı için görsel acıdan pek güzel görünmeyebilir. Yeşil mercimeği ise sıcak su ile ıslatıp sarı suyu çıktıktan sonra pişirmeyi deneyin

Konserve Kapağını Kolay Açmak İçin

Saatlerce uğraşmanıza rağmen konserve kapağınız açamıyor musunuz? Bir kabın içerisine ılık su ilave edin ve içine konserveyi ağzı aşağı gelecek şekilde koyun ve on dakika bekletin. Kapağın kendiliğinden açıldığına şahit olacaksınız.

Kaynayan Tencerenin Taşmaması İçin

Yemek ya da süt pişirirken kaynayan tencerenin taşmaması için ortasına kaşık koyun.

Balık Kokusunun Çıkması İçin

Büyük küçük herkesin severek tükettiği balık sonrasında eve ve pişirdiğiniz tepsiye da tavalara bıraktığı kötü koku çekilmez bir durum haline geliyor. Tava ve tepsinizde oluşan balık kokusunu çıkarmak için bulaşık suyunun içerisine Türk kahvesini telvesinden bol miktarda ilave edip, bulaşıklarınızı bununla yıkayın. Dikkatinizi Çekebilir; 2021 Yılı Mutfak Modası

Tuzla Gazetesi

Mutfakta Hayat Kurtaracak Pratik Bilgiler

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin