Neden Kitap Okumalıyız?

Neden Kitap Okumalıyız
Neden Kitap Okumalıyız

Neden Kitap Okumalıyız?

Neden Kitap Okumalıyız? Her şeyden önce kitaplar elbette bilgi edinmek, fikir bulmak için okunur ama kitapların bir dünya görüşü, değerler, inançlar, kişisel felsefe oluşturduğunu da söyleyebiliriz ve tüm bunlar kuşkusuz genel olarak yaşam standardını etkiler.

Kitap okumanın faydaları nelerdir?

* Kitaplar, diğer insanlar hakkında zengin bir deneyim ve bilgi birikimi, birçok fikir, teknik, strateji içerir.
* Kitaplar bir dünya görüşü oluşturur – doğru kitapları okuyarak, bir kişi yavaş yavaş bir dünya görüşü oluşturur, dünya görüşünü, inançlarını genişletir ve derinleştirir. Kitaplar düşünmeyi, hayal gücünü, düşünme ve akıl yürütme yeteneğini geliştirir.
* Kitap okuyarak, kendinizin ideal imajını herhangi bir kahraman veya gerçek insan şeklinde bulabilir ve daha sonra bu imajı hayatınıza dahil edebilirsiniz.
* Kitap okumak birçok soruya cevap bulmanızı sağlar, çünkü her şey uzun zamandır biliniyor, binlerce insan zaten hayatlarını yaşadı ve deneyimlerini tüm insanlıkla paylaştı, herhangi
Bir soruna çözüm, parasızlık veya ilişkiler olsun. diğer insanlar zaten var ve bunların hepsi kitaplarda belirtiliyor. Onları kullanmamak aptallık olurdu.
* Kitaplar, insanlara kendilerini geliştirmeleri ve harika sonuçlar elde etmeleri için ilham verir ve onları motive eder. Kitaplar, dünya algısının daha önce bilmediğimiz yeni yönlerini açar. Zihninizi daha önce bilmediğiniz yeni olasılıklara açın. Bir soruna çözüm bulmaya ya da şu sorunun cevabını düşünmeye yardımcı olurlar: Gerçekten bu dünyaya geldiğim şeyi mi yapıyorum? Elbette hepimiz, günümüz dünyasında bilginin belirleyici bir öneme sahip olduğunu, bilgi akışlarının bizi her yerde çevrelediğini ve bir kişinin kaçınılmaz olarak kafasına hangi bilgilerin girmesine izin vereceği konusunda bir seçim ile karşı karşıya olduğunu biliyoruz. En ilginç şey, her gün biraz kitap okuduğunuzda, toplamda toplanır ve kaçınılmaz olarak sonucunu verir.

Elbette hepimiz, günümüz dünyasında bilginin belirleyici bir öneme sahip olduğunu, bilgi akışlarının bizi her yerde çevrelediğini ve bir kişinin kaçınılmaz olarak kafasına hangi bilgilerin girmesine izin vereceği konusunda bir seçim ile karşı karşıya olduğunu biliyoruz.

Kitap Bizleri geliştirir mi?

En ilginç şey, her gün biraz kitap okuduğunuzda, bilgiler toplanır ve kaçınılmaz olarak sonucunu verir. Bu, belirli bir süre sonra aniden daha iyiye doğru değiştiğinizi fark ettiğiniz zamandır. Her gün inatla küçük porsiyonlarda yeni bir şey öğrenirseniz, o zaman bu küçük parçaların kafanızda büyük miktarda bilgi oluşturacağı zaman gelecektir. Bilgisayar oyunları gibi tamamen yararsız, eğlenceli etkinliklerle zaman kaybetmek yerine, harika insanların kitaplarındaki fikirlerin olumlu etkisine yenik düşmenin daha iyi olup olmadığını düşünün

Günümüzde gençler hayatlarının en değerli zamanını tamamen faydasız işler için harcıyorlar, her zaman zevk ve eğlence için uğraşıyorlar ve sonra vasat sonuçlarına şaşırmamak gerekiyor. Bu modern toplumun belasıdır. Bence insanlar daha önce çok daha ilginç, daha akıllı ve daha eğitimliyken, o zamandan beri televizyonlar ve bilgisayar oyunları olmadığı için kitap okuyorlar. İlginçtir ki, gerçekliğinizi tanımlamak için kullandığınız kelimelerin sayısı yaşam kalitenizi doğrudan etkiler. Öte yandan, kişisel gelişim ve kişisel gelişim gibi alanlardan gelen kitaplar, bilgiyi yaşamınıza entegre etmenizi gerektirir ve bunlar olmadan, kural olarak, onları okumanın faydaları asgari düzeydedir.

Kitap Okumalıyız!

Ayrıca gerçekte kitap okuyabilmeniz gerektiğini de söylemek isterim, çünkü edebiyat tamamen farklı olabilir. Öğrendiklerinizi nasıl kullandığınız ve hiç kullanıp kullanmadığınız kitap okurken çok önemlidir. Her şeyi bilen ama hiçbir şey yapmayan insanlar var. Bu tür bir insan olmayın, istediğiniz sonuçları elde etmek için eylem her zaman kritik olacaktır. Kitap okumanın şüphesiz sizi daha değerli bir insan yapacağı açıkça söylenebilir.

Bazı insanlar amaçsız eğlenceye, eğlence ve zevke o kadar kapılırlar ki, hayatlarının herhangi bir alanını iyileştirmek için yapılabilecek en temel şeyin bu konuda kitaplar okumaya başlamak olduğunu düşünmezler. Kitap seçimine, kitabın konusu bugün sizinle alakalı olacak şekilde. (yoksa neden okumaya çalıştığınız hedeflerle tutarlı değilse neden okuyun) ve yedekte değil? Aksi takdirde kitaptan fayda sağlayacak şekilde yaklaşılmalıdır. kitap minimal olacaktır. Örneğin, zengin olmak istiyorsanız, zenginlik konusunda kitaplar incelemeniz gerektiği açıktır ve elbette, fikirlerin pratik uygulaması olmadan gelirinizin hiçbir şekilde artmayacağını anlıyorsunuz. Okuduktan hemen sonra edinilen bilgileri kullanmak en mantıklısı olacaktır.

Neden Kitap Okumalıyız?

Sizce neden zamanımızda bu kadar çok farklı eğitim, kurs vb. var? Çünkü insanlar bilgiyi yaşamda uygulamakta sorun yaşıyorlar
Kitapçılar kelimenin tam anlamıyla her biri başarı için bir sürü fikir içeren kendi kendine yardım kitaplarıyla dolup taşıyor. Ancak herhangi bir tavsiye, yalnızca harekete geçtiğinizde ve boş boş oturmadığınızda değerli olacaktır. Binlerce kitap şimdiden bilgi ve birikimlerini kullanmanız için sizleri bekliyor.

Pratik uygulama olmadan okumanın hiçbir değeri olmadığını söylemek istemiyorum. Aksine, örneğin: bir kitap okuyorsanız ve herhangi bir şeye karşı yanlış bir tutumunuz olduğunu veya yanlışlıkla bir şeye ikna olduğunuzu fark ederseniz, o zaman kitap şüphesiz büyük fayda sağlayacaktır, tutumunuzu değiştirecektir. Bu soruna doğru, bu daha sonra eylemlerinizi etkileyecektir. Aynı şey pratik yönelimli kitap okumak için söylenemez, çünkü bu bilginin pratik uygulaması olmadan kitabın hiçbir değeri olmayacaktır. Her halükarda kişisel gelişim serilerini okumanın amacı bu teknikleri ve stratejileri uygulamaya koymaktır.

Tuzla Gazetesi

Neden Kitap Okumalıyız?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin