1. Haberler
  2. Blog
  3. Nisan Yağmurunun Önemi ve Faydaları

Nisan Yağmurunun Önemi ve Faydaları

Nisan Yağmurunun Önemi ve Faydaları
Nisan Yağmurunun Önemi ve Faydaları

Nisan Yağmurunun Önemi ve Faydaları

Nisan Yağmurunun Önemi ve Faydaları nedir? Sevgili okuyucularımız, Nisan ayına girmiş olduğumuz bu zaman içerisinde sizler için Nisan yağmurunun faydaları ve eskiden ne kadar değerli olduğunu anlatan bir makale yazmak istedim. Özellikle babaannemin Nisan ayında sürekli, nisan yağmurlarını biriktirip birçok alanda kullanmış olduklarını söylediği için ben de sizler için nisan yağmurlarının faydalarını yazmak istedim. Eğer sizler de merak ediyor ve hazırsanız buyurun başlayalım.

Sevgili okuyucularımız, yağmur dünyamız için çok önemlidir. Dünyamızın yeşillenmesi bolluk ve bereketi açısından yağmur toprak için çok faydalıdır. Ayrıca su kaynaklarımızın artışı için de dünyaya yağan kar ve yağmurda yine çok önemlidir. Yağmur dünyamız için çok önemlidir ama Nisan yağmurları daha da önemlidir. Nisan yağmurları dini açıdan da çok fazla önem arz etmektedir. Bu yüzden de nisan yağmurlarının çok fazla faydası bulunmaktadır.

Bu yüzde de Nisan yağmurlarının önemini bilen herkes şu anda nisan yağmurlarını sabırsızlıkla beklemekte olduklarını söyleyebilirim. Nisan yağmurlarının özellikle cilt ve saçlara iyi geldiğini hepiniz duymuşsunuzdur. Ben de babaannemden eskiden nisan yağmur sularından yoğurt bile mayalayabildiklerini ve çok güzel yoğurt elde ettiklerini öğrendim. En ilginç ve faydalı bilgi benim için bu olmuştu. Nisan yağmurları sularının içerisinde çok fazla demir barındırmasından dolayı demir eksikliği çeken kişilerin özellikle tüketilmesi için önerilerde bulunulmaktadır. Nisan yağmurlarının özellikle havada bulunan kirliliği temizleme gibi çok güzel bir özelliği vardır.

Nisan yağmurlarının önemi

Bu yüzden de çok kıymetlidir. Nisan yağmurları için büyüklerimiz özellikle nisan yağmurları suları banyo yapmamızı ya da çıkıp biraz saçlarımızı ıslatmamızı söylerlerdi. Bunun nedeni ise saç sağlığına çok iyi geldiği ve asıl sebebi olan saçın uzamasında çok etkili olduğuna dair inanılmasından dolayıdır. Nisan yağmurları özellikle bitkilere, çiçekler çok iyi gelmektedir. Ben çocukken annemin Nisan yağmurunun sularını kova kova doldurup çiçekleri için kullandığını çok iyi hatırladığımı söyleyebilirim. Dini açıdan da çok büyük önem arz etmesinden dolayı halk arasında inanılan ve denilen bir yöntem ise çocuğu olmayan genç çiftlerin nisan yağmur sularını tüketilmesi söylenmektedir.

İnanca göre Nisan yağmur sularını tüketen genç çiftlerin çocuğu olabileceğine inanılmaktadır. Nisan yağmurları halk arasında ayrıca çok değerliydi hatta ölecek olan kişilerin ağızlarına bir iki damla nisan yağmurlarından damlatıldığını söyleyebilirim. Özellikle Orta Asya ,İslam ve Balkan coğrafyasında bu zamanlarda İlyas ve Hızır’ın kavuştuğuna inanılır ve bu yüzden de nisan yağmurları hep halk arasında çok kıymetli olmuştur.

Nisan yağmurunun Faydaları

Nisan yağmurlarının faydası bu şekildedir. Ama yağmur bir dolay olay olduğu için tüketileceği zaman dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Mesela çok fazla hava kirliliği olan yerlerden ziyade havası daha temiz olan yerlerde nisan yağmur sularının toplanması daha iyi olacaktır. Ayrıca yağmur doğal bir döngüdür içilmesi gerektiği zaman bir temiz tülbent gibi bez ile süzülüp tüketilmesi daha iyi olacaktır. Ayrıca Nisan yağmurlarını biriktireceğimiz kaplarımızın da temiz olmasına özellikle dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesidir.

Sevgili okuyucularımız bugün sizler için nisan yağmurlarının önemi ve faydasını anlatan bir makale hazırlamak istedim. Hazır yağmur ayı dediğimiz nisan ayına girmişken ve nisan yağmurları halk arasında çok faydalı olduğuna inanılırken bu öğrenmiş olduğum bilgileri sizler ile de paylaşmak istedim. Nisan yağmurlarının faydası ve uygulanan ritüelleri burada yazmış olduklarım ile elbette sınırlı değildir. Birçok yörede nisan yağmurlarının bereketli suları çok farklı amaçlar ile kullanılmakta ve değerlendirilmektedir. Tuzla Hava Durumu nedir? Bu yüzden de nisan yağmurlarının bereketli suları çok büyük önem arz etmektedir. Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizler de nisan yağmur sularını biriktiriyor musunuz?

Sümeyye Nur Gündüz

Nisan Yağmurunun Önemi ve Faydaları
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin