Ökse otu

Ökse otu nedir
Ökse otu faydaları

Ökse otu

Ökse otu batı güney Asya ve Avrupa’ya özgü asalak bitkilerden birisidir. Santataceae familyasından olan bu bitki, her mevsim yeşil kalabilen ve farklı bir görünüme sahiptir.. Bu bitki; bitkisi dört mevsim boyunca yeşil kalır ve ağaçların üzerinde yetişir. Genellikle elma armut meşe, kavak ve söğüt ağaçlarının üzerinde asalak yaşayan bu bitkinin insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır.  Son dönemlerde gündemden düşmeyen ökse otu çayı ile pek çok kişi sağlık sorunlarını doğal yöntemler ile tedavi etmeyi başarmıştır. Tedavi amaçlı farklı şekillerde kullanılabilen bu bitki özellikle ilaç sevmeyi kullanmayanlar için çeşitli amaçlar için kullanılır hale gelmiştir.

Bu bitki ilk ağaç dallarını üzerinde ilk çıkmaya başladığı zamanlar tıpkı zeytinin ilk haline benzeyen bir görünüme sahiptir. Beyaz toplar şeklinde çıkan ve büyüyen bu bitkinin meyvesi gelişip büyüdüğünde kendiliğinden patlar ve ortaya yapışkan maddesi çıkar. Tarihten günümüze kadar alternatif tıpta tercih edilen ökse otu faydalarından ötürü doğal ilaç yapımında tercih edilebilecek doğal ürünler arasında ilk sıralarda yer alır. Doğadan zamanında toplanılan bu bitki çeşitli işlemlerden geçirilerek kullanıma sunulur. İşte size bu mucizevi bitkinin inanılmaz faydaları…

Ökse otu Kanser ile Mücadele Eder

Kanser karşıtı bir aktiviteye sahip olan ökse otu, kanserle mücadele konusunda güçlü bir silahtır. Özellikle kemoterapi sonrası hastaların acısını hafifletmeye yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda kanser hücrelerinin yok olmasına katkı sağlar. Bu bitkinin kanser tedavisinde etkili sonuç vermesinin en önemli sebebi ise bağışıklık sistemini koruyup güçlendirerek tüm hastalıklara karşı dirençli olmasını sağlar.

Ökse Otu Tansiyonu Dengeler

İnsan sağlığını tehdit edici unsurların başında yüksek tansiyon gelmektedir. Hipertansiyon üzerinde ciddi oranda etkisi bulunan , yüksek tansiyona bağlı felç, kalp krizi, koroner kalp hastalığı gibi pek çok ölümcül hastalıklardan korur. Faydalı bitkimiz tansiyonun hem çok düşmesini hem de çok yükselmesini önlemektedir.

Diyabete İyi Gelir

Diyabette günümüzün en çok korkutucu hastalıklarından biridir. Diyabete bağlı ölüm oranları da gün geçtikçe fazlalaşmaktadır. Fakat günde iki bardak ökse otu çayı tüketerek bu hastalıktan korunabilirsiniz.  Kandaki şeker seviyesini düşüren bitki insülin üretimini de yönetir.

İltihaplanmaları Yok Eder

Tam bir doğal anti-inflamatuar özelliği taşıyan bu bitki özellikle eklem ve artrit ağrılarına neden olan enflamasyonu iç ve dıştan tedavi eder. Bu özelliği sayesinde sindirimi sistemini düzenleyip mide ağrılarını tedavi etmektedir.

Ökse Otu Üst Solunum Yolları Hastalıklarına İyi Gelir

Mucizevi bitki Boğaz ağrısı, öksürük, göğüs sıkışması ve bronşit gibi üst solunum yolları hastalıklarını tedavi etmektedir.  Aynı zamanda bu hastalıklara bağlı olarak solunum sisteminde oluşan tahrişi de azaltır.

Ökse Otu Stresi Azaltır  

Sinir stres anksiyete, uykusuzluk depresyon gibi sinir hastalıklarını iyi gelir. Stres hormonlarının yükselmesini azaltıp, siniri siteminin rahatlatır

Aynı zamanda karaciğer ve bağırsak kanamalarını durdurur. Uyku ve huzursuzluk problemlerine iyi gelir. Kadınların adet sancılarında hafifleten bu bitki çay olarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Ökse otu

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin