DOLAR 8,7949
EURO 10,4858
ALTIN 505,83
BIST 1.399
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Mevzi Sağanak
İstanbul
26°C
Mevzi Sağanak
Çar 26°C
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 29°C

Pancar ile Lezzetli Tarifler

Pancar ile Lezzetli Tarifler
11.06.2021
80
A+
A-

Pancar ile Lezzetli Tarifler

Pancar ile Lezzetli Tarifler. Rengi ile kendini herkese mest eden kırmızı pancar ile neler yapılır? Tel şehriyeli pancar salatası tarifi,  pancar carpaccio tarifi ve reyhanlı-pancarlı buğday salatası… Eşsiz salata tarifleri.

TEL ŞEHRİYELİ PANCAR SALATASI

MALZEMELER:

•  3 adet kırmızı pancar
•  Yarım su bardaı tel şehriye
•  1 su bardağı su
•  6-7 adet kornişon salatalık turşusu
•  Yarım kilo süzme yoğurt
•  3-4 kaşık mayonez
•  2 diş rendelenmiş sarımsak
•  1 adet haşlanmış tavuk göğsü

YAPILIŞI:

Pancarları yarım santim kalınlığında kesip yarım saat haşlıyoruz. Haşlanmış pancarları hepsi aynı büyüklükte olsun diye aparat yardımı ile kesiyoruz. Kestiğimiz parçalardan artan kısımları rondodan geçiriyoruz.
Diğer tarafta ayrı bir tavada, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile tel şehriyelerimizi kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra şehriyeye 1 bardak su ekleyip pilav gibi pişmeye bırakıyoruz. Şehriye suyunun içine tuz ve çok az karabiber ekleyin. Şehriyeler pişip soğuduktan sonra, içine haşlanmış ve didiklenmiş tavuk göğsünü ilave ediyoruz. Tavuk göğsünüz yok ise yağı süzülmüş ton balığı da ekleyebilirsiniz.

Rondodan geçirdiğimiz pancarları şehriyenin içine ekleyebiliriz. Küçük küçük doğradığımız salatalık turşusunu, sarımsağı, mayonezi ve süzme yoğurdumuzu ilave ediyoruz. İyice karıştırıp temiz bir tabağa aktaralım. En üst kısma aparat ile dilimlediğimiz haşlanmış pancarları eşit bir şekilde dağıtıyoruz. Üstünü mısır ve dereotu ile süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

PANCAR CARPACCİO

MALZEMELER:
• 4 adet orta boy pancar
•  Keçi peyniri veya ezine peyniri
•  1 çay bardağı kadar çeviz
•  3-4 yemek kaşığı zeytin yağ
•  3 çay kaşığı balzamik sirke
YAPILIŞI:
Pancarları yıkadıktan sonra, hava almayacak şekilde yağlı kağıt ile saralım. Önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıttığımız fırında, pancarlar yumuşayana kadar pişirelim.  45 dakika kadar süre içinde pişmiş olacaktır. Çatal batırarak pişip pişmediğinden emin olalım. Pancarlar ılıdığında, ele alınacak sıcaklığa geldiğinde kabuklarını soyalım. Bıçak veya mandolinle ince dilimler halinde keselim.
Servis tabağına dizelim. Balzamik sirkeyi ve yağı üzerine gezdirelim. Keçi peyniri ile süsleyelim. Kalın dövülmüş cevizi de üzerine ilave edelim. Mayonezi şekil vererek üzerine sıkalım. İsteğe bağlı olarak taze kekik ve biberiye serpiştirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN…

REYHANLI VE PANCARLI BUĞDAY SALATASI

MALZEMELER:
• 1 kase buğday
• 1 küçük kırmızı pancar
• 1 tutam kadar taze maydanoz
• 1 tutam dereotu
• Yarım demet taze reyhan
• Yarım limon suyu
• Çay bardağından 1 parmak eksik zeytin yağ
• Karabiber ve tuz
YAPILIŞI:
Buğdayı yumuşayana kadar haşlayalım. Pancarı soyup büyük parçalara kesip haşlayalım. Hafif yumuşayınca suyunu süzüp rendeleyelim. Yeşillikleri doğrayalım. Geniş bir kapta haşlanan buğdayımızı, rendelediğimiz pancar, yeşillikleri, zeytinyağını ve limon suyunu ekleyip harmanlayalım. Tuz ve karabiberi ekleyip yeniden karıştıralım. Salatamıza lezzet veren taze reyhandır. Salatanız hazır.
AFİYET OLSUN…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.