1. Haberler
  2. Blog
  3. Papatya Çayının Faydaları ve Zararları

Papatya Çayının Faydaları ve Zararları

Papatya Çayının Faydaları ve Zararları
Papatya Çayının Faydaları ve Zararları nelerdir

Papatya Çayının Faydaları ve Zararları

Papatya Çayının Faydaları ve Zararları nelerdir? Adına şiirler yazılan, kitaplar yazılıp, şarkılar çıkartılan papatya çayının faydaları nelerdir? Saflığı ve temiz sevgi anlamına gelen zarif papatya çayı neden öneriliyor? Papatyanın Sağlık ve Cilt için Faydaları nelerdir? Papatyanın geçmişten günümüze konumu…

Papatya Çayının Faydaları

• Uyku problemlerini azaltır.
• Kanser riskini azaltır.
• İltihabı önler.
• Diyabet yani şekeri dengeler.
• Stres sorunlarını ve kaygı bozuklarını dindirir.
• Cilt sağlığını düzeltir.
• Alerji durumlarına iyi gelir.
• Sinüzit, nezle ve soğuk algınlığına birebirdir.
• Regliyi düzene sokar. Regli sancılarını dindirir.
• Mide kramplarını dindirir.
• Karaciğeri çalıştırır. Bağışıklığı güçlendirir.
• Vücut direncini yükseltir.
• Mide bulantısını keser.
• Osteoporozu önler. Osteoporozun zararlı etkilerini azaltır.
• Kurutulmuş papatya ile yıkandığınızda saçınızda ipeksi etki yaratır.
• Ağız kokularını en aza indirir. Diş ağrılarını azaltır.
• Yüksek oranda C vitamini vardır.

Papatya Çayının Zararları Var Mı?

Papatya çayının bilinen büyük bir zararı yoktur. Eğer vücudunuz hassas ise her gün tüketmek halsizliğe yol açabilir. Bal ile tüketilmesi önerilmektedir. Polen alerjiniz var ise tüketmemekte fayda vardır. Tüketmeden önce aile doktorunuza danışınız. Papatya çayının kan inceltici özelliği vardır. Bu nedenle kanama bozukluğu yaşayan kişilerin kullanmaması gerekir.
Papatya Çayı Yapımı:
Görünümü, mis kokusu ile aşıkların çiçeği papatya insan sağlığında önemli bir unsurdur. Küçüklükten bu yana ”seviyor, sevmiyor” oynadığımız papatya çayı yapımı…
Malzemeler: 
• 500ml su
• 3 yemek kaşığı kurutulmuş papatya
• Limon
• 1-2 çay kaşığı bal
Tarifi:
Suyu ocakta kaynatın. Kaynadıktan sonra kurutulmuş papatyaları suyun içerisine ilave edin. Kapağını kapatıp üç dört dakika demlendirin. Papatyalar rengini attıktan sonra süzün. Tatlandırmak için 2-3 damla limon ve 1-2 çay kaşığı bal ekleyebilirsiniz.

PAPATYANIN TARİHİ 

Papatya papatyagiller familyasındandır. Dünyanın en kalabalık çiçek türlerindendir. Sadece Türkiye’de 1157 papatya türü vardır. Günümüzde Antartika hariç tüm kesimlere yayılmıştır. Ülkemizde, Marmara, Trakya, Ege, Güneybatı Anadolu’da kendi ortamında yetişir. Mayıs ve Ağustos aylarında çiçek açar.
Saflığı, temizliği, masumiyeti, sevgiyi ve zarafeti temsil eden papatya, Eski Mısır’da dahi kullanılmaktadır. Ortaçağda genç erkekler demet demet topladıkları papatyaları, genç kızlara hediye edermiş. Genç kızlar bu papatyaların yapraklarını tek tek seviyor. sevmiyor diye sayarak erkek tarafından sevilip sevilmediğini öğrenmişlerdir.
Papatyanın günümüzde çayı, yağı, tentürü, sabunu, kolonyası ve boyalar elde edilmektedir.

PAPATYA İLE SÖZLER

Tut ki güneş açtı. Papatyalardan taç yapar mı saçlarımıza? (Oğuz Atay)
Sana da kırgınım papatya, bir “seviyorumm” sığdıramadın onca yaprağına. (Can Yücel)
Tek ihtiyacım neydi biliyor musun? Bir papatya yaprağı daha. (Edip Cansever)
An gelir, bir papatyanın son yaprağında kopar kıyamet; Sevmiyor. (Diego Espinoza)
Ne papatyaların dili varıyor seviyor demeye, ne de benim cesaretim var son yaprağı çekmeye.
Açsın artık papatyalar, gönlüme bahar gelmiyor. (C.Usta)
Nedamet ateşiyle dolu bir gönülle, nemli gözlerle tövbe et! Zira papatyalar güneşli ve ıslak yerlerde açarlar. (Hz. Mevlana)
Yüreğin bir volkansa eğer, avuçlarında papatyalar açmasını nasıl umabilirsin? (Halil Cibran)

Papatya Çayının Faydaları ve Zararları

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin