Papatyanın Sağlık ve Cilt için Faydaları

Papatyanın Sağlık ve Cilt için Faydaları nedir
Papatyanın Sağlık ve Cilt için Faydaları nelerdir

Papatyanın Sağlık ve Cilt için Faydaları

Papatyanın Sağlık ve Cilt için Faydaları nelerdir? Papatya şifalı bitkiler arasında yer alan taç yapraklı bir bitkidir. İçeriğinde pek çok faydalı madde barındıran papatya aynı zamanda antioksidan bir özelliğe sahiptir. Papatyanın çayı ve elde edilen yağı çok eski zamanlardan beridir sağlık alanında kullanılmaktadır. Hoş kokulu yabani bir bitki olan papatya sinüzitten anti depresan’ a kadar pek çok sağlık sorununa karşı iyi geldiği bilinmektedir.

Papatyanın Faydaları

Papatya alternatif tıpta sıklıkla tercih edilen şifalı bitkiler arasında yer alır. Papatyanın sağlık için faydaları ise şu şekilde sıralanır;

• Grip, soğuk algınlığı, bronşit ve üst solunum yolu rahatsızlıklarına karşı rahatlama sağlar. Direnci yükselterek daha hızlı iyileşme sağlar.

• Sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunur.

• İshal, gastrit, mide ağrısı gibi sindirim sistemi sorunlarına iyi gelir.

• Karaciğer sağlığını korur.

• Kadınların özel döneminde oluşan etkilere karşı rahatlama sağlar.

• Regl döneminde görülen ağrı ve strese karşı oldukça faydalıdır. Regl öncesi ve sırasında papatya çayı tüketilmesi ağrıları azaltırken aynı zamanda bu dönemde oluşan stres ve kaygıyı da azalttığı gözlemlenmiştir.

• Kan şekeri oranını dengede tutarak diyabet hastalarına iyi gelmektedir.

• Kemik erimesini yavaşlattığı ve kemik yoğunluğunu arttırdığı bilinir.

• Vücudun enfeksiyonla savaşmasında büyük rol oynar.

• İltihabı azaltıcı etkiye sahiptir.

Hemoroid hastalarının kullanması durumunda rahatlama sağlar.

• Depresyon ve kaygı bozukluğu gibi pek çok sinir sistemi sorunlarına karşı etkili bir şifalı bitkidir.

• Papatya çayı uyku öncesi içildiğinde kaliteli ve rahat bir uyku sağlar.

• Ülser, bulantı, gaz gibi mide sorunlarına karşı etkili doğal bir ilaçtır. Mide asidini azaltarak sindirim sistemi sağlığını korur.

• Hazırlanan papatya çayı ile gargara yapıldığında diş ve diş eti sorunlarına iyi gelir. Diş etlerinde bulunan iltihapları kurutur, daha sağlıklı diş ve diş etlerine sahip olmanızı sağlar.

Papatya Çayı Hazırlanışı ve Cilt İçin Faydaları

Mayıs ayında toplanan papatyalar uygun şartlarda kurutularak yaz kış çayı demlenebilir. 2-3 yemek kaşığı kurutulmuş papatyayı yarım litre kaynamış suya atıp 10 dakika kadar demledikten sonra tüketebilirsiniz. Grip, soğuk algınlığı, sinüzit, mide sorunları, uyku sorunları, psikolojik sorunlara karşı kullanıldığında ciddi anlamda rahatlama sağlamaktadır. Sinüzit için papatya çayı tüketmenin yanı sıra papatya buhar banyosu yaparak sinüslerdeki iltihapları kurutabilirsiniz.

Papatyanın çayını içebilir, buhar banyosu yapabilir veya cilt sağlığınızı korumak içinde kullanabilirsiniz. Yağlı ciltler için Cilt Bakım önerileri adlı makalemizi inceleyebilirsiniz. Ayrıca İltihap ve enfeksiyon azaltma etkisi sayesinde ciltte bulunan sivilce ve iltihapların kurutulması için kullanılabilir. Bunun için hem çayını tüketebilir hem de demleyip ılıttığınız papatya çayı ile yüzünüze kompres yapabilirsiniz. Demleyip soğuyan çayı bir pamuk yardımıyla önceden yıkayıp temizlediğiniz cildinize uygulayabilirsiniz. Yapmış olduğunuz bu kompres uygulaması sivilcelerin kurumasına fayda ederken aynı zamanda sivilce izleri, siyah nokta gibi sorunlarınıza da iyi gelir. Cilde parlaklık ve canlılık kazandırır. Cildi toksinlerden arındırarak daha sağlıklı görünmesini sağlar.

Papatyanın Sağlık ve Cilt için Faydaları

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin