Saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz

saygı sevgi ve özlemle anıyoruz
saygı sevgi ve özlemle anıyoruz

Saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz

Saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz… Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşaması için birçok yeniliklere imza atıp bir inkılap hareketi başlatan ve gelecek nesillere büyük bir miras bırakan Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyoruz.

Tarih 10 Kasım 2023 aradan tam 85 yıl geçmiş olmasına rağmen biz Türk milleti için her 10 Kasım günü aynı ve hüzün aynı burukluk.

Bugün 10 Kasım 2023 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. Yıl dönümü. Türk milleti her 10 Kasım günü Gazi Mustafa Kemal’i anıyor ve özlemle yad ediyor. Gazi Mustafa Kemal aramızdan ayrıldı ayrılalı bir yanımız hep buruk eksik hissediyoruz. Büyük bir lider olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk hep milleti için çabalamış ve uğraşmış biridir. 57 yıllık ömrünü hep milletine adamış olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milleti için bırakmış olduğu en önemli mirası Türkiye Cumhuriyeti olmuştur. Birçok devlete örnek bir lider olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk belki aramızdan kanlı canlı olarak yaşamıyor ama fikirleri, gelecek nesle bırakmış olduğu umudu hala aramızda ve hala yaşamaya devam ediyor.

Türkiye Milletinin sarı saçlı, mavi gözlü lideridir Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Her 10 Kasım günü saat 09.05 geçe çalan siren sesleriyle Türk Milletini hep aynı hüzün ve aynı burukluk kaplar içini. Milleti için çabalamış bir lider olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk asla unutulmayacak ve unutturulmayacaktır. Mustafa Kemal Atatürk için belki yas tutmuyoruz ama eksikliğini, burukluğunu içimizde hala yaşıyoruz.

ÖLÜMÜNÜN 84. YIL DÖNÜMÜNDE SAYGI, SEVGİ VE ÖZLEMLE

Benim için 10 Kasım günlerinin en duygusal anı ve görüntüsü ise siren sesleri ile kısa bir süreliğine hayatın durması ve o an her kimin ne işi varsa orada bırakıp Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşuna geçmiş olduğu andır. Okul anlarımda hatırlıyorum da her 10 Kasım günü içimde bir burukluk olurdu ve tören için aşağıda toplandığımızda saat 09.05 geçe çalan siren ile gözlerim dolardı. Görmeyi, aramızda olmasını o kadar çok isterdim ki. Bu yüzden her 10 Kasım günü kendimi eksik hissederdim.

Ama şimdi eksiklikten ziyade bir Türk genci olarak Atamın fikirlerini, görüşlerini, devrimlerini yaşatmaya çalışıyor ve bize emanet olmuş olduğu ülkemiz için elimden gelenin en iyisini yapmak için gayret gösteriyorum. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün tek ümidi gençlikti ve bu gençliğe yakışır bir şekilde davranmak ise Türk genci olarak vatani bir görevimdir. Eğer şu ana hala yaşıyor olsaydı en çok biz Türk genci için çabalar ve gayret gösterirdi. Bu yüzden Atamın istediği gibi bir Türk genci olmak için çabalıyor ve gayret gösteriyorum.

10 Kasım günü saat 09.05

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sadece 10 Kasım günü saat 09.05 geçe anmamalıyız. Yaptığımız her işte en iyisini yapmalıyız ve bize bırakmış olduğu bu ülkeyi en iyi yerleri getirip Atamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yaşatabilmeyi mümkün hale getirmeliyiz. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece iyi bir lider değil yaşamaya devam eden bir fikir, bir devrimdir. Fikirlerini devrimlerini yaşatmaya devam etmek için ülkesi için en iyisini yapan birer vatandaş olmalıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de demiş olduğu gibi ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ Türkiye Cumhuriyet’i demek Gazi Mustafa Kemal Atatürk demektir. Bu yüzden Atamızı yaşatmamız için Türkiye Cumhuriyeti’ni layıkıyla yaşatmamız gerekmektedir.

Çocukken hepimize ezberletilen bir şiir vardı ‘

Saat dokuzu beş geçe

Atam Dolmabahçe’de

Gözlerini kapamış

Bütün dünya ağlamış

…’

Çocukken okurken mahiyetini anlamak güçtü ama büyüdükçe ve atamın değerin anladıkça insan anlıyor yazılmış olan şiirin anlamlarını cümlelerdeki derinliğini. Çocukken büyüklerimizin ağzından hep şu cümleyi duyardım ‘Atam sen kalk da ben yatam..’ ne demek istediklerini anlayamazdım ama şimdi büyüklerimizi o kadar iyi anlıyorum ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e duymuş oldukları özlemi, sevgiyi, saygıyı gerekirse canlarından bile vazgeçebileceklerini. Atam belki aramızda yoksun ama biz Türk Milleti olarak hepimiz senin fikirlerinle, devrimlerinle, umudunla birer Gazi Mustafa Kemal Atatürk’üz. Bu yüzden sen rahat uyu bizler hala Türkiye Cumhuriyetinin bekçileriyiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. Yıl dönümünde sevgi, saygı özlemle…

Tuzla Gazetesi

Saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin